• 33ats.

    Kaip reaguojate, jei vyro mama pernelyg daznai ateina?

    Pas mus situacija tokia, kad dabar kol kas gyename salia vieni kitu. Anyta mato musu lagus ir kai uzsiziebia sviesa, netrukus prisistato :) Vienu metu buvo beveik kasdien, ir diena ateidavo, vis pas anukele paziuret, ar sveika, paskui truputi apmazejo, bet vistiek i savaite 1-2-3 kartus aplanko. Gal cia nieko labai blogo, bet visvien kas per daug, tai nesveika. Nezinau, nei ka sakyti. Vyras sake, pasakys, kad nevaiksciotu kasdien, bet jis gali per grubiai pasakyt, tai kol kas sulaikiau ji, nes nenoriu kad anyta uzpyktu ar apsiverktu. Tai dabar galvoju, kaip cia mums graziai pasakius, gal kokiu minciu pas jus yra, gal kam taip yra ar buvo? Kaip reaguojate/tumete?

    AusrineSu giminėmisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Tikrai, vargina ta per dažna globa. Suprantu ir aš močiutes, kad miela pažiūrėti į mažą vaikiuką, bet jis gi ne žaisliukas, kad gali kada nori paimti. Bet kaip tai pasakyti močiutėms, kad jų neįžeistumėm, sunku:))) Na tu jau pirmą žingsnį padarei, gal paprašyk ir vyro pagalbos šiuo klausimu, tegul pasikalba su ja, nes kai tau nervuojiesi, tai ir diena nekaip praeina:) Manau dabar reikia vyro pagalbos:)

    elegancija

  2. 5

    kas ja zino ko ji ateina.. nors kai nebuvo vaikelio, tai ji labai retai ateidavo. tai vadinasi ps anuke :) nu bet tai viesiek labai daznai... Nera ji piktybine, bet kad neturiu apie ka su ja kalbet, kartaais norisi pailset, paskaityt, o kai jis sedi, nors maziuke ir miega, nera kaip..

    Ausrine

  3. 5

    Mano pirmoji anyta irgi gyvena visai šalia, tame pačiame name, ir pro langus gali matyti, ką mes veikaim, jeigu užuolaidos neužtrauktos. Bet kad ateitų dažnai, tai atvirkščiai, praktiškai visai nelankė anūkų (dar kai gyvenau su jos sūnumi) ir pagalbos visai nesulaukdavom, jeigu reikėtų vaikus palikti. Tekdavo vežti mano mamai pažiūrėti. Bet per langus kontroliuodavo, kas pas mus ateina, kada išeina, kada šviesą išjungiam ir pan. Ir telefonu vis erzindavo savo pastabomis. Bet vyrui pasakiau, kad 'tvarkytųsi' su savo motina, ir man nesvarbu, ar isižeidė ir kaip jis tai pasakė.
    Manau tavo situacijoje aš arba ignoruočiau ją, jeigu ateitų nelauktai, arba kokiais nors reikalais su vaikučiu užsiimčiau, pati pasakyčiau, kad dabar yra koks nors "ritualas su vaikučiu" ir mums reikia "laisvės ir ramybės":)) Na, kažkaip pabandyk taktiškai ir pati apie tai užsiminti, kad jums reikia daugiau savarankiškumo.
    Kai gimė pagrandukė-dukrytė, tai mano mama vis stengdavosi dažniau užsukti, tai aš tiesiog paskiau, kad kai dukrytė ilsisi, aš irgi noriu pailsėti, pagulėti ar namus susitvarkyti. Na, tai mano mama, ir galiu taip pasakyti, bet vyras gali panašiai ir su savo mama susitarti. Svarbiausia - nesusipykti:)

    elegancija

  4. 4

    viskas priklauso nuo jusu santyliu, kai pas mus santykiai su anyta geri, del manes ji galetu buti visa diena pas mane, nes ji man kaip geriausia drauge:), tai mes susimatom labai daznai, ir padeda ir paziuri vaikiuka, auksine mano anyta:)

