• 21ats.

    Kas cia toms moterims pasidare....? jau kelintame klausime atsakymas uzkliuna, kad alimentu teistis nereikia\neverta, nes ale tai vyro zeminimas, kazkokiu rysiu ardymas ir pan.... kaip cia iseina, kad i lova gultis reikia\norimasi abiems, o kas liecia pastojima\nestuma viskas moteriai... kodel taip yra jus man atsakykite? cia tik as taip viena suprantu, kad jei pastojai abu kalti ir babu islaikyti turi vienodai.. o jei graziai su vyru neiseina tai tik alimentus teistis ir viskas... tik prasau neblokuoti, labai idomu kitu nuomones\pasisakymus isgirsti butu. aciu.

    tikmamaKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    *tikmama*, visiskai su tavimi sutinku. Moteris pati nepastoja, prie to prisideda ir vyras, todel ir jis turi jausti atsakomybe, o tokiu atveju, jei skiriamasi, moketi alimentus. Zinoma, buna ivairiausiu atveju. Pvz. mano atveju as savo buvusio vyro net nezadu alimentu prasyti, nes jis pats atsisake bendrauti ne tik su manimi bet ir su vaiku. Tai as pati jausciausi slyksciai gaudama pinigus is tokio padaro. Nors nemanau kad jis isvis tuos alimentus moketu... O kad kazkas sakytu kad alimentu mokejimas yra vyro zeminimas, tai girdziu pirma karta, ir manau jog tai yra visiska nesamone :)

    Yuki

  2. 5

    Lydekaite, ne visos moterys neduoda vaiko matyt del to, kad negauna pinigeliu.. daznai tai buna del pacio tevo elgesio su vaiku ir jo mama. Kam ta mazyli traumuot betampant is vienos vietos i kita ? Jau geriau mama viena su vaiku gyvens, nei leis matyt nesibaigiancius pykcius ir bus gadinama vaiko vaikyste... nes vaikas paauges pats sakys vyk ji lauk... Kai matys nesibaigiancias asaras ir kancias, o dar pats vaikas patirs pastoviai stresa, tai koks jis bus ? Labai daznai tevas atsibunda, kai pamato, kad jau moteriai jo nebereikia, tada jau vaikas rupet pradeda, manipuliuojama juo.. O kur tu buvai anksciau.. Kai pvz rekei nereikalingi esat.. ( kalbu apie save).. tai va toks elgesys ir "isgimdo" tas emocijas, jog jei jau vaiko nereikejo, tai ir nemanipuliuok juo, juk ne zaislas...
    O kas liecia alimentus... As asmeniskai i teisma nenoriu vien del to, kad jis yra nedirbantis, man max priteistu iki 200lt, o tai yra visiskas lasas... jis siulo eit pas notara pasirasyt, tada mokes, o as nematau uz ka rasyt, kai nieko negavau.. as psirasysiu o po to taip ir liksim nieko negave.. Jei jis mano kad taip mane patampys, labai klysta.. Del to ir sakau jei nepadedi vaikui, nors turi visas galimybes, tai nesi vertas jo ir matyt.. Aisku faina ateit paziuret kaip i leliuka koki, nupraustas, pamaitintas, priziuretas, o pats juk nei pirsto prie to nepridejai... dar po to pareiks po kazkiek laiko, va mokejau lt, dabar duok man vaika pasiimti.. o as nematau tikslo vaiko traumuot, jis turi viena gyvenama vieta, su mama, o ne taip kad biski cia bus, biski ten.. taip ir issiugdys nepilnavertiskumo kompleksa, kodel pas mane taip, o pas kitus kitaip.. Kitas vyras gal labiau myles vaika, nei tas biologinis... ne vienas atvejis gyvenime ta liudija :). kaip sako vyrui vaikas reikalingas tol, kol reikalinga ju mama..

    SantaSantute

  3. 5

    reikia, mane paliko su 2 vaikais, pareiskes, kad jei issireikalausiu alimentus jis vaiku nelankys, visgi as padariau pasirinkima-prisiteisiau alimentus, o kas daryt, kaip vienai islaikyt du vaikucius, aisku, vaiku jis nelanko, nes pareiske, kad jam per brangu ir moket alimentus ir dar pas juos vazinet , na bet manau, kad cia jo sazines reikalas, vaiku aisku gaila..

    Anonimas

  4. 4

    "anonimes" visai nuprotejo... :/

    Yuki

  5. 4

    o tavo gi reikalas eina ar ne :D nebejuokink telycaite. matyt pati nieko neturi tai kandziojiesi, pavydas isgriaus viska. o kur istatymuose parasyta, kad kad jei neleidi vaiko i darzeloi tai bloga mam esi, na parodyk vepla tu :DDD o kas gi tu per viena kad rasau po anonimu? bailiuke tik as nujauciu kuri cia rasai palauksiu dar poros tavo zinuciu, nes pagal rasta nujauciu truputi, :DD vepla

    tikmama

  6. 4

    Vienareikšmiškai vaikas, finansai kas su vaiku susiję gulasi ant abiejų pusių pečių. Mano manymu net nėra kalbos, kad nereikia alimentų teistis ar dar kažkaip kažką daryti. Žinoma būna išimčių kai vyras "padovanoja" žmonai jai nepriklausiusį turtą, tuomet būna pasirašo, kad pretenzijų į alimentus neturi, nes kaip ir sumokėta gerokai į priekį. Mūsų pažįstami taip darė.. skyrybų metu visas turtas turėjo būti dalinamas pusiau, tačiau vyras atsisakė viso turto motyvuodamas, kad nemokės alimentus. Tad visą iki paskutinio cento paliko eks ir vaikui, žmona pasiraė, kad pretenzijų neturi, nes paliko savo turto dalį :)
    O šiaip tai tikrai viskas po lygiai turi būti, kas susiję su vaiku... kad ir išsiskyrė tėvai vis tiek jie liko tėvai. Kai psakant vyras su žmona išsiskyrė, bet tėveliai liko tokie kaip ir buvę.
    Aš tik nepritariu, kad galima šantažuoti vyrą/moterį kad nematys vaikų kol nepersiųs pinigų. Tas išsiskyrimas ir taip jau ženklas, kad nebus taip kaip turėjo būti pilnoje šeimoje, jau ryšys su tėčiu/mama, kuris negyvena pastoviai šalia tikrai bus silpnesnis, o jeigu dar prasideda tie nedavimai pamatyti... vaikams nerūpi ar ten kažkas perveda ar neperveda pinigų.

    lydekaite

  7. 3

    rupintis turi abu ar kartu yra arne,protingas vyras ne tik alimentus moketu bet ir daugiau,o siaip retai kuri pora graziai issiskiria bent jau pradziai-o is to visos pasekmes

    suniukas

  8. 3

    galiu is vieno tavo parasyto zodzio sprasti kas tai per nare, kuria isregistravo, ar as neklystu? nagi pasirodyk. vaidmaine esi, zodis JEIGUM man viska pasako

    tikmama

  9. 3

    aciu anonime uz savo nuomone :) matyt per mazai mane stebi, kad nezinai jog profesija as jau turiu. .

    tikmama

  10. 3

    visokiu ir moteru buna -TIKRAI. Vyro draugas su vyresnia moterim susitikinejo jei is ir ja is anksto ispejo seimos neplanuoja, ji ji uzgarantavo, jog tablets vartoja viskas bus gerai, po poros menesiu: "zinai uzmirsau tablete isgert ir nescia", jis nevede jos bet vaiku vistiek tenka rupintis, beto kai nuo nemylimos moters ir tas vaikas jam nemielas.

    vejune