• 10ats.

    Ar tiesa kad is po naturalaus gimdymo vaika ir mama sieja daug stipresnis rysys negu is po cezario operacijos?

    Sveikos,ar tiesa kad is po naturalaus gimdymo vaika ir mama sieja daug stipresnis rysys negu is po cezario operacijos, girdejau gimdant naturalai buna daug stipresni emociniai pojuciai,kurie itakoja labiau vaikucio prisirisima prie saves.

    DignaGimdymasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Nesu tikra, bet manau jog tiesa...

    Yuki

  2. 2

    visiska nesamone,pirmas gime naturaliai antras cezaris,ir maziukas labiau buvo prisirises prie manes nei dickis.Bobuciu ismislas

    Anonimas

  3. 2

    nesutinku su tuo, aš pati turėjau du cezarius, ir galiu pasakyti kad tarp manęs ir dukrų yra tikrai stiprus ryšys.

    Lulu

  4. 2

    as manau, kad niekas negali sito tiksliai pasakyti. tik pats vaikas zino

    busimamama2

  5. 2

    Mano gydytojas pas kurį ruošiausi gimdyti psichologiškai paruošė tai daryti pačiai. Jo viena iš motyvacijų ir buvo būtent tokia tema kaip autorės klausimas. TIk jis ne būtent dėl natūralaus gimdymo sakė, kad stipresnis ryšys, bet dėl visos gimdymo eigos - kai mama pajunta sąrėmius, kai nori jau stumti, kai mamytė kažkiek laiko kenčia tuos sąrėmius vardan savo mažo leliuko. Būtent skausmingas procesas kai mama turi iškęsti tuos begalinius skausmus gauna prasmę ir mama suvokia, kad ji tampa mama, kad ji turės vaikiuką TUo metu per sąrėmius vaikiukas gauna šiek tiek biologinio streso, kuris paruošia atėjimui į pasaulį. Juk iki to laiko net temperature neseitė, nei drėgmė, nei drabužiukų reikėjo nei kas laikė ant rankų. Viskas nauja ir ypatingai gąsdina. Tad sąrėmiai, keliavimas gimdymo takais vaikiuką paruošia naujam gyvenimui. Kai cezario metu ištraukia vaikiuką ramiai gulintį kam būna didesnis šokas aplinkai, todėl sakoma vaikiukas gimsta jautresnis, linksta į įvairias alergijas po kiek laiko ir t.t..O natūraliu gimdymu jau mamytė ruošia vaikiuką gyvenimui, kad jam lengviau būtų ateiti, tai jau yra tam tikras ryšys (gali baigtis ir cezariu, tačiau sąrėmius bet kurio atveju reikia pajausti).
    dėl ryšio - daktaras labai gerai pasakė. Būtent skausmas, tie visi pojūčiai stiprina ryšį (kalbant apie atėjimą į pasaulį). Jeigu mamytė atsiguls, išsioperuos kaip kokį apendicitą ir po dienos atsisėdus jau sūpuos leliuką - tas ryšys bus kiek kitoks. Bus ryšys, nes juk išnešiojo devynis mėnesius savo įsčiose, jį tikrai mylės begaliniai, bet jis šiek tiek skirsis. Tas pats ir su maitinimu. Maitinančios mamos savo pienuku būtent turi tą neatsiejamą ryšį, kurio neturi nemaitinusios mamos. Bet tą ryšį sukuria ne pats pienukas, o tiesiog nuolatinis glaudimas prie nuogos krūtinės. Kūno prisilietimai dažni, būtent vaikiukas yra absoliučiai priklausomas nuo mamytės, niekada niekas kitas nepamaitins taip kaip mamytė maitina. Ir ne pienukas visa tai sukuria, o tas procesas. kitos mamos gi būna savo pienuku maitina per buteliuką, bet čia pliusas tik tas, kad imuniteto įgauna su pienuku, o jau to ryšio, kurį mamytė maitindama pati iš krūtinės nebeturės. Na čia toks subtilus dalykas... gal galėtų konkrečiai įvardinti mamos kurios vieną vaikiuką maitino tarkime bent metus laiko, o kitą visai nemaitino. Kuo skiriasi tas ryšys? aš tegaliu tik pakomentuoti sausą informaciją ką esu skaičius N kartų straipsniuose, mokslininkų tyrimus, pastebėjimus, psichologų mintis ir patarimus.

    lydekaite

  6. 1

    manau jokio skirtumo, juk net svetimus mokame myleti vaikucius artimai, mamu sirdis plati

    vinipukas

  7. 1

    I si klausima geriausiai galetu atsakyt tos mamos kurios turi 2 vaikucius.Viena cezario metu gimusi,kita naturalaus gimdymo vaika.As gimdziau naturaliai,rysys ir prisirisimas abieju musu yra labai didelis.

    grirute

  8. 1

    cezaris tai komplikuoto gimdymo iseitis del mamos ar vaiko problemu todel naturalu, kad mamai yra stresas, vaikas irgi pazeistas (nes jam gal stojo sirduke ar kiti negalavimasi) todel naturalu kad mamos po cezario dazniau linkusios i depresijas o tai veda i saltesni rysi.. tiesiog komplikacijos ne visada galima isvengt, tad visad reikai tiketis daryt viska kad viskas butu gerai, na bet jeigu tenka gelbet mamos ar vaiko gyvybe tad irgi reikia dziaugtis kad abu isgyvena..

    vejune

  9. 1

    O as galvoju,kad tai nesamone.Gimdziau pati,bet nemanau,kad mamos kurios turejo cp turi silpnesni rysi su savo atzala,kuria augino po sirdim.Juk ne kiekvienai lemta pagimdyti paciai.Cia tas pats sakyti,kad mamos kurios pacios maitina artimesnes su savo vaiku,nei tos kurios maitina misinuku.Tai kaip tada pati gimdziau,del komplikaciju nemaitinau.Tai koks tas rysis turi but?manau ta rysi isugdome patys.Tai nepriklauso nuo butent siu faktoriu. :)

    Rakolina

  10. 1

    visko gali buti, bet kokiu atveju gamtoj taip suredyta, kad moteris gimdo pati. tik mokslas pazenges ismoko padeti esant kazkokioms komplikacijoms ir todel atliekami CP.
    del rysio su vaiku, tai bent as is dalies sutinku. man paciai atliko extra CP ir po to buvo sunku suprasti is kur tas vaikutis atsirado, sunkiai sekesi priprasti ir sukurti ta rysi nes jausmas buvo toks lyg praleidau kazka svarbaus pati negimdydama.

    arcita