• 8ats.

    Kurie valstybes istatymai del ismoku mamoms, seimoms jums atrodo apsurdiski ir neteisingi?

    mane supykde paskutinis dar nepriimtas bet paruostas istatymas - papildomos pensijas mamom uzauginusiom 5 ir daugiau vaiku. . Mano mociutes sesuo uzaugino 6 vaikus ir gaus 520lt pensijos prieda.Grazu jeigu valstybe turetu daug pinigu. Butent todel kad jinai uzaugino daug vaiku o mano mociute tik du jinai daug geriau gyvena nes kiekvienais metais sanatorija, isvykos i uzsieni, masina keicia kas 5 metus ir panasiai nes sitoks burys vaiku (is kuriu 3 gyvena uzseinyje) jei mielai padeda Aisku jinai dziaugesi busimu priedu nes visad pinigus ras kur padet.. bet tie 520lt geriau butu atiduoti jaunai mamai auginanciia nepilnamecius 6 vaikus nes ten pinigai butu isleisti su tikslu o ne pramogai? Kurie jums ismoku istatymai kelia pykti?

    vejunePolitikaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    as anonime nepykstu ir zinau jinai ras kur isleist situos pinigus nes jie dar gyvybingi daug keliaujantys zmones, tiesiog manau kad mamai su mazameciais vaikais ju labiau reikia, juolab kad sovietmeciu augindami tuos vaikus (vyresniajam jau 47, jauneliai 36m)jie gaudavo geras pasalpas ju bent jau mitybai ir rubams uztekdavo.

    vejune

  2. 3

    Mane pykdo tai, jog kai būna išprievartauta mergina ir nusprendžia gimdyti, o prievartautojo neranda, jai nemoka 97lt per mėnesį nes nėra vyro... kas čia per vėjai?..

    safyra

  3. 2

    mane tai nervina, kad nera pagalbos, postumio, paramos jaunoms seimoms. Nes jei vienam neiseina 525lt, tai dar ir kompensac ir maisto davinius gauna, o jei virsija keli lt tai nieko negauni. Siuo metu patogiau buti ''vienisa mama'' nei jauna seima... Gaila, bet taip ir yra. Kiek skursta butent jaunos, besikuriancios seimos, kurios savo nieko neturi dar.

    tikmama

  4. 2

    o dar negirdejau sito istatymo :) man pvz iskart kyla klausymas, jei tu neturi pinigu uzaugint tiek vaiku, tai kam juos gimdyt, nereikia, zinau dauguma gimdo tik del pensiju, paramu ir t.t.

    mane labai nervina du istatymai 1. sumazino dekretines , antrais metais gaunam 40% ir galim eiti dirbti, ok man tinka, noriu eiti dirbt 2. i darzelius vaikus uzrasom per savyvaldybe, ok, uzrasom, priimkit mano vaika nuo 1.5metu nes as noriu eit dirbt ir gauti dar +tuos 40%, NEEEEE, vaikas uzrasuomas tais metais kuriais eis, o cia geras, uzrasiau kad eitu geguzes men, ir ka eis rugseji, reiskias as isvis prarandu darba, einu i birza ir 4 men sedziu be pinigu
    tada kyla klausymas, kur logika situose 2se isakymuose? vienas kitam priestarauja.

    lolita24

  5. 2

    Jau priimtas ir jau gauna.
    nepyktina,nes duoda ta pensija tiems,kas isaugino ar augina gerus,dorus vaikus. Reikia rankas buciuoti tokioms mamoms,mociutems.
    Jus esat neteisi,mociute nusipelne taip gyventi,nes atidave visa save vaikams.

    Anonimas

  6. 1

    Manau skriaudzia moksleives ir studentes nemokant joms ismokų,nes dirti dar nespejo,o jei vyras gauna tūkstantį litų jau vadinasi kad jie pasiturinciai gyvena ir kitas tai jog ignoruojamos nėščiosios ir pagimdžiusios kurios dirba su verslo liudijimu(jos iš vis neturi gauti nei dekretinių,nei motinystės atostogų išmokų)

    pavasarinuke

  7. 1

    Gerai,jeigu visi vaikai sveiki ir padeda savo mamai,o jeigu mama lieka viena,isauginusi 6 vaikus su maza pensija,nes neturi reikiamo stazo,nes augino vaikus!?
    Cia nera ko lyginti,ir pensininkams reikia,kurie isaugino 5 ir daugiau vaiku ir jaunoms mamoms.

    Jolka123

  8. 1

    zinoma kad geriau paremtu maziukus vaikus, kurie valgyt neturi, juos juk reikia isauginti, o kam remti suaugusius, kurie milijonuose vartosi ir juokiasi is vargsu, o dar yra tokiu suaugusiu, kurie jokio stazo neturejo, mokesciu nemokejo, bet juos vistiek remia, as tik uz vaiku mazu remima, nes jie musu ateitis. dar man pikta, kad pensininku vaikai dirba uzsieny, uzsieniui moka mokescius, o ne lietuvai, bet ju tevai gauna visokias paramas, mazus vaikus auginantys tiek neuzdirba, kiek jie pensiju gauna

    vinipukas