• 18ats.

    tiems kurie augina kates

    Sviekos, labai noriu isigyti kate, bet vyras truputi pries, nes sako kad viska sudraskys, visus baldus, tapetus..ir kad tuoletas smirdes. Bet manau jeigu mokes naudotis draskykle tai gal neturetu draskyti baldu? Ir tuoleta jeigu tinkamai priziuresiu, nepalikinesiu ismatu ir valysiu tai gal neturetu smurdeti ? kaip pas jus yra namuose tie kurie augina kates ? Aciu.

    KristalelisNaminiai gyvūnaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    mano vyro teta augina katina. man tai net siurpas nukrecia..... viskas sudraskyta, uzuolaidos sudaskytos, ant palangiu nieko auginti negali,viska iskapstytu. o ka jau kalbeti kai visur plaukai. kaip pati sake atsikelia is po nakties, pirma nuo arbatinuko plaukus nuvalo o tik tada kava gali kaistis, ir taip kaskart....

    tikmama

  2. 2

    Na turiu katę. Vargo yra dėl to,kad šeriasi,ypač šiltuoju sezonu,dažnai tenka siurbliuoti baldus nuo jos plaukų,patalynę,ne tik kad dažnai keisti,o ir purintis dažnai,ar net kasdien balkone,kad kuo mažiau plaukų būtų. Jei nesterilizuota ( nekastruotas ) katė dažnai tenka vaistais rūpintis nuo morčiaus. Baldųs nedrasko, o staktą prie šaldytuvo kai valgyti nori. Higiena įpatinga turi būti,kapstosi po kraiką tai aplink apibarstyta kraiko. Šeip jei ne viską pasakiau, tai kai nebeturėsiu,ilgai jokio gyvunėlio neturėsim. Aišku,jau turime 9 metai,tai jau mūsų rūpestėlis,jei jau pasiėmėm turėsim iki galo :-)

    Anonimas

  3. 1

    Auginam. Yra minusai. Katinas šeriasi. Visą laiką visur pilna jo šeriukų. jie nepastebimi, tačiau, kai valai dulkes, plauni grindis, šluostai palanges, visur jo šeriukšų pilna. Ir nuo katino kažkoks specifinis šlapimo kvapas eina...jis visur žymi savo teritoriją. Mes katiną vežėm pas veterinorių sterilizacijai, tačuiau po jos katinui buvo uždraustas normalus maistas.. tik hrustikai liko...

    Jorkaile

  4. 1

    Aš turėjau persę katytę ir katiną kuris ateidavo kada nori pas mus pavalgyt, pamiegot, pasibūt ir vėl išeidavo pusdieniui, vėl grįždavo...
    žodžiu su persiuke turėjau šiek tiek bėdos, nes kol mažutė buvo labai padūkus tai minkštus fotelius išdraskė. Nebūdavom namie pastoviai, mokyklas eidavom, aks į darbus, o ir naktį šalia gi nesėdi tai ir nenudabojom.. buvom nupirkę tokią spec lentą, bet pagalandus ten eidavo toliau galąst nagus į fotelius :))
    Jeigu tualetą tvarkingai keiste, neuždelsite ir tuoj apt išnešite kakutį ir pan tai tos smarvės nebus. Vis tik kaip ir kažaks minėjo namai vedinami vasarą - žiemą :)
    Na dar visokie skiepai, nukirminavimai, žiūrėko kokia akytė užpūliuoja ar streikuoja skrandukas neramu darosi, pas veterinarą vežt reik.
    Mūsų persė žiauriai nemėgo šukuotis, o ji šerdavosi siaubingai.. kai šukuodavau visa apdraskyta likdavau, o plaukai vis tiek visur būdavo, akd ir kiek mes ten plaudavom siurbdavom tai plaukas kaip pūkelis žiūrėk lėkštėj tai ant drabužio.. katytė šviesi buvo tai tie plaukai labai visur matydavosi kur tamsus baldas, tamsus rūbas.. na va toks man asmeniškai didžiausias nepatogumas buvo, nes mano vyras pamatęs katės plauką lėkštėj žiaugčiot pradėdavo, jam šlykštu :)) todėl kai pradėjom draugauti mačiau įdėmiai žiūrėdavo ką valgo :) dėl meilumo tai maniškė persė užaugo, subrendo ir nebeliko meilumo.. pasiliko kaip buto puošmena, ji ateidavo tik tada kai jai norėdavosi, o tai būdavo labai retai :))

    o kitą katinuką prisijaukinom, laukinis buvo, bet jis įlįsdavo pas mus į skalbimo kambarį pro langelį ir žiemą sėdėdavo aukštai ant džiovinimo mašinos... pradėjau jai palikinėt maisto ir taip priprato prie mūsų kad pradėjo ir miagot mūsų lovoj, gyvent, kai norėdavo išeidavo pusdieniui.. šito kailis buvo kitoks, trumpesnis nei perso katino, tačiau vis tiek tų plaukų vis pasitaikydavo. Šitas negaląsdavo nagų mūsų namuose, nes kada norėdavo išeidavo į lauką tai daryti į medžius, tualeto irgi neturėjo pas mus namie, nes užsimanęs eidavo į lauką. Tai va tokį laikyčiau katiną vėl. Tvarkingas, nei tualetų keist reikia, nei ką, visada jam būdavo atviras langelis išeit, ateit.. ir murkdavo, meilus buvo, tuoj atbėgdavo kartu pagulėti...

