• 7ats.

    nakti vaikas miega su papuku

    sveikos mamytes! turiu toki klausymuka.. musu berniukui puse metuku, ir nuo gimimo miegame visi kartu vienoje lovoje. manau kad taip geriau, nes vaikas jaucia mamyte, siluma, igaunamas pasitikejimas kad visada kazkas yra salia, rysys su tevais, bet yra ir kita to puse, del ko as ir pergyvenu.. musu berniukas jau sveria 10kg, tai ne mazai, esu girdejusi kas kudikysteje turejo siek tiek antsvorio, veliau suauge gali turet sita problema, pirmas mano klausymas ir butu, mamytes kaip manot ar tai tiesa ar mitas? o kitas klausymas butu toks, dienos metu jis valgo normaliai su tarpais 3val kazkur, bet nakti, kadangi miega jautriai daznai nori nubust, as jam paduodu papuka ir ramu, jis migdosi, bet prie to pacio ir pavalgo! nakti buna daugiau valgymu turbut net nei diena..o soskiuko neima.. ar yra kuriai taip buve kad nakti vaikas daznai valgo, ir kaip tai praejo? aisku mums ir dantys kalasi, tai ir isikimba dazniau manau dar del to.

    ElenaSniegeMiegutisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Tiesiog ipratinote taip. Mano nuomone, vaiikai nuo gimimo nakti turi miegoti savo lovyteje. Nes veliau galit taip ipratint, kad ir gerokai paauges vaikas nores su tevais toje pacioje lovoje miegoti :)

    Yuki

  2. 2

    oj tikrai dar maitinkit ir maitinkit :) kuo ilgiau :)
    tie naktiniai maitinimai dažnai neišvengiami net ir su mišinukais maitinamiems vaikučiams.. tiesiog ir įpratimas, gal kažkada ir išalksta, atsigert noris. Kol turite galimybę tikrai maitinkite, nes paaugs ir nebereikės MP, o laikų nesugrąžinsi.. pamenu kai aš nujunkiau man žiauriai truko to maitinimo, nes visada vaikas prisiglaudęs, visada prašo, visada reikalinga aš, na toks vat meilės išreiškimo būdas. po nujunkymo reikėjo atrasti ir suprast abiems kaip čia reikės gyventi ir kaip būti reikalingi vienas kitam kai šiek tiek mažiau fiziškai priklausomas nuo mamytės, o mamytė nuo vaiko (MP). dabar jūs maitindama ugdote, auginate superinį ryšį, kuris šiek tiek pakis nutraukus maitinimą. Aš kol maitinau neįsivaizdavau kuo gali skirtis maitinimas ir nemaitinimas krūtimi, bet tikrai drąsiai galiu sakyti skiriasi psichologine prasme abiems. Aišku meilės nesumažėja, bet kažkas vis tiek kitaip, net sunku įvardinti kas :)
    sėkmės!!!

    lydekaite

  3. 2

    labai aciu Jums uz isamu atsakyma! man ir buvo kilusi mintis bandyt migdyti lovyteje ji jau atskirai, tik bijau ar ne per mazas tam atsiskyrimui nuo mamos.. o jis pagal savo ugi yra siek tiek per pilnas, bet zinoma ateity juk laukia didelis kruvis : ropojimas bei vaiksciojimas.
    tik dar norejau pasiklaust, o Jus kai nebemaitinot, kaip jis uzmigdavo?

    ElenaSniege

  4. 2

    Tiesa, o dėl nutukimo suaugus...
    Jūsų vaikiukas ar tikrai pagal jus turi antsvorio? gal jūsų vaikas yra gan aukštas? reiktų žiūrėti į bendrą indeksą svorio ir ūgio. Maniškis irgi ir didelis gimė ir storuliukas, bet jis ir aukštas dar buvo.. o kai pradėjo lakstyti tai išsilakstė visas, dabar keturi jam metukai, tai gražiai nuaugęs vyrukas ir tikrai nesimato, kad turėtų per daug kg :) dabar ir tas svoris nebeauga greitai, tik į ūgį daugiau tįsta. Manau ar suaugęs turės antsvorio nepriklauso koks jis buvo mažiukas. Todėl kad tai lemia visų pirma mitybos įpročiai. Žinoma jeigu vaikiuką ir trijų metukų maitinsite naktimis tai gali būti tikrai jo mitybos įpročiai labai netaisyklingi, kurie ir iššauks antsvorį, bet na nuo mažens skiepykite kad valgytų daržoves, vaisių,kuo sveikiau jis valgys mažas tuo sveikiau valgys ir suaugęs, nes jam toks valgymas bus įprastas :)
    Aš tik žinau, kad mišinuku maitinami vaikiukai jeigu labai priauga svorio ir pastoviai jie riebuiliukai būna tuomet yra rizika, kad gali turėti antsvorio. MO labai greitai virškinasi ir jis tiek netampo skranduko, o mišinukas ilgiau virškinamas, dažnai būna ir sotesnis, todėl skranduke užsibūna ilgiau taip tampydamas sieneles. O kuo daugiau ištampytas skrandukas tuo jam daugiau norėsis užpildyti tą tūrį ne pagal jo kūno galimybes.
    Tai tiek..

