• 10ats.

    planuojame savo suneli krikstyti,pirmas vaikas,pirmos krikstynos,nelabai ka nusimanome.nenorime islaidauti,tad gal galit pasakyti,ar pirkote kazka simboliskai dovanu kriksto tevams,seneliams ar sveciams.kiek isleidote ir ko atsisakete,kad isleistumet maziau pinigeliu per krikstynas?

    mylimeKrikštynosĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Mums dukryte krikstijo senelai,kumu nekvieteme,tokiu kam patiket,ir neturejome,ir net neieskojome. Baznycioje uz kryksta nieks nieko neprase tai ne cento ir nekainavo.Is vis, visa ceremonija (tiksliau tas apeigu konvejeris) truko apie 15 min.
    Poto nuvykome simboliskai i kavine gamtoje paietauti.(isleidome apie 200lLt 4 asmenims).
    tada grize namo tortukas simboliskai ,kavute,sompanas.Kiek pavakarojom.
    Dukros drabuzeliai,batukai kartu su visa kryksto atributika kainavo apie 80LT.
    Va,ir visas toks balius + ceremonija.

    Anonimas

  2. 1

    nesuprantu kam reikalingos dovanos krikstotevams, seneliams, cia juk vaiko svente, vaikui ir dovanojama , mes nepirkome jokiu dovanu dalyviams, simboliskai galima po angeliuka ir uzteks. Kaina krikstynu priklauso nuo sveciu kiekio, nes maistui zmogui iseina apie 50lt, o kitoms reikmems (baznycia, foto, rubeliai) apie 300-400 maziausiai

    vinipukas

  3. 1

    Praeita vasara krikstijome. Nupirkome rubelius, zvake. Jokiu dovanu seneliams ar kriksto tevams nepirkome. Atvirksciai, jie visi pirko dovanas mazylei ir sveikino ja. Svente taip pat suorganizavome kuklia,savo aplinkoje.Zinoma, puiku,kad buvo vasara ir tai padejo sutaupyti daug pinigu.

    Amorsita

  4. 1

    Galima tikrai pigiai apsisukti :).Kadangi buvau kriksto mama,tai apsiemiau organizuoti svente:),nes brolis gyvena uzsienyje,bet krikstyti vaika labai norejo Lietuvoje ir butent Vilniaus arkikatedroje :).Tai nuvykau pas klebona,sutarem data.Nupirkau kriksto rubelius,(nes kriksto mama turi pirkti kriksto rubus) uz visa kostiumeli,batukai,skraiste,bei atributika sumokejau apie 100lt Kalvariju turgavieteje :),uzsakiau torta 3kg,sumokejau apie 100lt.Balius visas vyko musu paciu sodyboje uz Vilniaus,nuoma nekainuoja,visi patiekalai buvo gaminat paciu nuo saltu iki karstu uzkandziu(nes brolio drauge vireja dirba,tai visokiausius farsiruotas zuvis,suktinius vistienos,kiaulienos,pastetus,gamino namuose pati),gerimai irgi is parduotuves:).Kadangi patys turim savo gera fotoparata,nereikejo ir fotografo samdyti,kuris kainuoja tikrai nemazus pinigus,kiek teko dometis.Mano vyras turi aki tam,tai nuotraukos gavosi uz dyka ir labai vykusios,puikios:),Belmonte padarem fotosesija,irgi nieko nereikejo moketi uz grazius vaizdus.As kadangi turejau visa scenariju sukurusi,tai po vizu baznyciu,fotosesijos,visi sveciai suguzejo i sodyba ir prasidejo veiksmas:).Buvau sugalvojusi zaidimeliu,turejau pasigaminusi pati namuose "krikstynu likerio",kuri turejo visi gerti,po palinkejimo vaikeliui:),dovaneliu nebuvo ir nieks to net nepasigedo,juolab nereikalavo :),pora dienu pries,nulekusi i miska issikasiau maza,maza azuoliuka,kuri paskui pasodinome toje sodyboje vaikelio garbei :),visi stebejo ceremonija:),visai vakare sutemus, i dangu leidome degancius balionus....Zodziu,krikstynos kainavo apie 1000lt. ir tai dvi dienas valge ir gere kompanija...visi papuosimai daryti savo ranku is spalvoto poperiaus,balionai pirkti buvo tik.Jei yra fantazijos kazkiek,galima tikrai minimaliai suorganizuoti viska.O dovaneles,cia jau kiekvieno asmeninis reikalas.Tai,vat :)

    flower31

  5. 1

    Kai krykstijau dukra, tai dovana dariau tik kriksto tevams (nuotraukas is puzliu, bei po raktu pakabuka) . Pagal viska tai rubelius vaikui parupinti kriksto mama turetu... tai isleidom 500lt, svente buvo namie.

    liuli_liuli

  6. 1

    Dareme namie,kriksto tevam ir seneliam dariau pati tik pasizadejimus-isakymus,kitiem sveciam nieko nedovanojom.Kambari papuosem minimaliai,tik balionais,torta uzsakinejau (cia antra dukra,kai krikstijom),pirmai dukrai vyro mama padare skruzdelina,tad torto nepirkom..

    Jolka123

  7. 1

    Tas buvo labai labai senai,tų pinigėlių buvo trūkumas,dovanų jokių nepirkome. Papuošėm vaiką ,patys pasipuošėm . Krikštynų rūbelius vaikui gavome. Pasidarėm skanių vaišių,ir po visko vakarojome,prie stalo,su seneliais,ir krikšto tėvais. :-) ,

    Anonimas

  8. 0

    kadangi buvo mažai svečių, darėm puodelius su vaikučio nuotraukom,bet jeigu daug svečių,tai jau brangokai gaunasi.

    Anonimas

  9. 0

    Butinai pripirk dovanu visiems, nes to zmones ir teateina i tokia svente.

    Anonimas

  10. 0

    Savo vaiko krikstynu kukliomis pavadinti negaliu.Nes dalyvavo 30 zmoniu.Ir cia patys artimiausi is abieju pusiu.
    Ir tai ieskojom vis kokio pigesnio varianto.Radom sale ,kur buvo visi indai,stalai,staltiese,zodziu viskas super.Maista gaminau tiek pati,tiek teta pagelbejo kuri uzsiema su banketais,todel paskaiciavo tik maista,uz darba neime,pakainavo visokie saldumynai,gerimai %,kaikurios dekoracijos,zvakes kuriu norejau ant stalo.Bei rubai.+kunigui.
    Viskam isleidome 1500lt..
    Kriksto tevams dovanu atskyrai nedovanojau,tik padeka,su isakymais,kuriuos ireminus iteikiau,ir prie stalo perskaiciau,taip pat ir mociutems.Viskas:)
    Mazai norint isleisti,tiesiog nunesat pakrikstyjat,ir ramiai pasedite,pasifotografuojate,kazkur.Viskas pigesnio varianto nezinau.Manau su antru apsistosim tokiu variantu :)

    Rakolina