    Bet jau dviejų katinų netekau ir tai sunkiai priėmiau. Todėl vien dėl to netekties jausmo nesinori laikyti vėl..jie gyvena daug trumpiau nei mes ir tikrai sulauksime tos valandos kai jų neteksime. o dar tas antrasis labai sunkiai merdėjo, nespėjom net iki veterinaro nuvežti, taip galiai žiūrėjo ir tyliai tyliai miaukė.. skaudūs išgyvenimai, nes prisiriši prie to gyvūnėlio labai, o kai netenki tai tikrai skaudu. Vien dėl šito jausmo stabdau save ką nors įsigyti..

    lydekaite

  5. 1

    ai dar...

    maistas - pvz manoji katyte gana isranki, jokiu optimos linijos ar cento edalu nevalgo, perka brangesni maistuka, kartais inkstukus.

    jei esate iprate daugiau keliauti tai apgalvokite kas priziures jusu kate kol busite isvyke.

    arcita

  6. 1

    turiu katyte jau beveik metus laiko. neveisline, tiesiog priglaudziau is gatves nes labai pagailo. rupescio is ties yra nemazai, jei galvojate kad ji tik gules ir murks ant keliu - klystate :) aiskiu, ziurint koks kates charakteris.
    1. higiena - kraikas tikrai tures kvapa, nebet ji keisite i diena kelis kartus ( o to manau nedarysite)
    2. kate seriasi ( nebent butu is tu plikuju :) )
    3. morciaus neisvengsite, tad teks sterilizuoti.
    4. geliu kapstymas, ju lapu griauzimas tikriausiai neisvengiamas.
    jei neturesite draskykles - tikrai baldus draskys.
    5. kol mazi kaciukai ytra zaismingi ir judrus, nesvarbu ar diena ar naktis.
    6. isitikinkite kad niekas is seimos nariu nera alergiskas, neserga astma - nes tokiems zmonems sunku gyvent su katemis.

    o siaip labai mielas gyvunas - myli seimininka, visada salia, zodziu - atsiperka :D

    arcita

  7. 1

    sutinku su Laura, tai priklauso nuo paciu zmoniu, kaip jie rupinasi savo namu svara ir higiena :)

    Adri

  8. 1

    Taip turime jau minėjau devintus metus katę,taip pat net neklausiant,svečiai pagirdavo ,jog pas mus jokio kvapo kitokio nėra. Kuo ir pridurdavo,kad pas kitus tai jaučia.

    Anonimas

  9. 1

    Skaiste, netiesa. Tinkamai priziurint katino tualeta kvapo jokio nera. Pas mus lankosi zmones, kurie augintiniu namie neturi ir ne karta klausiau ar jauciasi kvapas, neivienas neatsake teigiamai. Silikoninis kraikas nera pigus, bet nera ri labai brangus. Kasdien keiciant, i dezute uztenka saujos, tai realiai sunaudoju ta pati kraiko kieki, kiek kiti zmones keiciantys kas savaite (kuomet pripila puse to indo). Beto pas mus katino tualetas su stogeliu (tokios formos kaip katinu/sunu gezes, skirtos gabenti gyvunams, tik beabejo, ne kiaros). Yra varstomos dureles katinui ieiti/iseiti, tad tokiu budu kraiko niekur nepridrabsto.
    Beto jei katinas pats nesiprausia ( ka labai megsta patinai), galima pripratinti ji maudyti be jokio streso, mes taip ri padarem, nors musu kaciukas ir pats prausiasi.
    O ir seip del to kvapo... bet kokiu atveju, namai ziema vasara turi buti intensyviai vedinami, tad is kur ten dar kvapas galetu buti kastruoto, tvarkingo katino?

    Adri

  10. 1

    Jei tai iprastas nedideles erdves butas ,tai kaip su ismatom,slapimu nekariauk, kvapas vis tiek bus.Tik su laiku prie to kvapo priprantama ir ji ryskiai jaus tik sveciai.Kas su jumis negyvena,tik uzeje i buta.Nors jum atrodis kad jokio kvapo ner.
    Be to,kraika keisti taip daznai,kad jokio kvapo nebutu, tai reikia pasiruost ir didelem islaidom. Kraikas nera pigus ir pats prasciausias.Del to ka katinelis draskys.Tai labiausiai priklausys nuo pacio katinelio "temperametro-judrumo. Kol mazas tikrai daug kur suleis nagucius.
    Ypatingai megsta minkstus baldus.
    Geriausia isigyt specialu katinui skirta stova, i kuri megsta katinai "galast" nagus,ar juo karstytis.Arba atnesti is misko koki rasta,ar stora saka specialiai tam reikalui. Tik ji reikia tinkamai apdoroti.
    Vonioje nuplauti karstu vandeniu, ir poto nuplikyti verdanciu.Tada kur balkone gerai isdziovinti patiesus ant kokio skurliaus.Nes nutekantis vanduo gali palikt uzdazytas demes.
    Galima tuos nagus kaciukui ir kirpti.Taciau nuo sios proceduros, gyvunelis kas karta aptures nemazai streso.Ir kitaip but negali.Prie kraiko, jei katinelis pats neina i ji atlikt reikalu.Pratint reiktu sitaip:
    Tiesiog ta vieta kur radot,kad katinas atliko reikalus pavalyt kudureliu,kad visa tai susigertu i ji, ir ta skudureli idet i kraiko deze.
    O apdirbta vieta gerai isvalyti,taip kad neliktu jokio kvapo pedsako.

    Anonimas