    erika1984

  5. 4

    Mano anyta gyvena šalia mūsų esančiam bute. Tai praktiškai užeina kiekvieną dieną. Bet paprastai ilgai neužtrunka. O, jei aš noriu pamiegoti, tai aš tiesiai taip ir pasakau. Tik žinoma gražiu tonu, be jokio pykčio. Ir ji tada išeina. O kartais aš ją pati pasikviečiu, kad ji man pabūtu su mažiuke, kol aš kažką pasidarysiu. Va ir šiandien draugė man plaukus dažė, o anyčiukė su mergyte pabuvo, kad man nereikėtų prie jos su ta smarve ant galvos eit :) Man aplamai gerai, kad ji taip geranoriškai padeda. va, eidama namo iš darbo, ji visada paskambina ir paklausia gal man ko nors reikia nupirkt. Tada užneša, palieka ir išeina.
    O tu irgi pasisteng kuo daugiau iš jos tų atėjimų naudos apturėti :) Kai ateina, tai palik jai vaikutį, o pati per tą laiką gali namus susitvarkt, valgyt pasidaryt ar dar kažką. O, jei nori pamiegoti, tai manau, taip ir turėtum pasakyt. Nu nemanau, kad ji dėl to turėtų užpykti. Juk tau dar reikia kuo daugiau poilsio. Netgi, jei ir neisi miegoti, vistiek bus pretekstas ją išprašyti.

    trejetukas

  6. 4

    na aciu dievui pas mus anyta laabai retai uzsunka ir kazkaip del to bedu nera...o ir manau kiekvienam tas daznas lankymasis nepatiktu...manau reiketu visgi pakalbeti jusu vyrui su savo mama ir paaiskinti tokia situacija kad jus irgi norite tureti savo privatu gyvenima ir taip daznai lankytis jai nederetu...gal kiek padetu..

    Pearl

  7. 4

    Jai ji viena gyvena tai gal jai nubodu labai ir nori to bendarvimo reikai ir ja suprasti..( pasirodziau kaip anytu gyneja:)) bet aisku kas per aug tas jau negerau.

    mamyciuke

  8. 4

    na as tai esu laiminga ,kadangi gyvenam 5 aukste,tai ji negali uzlipti,tad ir neateina,buvo aplankyti anuku viena kart,ko man ir uztenka,kai reikia nuvezam parodyti.Ne labai as su ja sutariu,bet ir nesipykstu,man ji tiesiog vyro mama,kadangi myliu vyra,tai turiu gerbt jo gimine

    Aureluze

  9. 4

    Taip, elegancija, panasiai ir pas mus-visada zino kada sviesa uzsiziebe, kada paryciais maitinu, kada abiejuose kambariuose dega ir pan :))) tik aciu dievui nekontroliuoja :)) taigi, as taip ir dariau - beveik ignoravau - nesileidau i kalbas, eidavau valgyt gamint ar skalbt, ar i lauka eidavom, galiausiai pasakiau kad durys pas mus garsiai varstosi ir maziuke prabunda, tai gal tas dar biski pristabde, nzn :) tai ir apmazejo apsilankymu, bet man vistiek ju per daug :)))

    Ausrine

  10. 4

    kadangi musu anyta tolokai gyvena, tai mes patys pas ja karta i savaite prisistatom ir as nesupykciau, jeigu ji dazniau lankytusi, nes labai miela moteris. O jusu situacijoje tai nezinau. Ziurint, ko ta anyta ateina. Ar is smalsumo paziuret, ar visi namie, kaip gyvenat, kaip tvarkotes? Ar konkreciai pas anukeli aplankyt? Jeigu tik del vaikelio tai manau, kad nepykciau, bet jeigu pajausciau, kad is "cekavumo", tai paprasyciau reciau lankytis.

    Agne