• 9ats.

    Kaip sveikinsite savo vaikus Velyku proga? Parasykite vaiko amziu.

    Man Velykos nera jokia svente, tai net neisivaizduoju tokiu dalyku. Ar isvis kaip nors reikia sveikinti vaikus sia proga? Mano sunui dar tik 2 metukai ir 3 menesiai.

    Yukišv. VelykosĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    man asmeniškai nuo pat mažų dienų Vėlykos yra šventė. Matyt gal čia taip įskiepyta šeimos.. mano šeimoje visada būdavo pries vėlykas generalinė namų tvarka. Viską šveisdavom :)) vėlykų dieną didžiulis stalas, daug margučių, ridentavom margučius su sese ir broliu, rytą rasdavom kokių skanėstų ant stalo ir sakydavo, akd vėlykų kiškis su vėlykų bobute atėjo :)) mama visada prisiskindavo šakelių ir įmerkdavo, kad ant vėlykų prasiskleistų ant stalo, nuo sekminių turėdavom verbų.. mama būtinai darydavo netikrą zuikį, pakviesdavo artimiausias gimines, pas kitus nuvažiuodavom pasveikinti ir įteikti po margutį. Vėlykų rytą kol mažesni buvom su babyte mano, mama ir tėčiu eidavom į bažnyčią. Jeigu pas jus viso to nebuvo arba tiesiog nesureikšminot tos švetnės tai ir tau nebus ten ypatinga kažkas :)
    Aš asmeniškai nu pat mažų dienų kažką panašaus darau. Būtinai dažom kiaušinius, apsikuopiam namus, pasidarau tokį mini staliuką nekasdieninį, nes gyvename visa šeima užsienyje tai tik sau ir gal kokius draugus pavaišinti pagaminsiu.. vaikui jau pasakojau nuo pusantrų metukų maždaug, kad senelis šaltis, papuošta eglutė, dovanos per Kalėdas, per Vėlykas - vėlykų bobutė ir kiškis pagalbininkas, margučiai, pavasaris... o kaip sveikinsiu tai kaip ir mane sveikindavo nuo mažų dienų - ryte atsikėlęs ras prie nudažytų margučių kokių skanumynų - gal kelis kinderiukus padėsiu, gal viena didesnį kiaušinį kur viduje visokių saldainukų pridėta... skaičiau pasaką kaip vaikai margučius ieškojo kieme vėlykų dieną. Tai mano sūnus klausė ar ir jis gales ieškoti :) na pas mus nuosavas kiemas - gal reikės pabandyti ir tai :)

    vaikui dabar keturi metai, bet taip pat sveikindavau nuo jo pirmųjų Vėlykų :)

    lydekaite

  2. 4

    mergytei 2met 7 men, siap ji kiekviena diena vis gauna kazka, nes kol galim tai viska duosim dukrytei, sveikint, tai nesveikinsiu niekaip, nebent nupirksim sokoladini zuiki:-) o tu ?

    Tnijole

  3. 3

    Jokių dovanų nedovanojam niekam Velykų proga. Nemanau, kad ir ateityje sveikinsim. mergytei 2 m. 4 mėn.

    Lauryytte

  4. 3

    vienam uz poros men 4 metukai, kitam metukai ir 4 men. nesveikinsime niekaip, tik su vyresneliu dazysime kiausinius, jis labai laukia.

    tikmama

  5. 3

    As nesveikinu,bet kriksto mamyte sutinka Velyku bobute,kuri perduoda koki zaisla.As nuperku tik kinderiuka.

    grirute

  6. 3

    Geriausia dovana bus kartu matginti kiausinius

    Pabuciuok

  7. 2

    Man si "svent" visiskai nieko nereiskia. Tas kiausiniu dazymas, ridenimas, dauzymas ir t.t. man atrodo maziu maziausiai juokingas. Ir dar tie visokie sokoladiniai zuikiai, etc... Zmones pamirsta kad Velykos is tikruju yra grynai krikscioiska svente, ir per ja reikia svesti ne kiausiniais ar zuikiais, o malda. Ir dar tas kvailas paprotys per visas sventes nukrauti stalus daugybe maisto...
    Man si svente visiskai nieko nereiskia, bet mano mociutei atrodo tiesiog butinybe kad ta diena butume "visi" kartu. Tikrai net negalvoju ridenti kiausiniu ar prisiryti misrainiu. O sunui, jei kazka dovanosiu, tai ta dovana niekaip nebus susijusi su Velykomis.

    Yuki

  8. 2

    *Tnijole*, as kol kas dar nezinau, todel ir klausiu, kaip kitos zada sveikinti :}
    Galvoju, gal nupirkti tiesiog kazka, visai nesusijusio su Velykomis?
    Tie sokoladiniai zuikiai ir pan. man kazkokia banalybe...
    O ir sokolado mano sunus nelabai gali valgyti :)

    Yuki

  9. 1

    tie stalai, kiškučiai ir t.t. yra simbolika, kurią krikščioniai perėmė iš pagonių. vėlykos yra pavasario šventė - tai atgimimas, jėzus kristus irgi atgimsta iš numirusiųjų. Tai lyg nauja pradžia.. Visi zuikučiai yra pavasario simbolika, kiaušiniai - gyvybės simbolis kas per Velykas labai svarbu, nes Kristus prisikelia iš numirusiųjų, o marginti kiaušiniai - pavasario simbolis, nes pavasarį ima skleistis medeliai, po žiemos sužaliuoja žolė, ima lįsti margi drugeliai, skleistis margos gėlės. gamta darosi spalvota. Visa tai yra simbolika kaip ir per Kalėdas senelis šaltis, eglutė, dovanos. Būtinai tyliai sau pasimeldžiu o jei yra galimybė dar ir į bažnyčią nueinu. Man ne kvaila šventė... tiesiog gal reikia suprasti kodėl tie zuikučiai, kodėl bobutės, kodėl marginti kiaušiniai.iš kur visa tai atsirado. Tai yra tradicijos - vienas seniausių istorinių paveldų, kuriuos reikia suprasti, vertinti, mylėti,gerbti ir tausoti bei skleisti. Bet jeigu žmogus augo šeimoje kur tokių tradicijų nesilaikė ir aplamai nesupranta kam čia tie margučiai iš kur jie atsirado ir t.t. tai ir pats užaugęs vaikas neturės supratimo kas čia per šventė, nejaus tos šventės.. kaip per Kalėdas labai visi laukiame, bet kas keisčiausia ko labiausiai laukiame ir apie ką mąstome - apie dovanas, eglutės puošybą, bet ne apie tai iš kur ta šventė atsirado, kad per Kūčias gimė Jėzus. Ir aišku kad mano vardadienis visi pamirštat :D

    lydekaite