    lydekaite

  5. 2

    Jūsų vaikiukas priprato migdytis tik su papuliu. Kitos mamytės pripratina prie soskiuko, dar kitos prie meriuko ar prie supimo. žmonių miego fazės per naktį vis keičiasi, o besikeisdamos tos fazės vaikiuką kažkiek pabudina. Vaikiukai, kurie nepripratinti užmigti su kažkokiu ritualu naktimis jie rečiau pabunda, nes organizmas neprašo to ritualo ir jis visiškai neišsibudinęs kietai vėl užmiega. Jūsų atveju vaikiukas ne alkanas naktimis, o tiesiog jam reikia užmigti būtent su papuliu ir kaip sakote tuo pačiu atsigeria.
    Pas mane ta pati situacija buvo, vaikiukas ir didelis gimė ir miegojo ilgai su mumis kartu, irgi naktimis daug dažniau valgydavo nei dienomis. Viskas baigėsi tik tada kai visiškai nujunkiau t.y apie du metukus. Atpratinti galima nuo tokio užmigimo būdo naktimis, tačiau tai būtų drąstiškos piremonės - tiesiog neduoti atsibudus ir bandyti migdyti kitais būdais, su kitais ritualais ko pripras, bet vaikas tikrai protestuos, verks, piktas bus.. kelios paros ir atprastų, kitaips sakant priprastų prie kito ritualo ir taip dažnai nesikeltų, bet jūsų dar mažutis, gal ir išalksta naktimis..
    Kitas būtas praretinti tuos kėlimusis tai gal migdykite jau jo lovelėje. Nebus aštraus pienuko kvapo, kuris vis žadins vaikiuką, o kad pačiai nesikelinėti daug sykių naktimis tiesiog pristumkite vaikiuko lovytę prie savosios, nuimkite kraštą ir miegosite kaip ir vienoje lovoje, tačiau vis dėl to vaikiukas miegos savo erdvėje ir kažkiek toliau nuo jūsų. Pabudęs vaikiukas tuoj pat galės gauti MP, bet gal to kvapo šalia nebus.. ir dar - jūs visi kartu miegate. Vis tiek tai vartotės tai klojatės, užsiklojate, vaikutis tam tikromis fazėmis greičiau pabunda, o užmigti gali it su MP, todėl jo miegas irgi kenčia, nes patys tėveliai besivartydami pažadina mažiuką.
    Pliusas didelis - vaikas gauna šilumos visą naktį, visada šalia mama, labai gerai ugdomas pasitikėjimas, betturi būti ir ribos - jeigu vaikiukas taip dažnai bunda - pastoviai kenčia jo miegas, kas yra žalinga net ir suaugusiems. Nesvarbu, kad jis gal užsimerkęs paurzgia, kad duotų mamytė pienuko, lyg neišsibudina, bet sąmonė jau kažkiek atgijus, ir vis nutrūksta tas miegelis. Galutinai nepailsi vaikas nuo tokio miegojimo..
    man asmeniškai tikrai praretino vaiko atsibudimus kai pristūmiau lovytę ir jis joje miegojo.

    lydekaite

  6. 1

    aciu labai uz patarimus, dar neskubesiu nutraukt pienelio, tai vadinasi dar ir tu naktiniu maitinimu bus. man svarbiausia dabar ramiau, ateis laikas, ir viena rituala pakeis kitas :)

    ElenaSniege

  7. 1

    Pats nujunkymas vyksta iš lėto. Visų pirma dienomis atpratinau valgyti MP, o paskui kai dieną pilnai galėjo būti be MP tuomet jau naktį griebiau staiga. Paėmiau ir nedaviau. Pirmą naktį tikrai protestavo, nes atsibudo ir zyzė, paskui verkė, išsiblaškį miegai, pavargo ir vėl užmigo, vėl pazyzę.. na tokia ne kokia naktis buvo ir jam ir tėveliams. Bet paskui sekančią naktį jau ir nebesikėlė. Man kažkaip lengvai gavosi, pas kitas mamas būna ir kelias naktis vaikas neramiai miega vis prašo..mano jau dviejų metukų buvo kai nujunkiau tai jis tiesiog nesikėlė naktį, išmiegodavo be atsibudimų. Bet tarkim dienos metu ar nakčiai užmigdyti jau ieškojau to ritualo, kad užmigtų.. pvz dienos metu aš jam leisdavau užtraukti roletus, jam buvo kaip žaidimas ir kaip pasiruošimas miegoti. Jei jau paimdavau ant rankų ir sakydavau na einam miegulio, jis tempdavo tas virvutes... ir kažkaip jau nebekilo klausimų jam, kad neisim miegoti, nes kambary tamsu pasidarydavo.. tiek kad aš visada nusisukdavau arba ant pilvo tekdavo gulėti kol jis užmigdavo šalia, nes jei atsisukdavau į jį ati jam dar asociacijos kildavo dėl MP arba žaist norėdavo :)) bet kaip matot mano didesnis buvo.. aš nieko nedariau iki dviejų metukų taip ir keldavosi jis tai aks dvi valandas tai kas tris naktimis.. buvo laiko tarpas kai ir kas valandą kas puse valandos keldavosi.. čia gal kai dantukai kalėsi.
    Jūsų dar mažutis, gali ir dėl dantukų taip keltis vis dažnai, bet reikia nepamiršti, kad be papulio ir paskui neužmigs kai dantukai prasikals. Aš tokiame amžiuje dar tikrai neribojau pienuko naktimis, bet vis tik pristūmiau lovytę be krašto vieno, kad laisvas man būtų priėjimas naktimis.. vis šioks toks atstumas gaunasi ir visa lova nejuda kai suaugusieji vartosi :) Kad nesikels tai tikrai taip nebus.. jis dar mažutis..

    lydekaite