• 15ats.

    kam gimdyti 9-10 vaiku ar daugiau, kai nieko neturi, net is ko ismaitinti ir kaltina visa pasauli kad niekas nieko nepadeda, o dar kaip tik "kisasi" kaip vaikai auginami, ka jie valgo...? gal kas is jusu rato tiek gimdo? kaip augina? (ziuriu yra kaip yra laida kartojima ir net pikta pasidare, kaip kaltina valstybe, kad ji nieko del ju nedaro, tai kokio velnio tiek vaiku???)

    padiskutuokime, ar jus gyvendama is "minimalios" pasalpos\algos gimdytumete daugiau nei 5 viakus?? baisu ka tie vaikmai mato?? pikta man ir tuo paciu liudna del vaiku..

    tikmamaKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    Sorry, bet pažiūrėjus į dabartines supermamytes,kad ir su 2 vaikais tai jau geriau 10 vaikų, bet gerai išauklėtų, o ne du klykiantys ir pasaulio bambom besijaučiantys vaikai.
    Turėjau bendraklasę užaugusią tarp dar 8 vaikų ir ką? Jos motina negėrė, kad ir sunkiai gyveno, bet gyveno. Augino ir šiek tiek gyvulių ir daržovių ir padirbdavo papildomai jei reikėdavo. Visi vakai jau suaugo, dirba kas sau ir nei vienas nei kaleime sėdi, nei girti laksto gatvėmis su mašinomis.
    Bet va politikų vaikai šiūkšlėm užauga, pasaulio bambom besijausdami. Tad tikrai ne nuo vaikų kiekio priklauso koks vaikas užaugs. Ar jie tryse miegos vienoje lovoje ar atskiruose kambariuose ir baseinu bei pirtimis namuose..
    Ir kas mane labiausiai nervina susireikšminusios poniutės, kurių matai pinigus atiminėja ir duoda sunkiai gyvenančioms šeimoms, seneliams iš mokesčių. Ne jūs vienos sunkiai dirbat, ne vienos mokesčius mokat ir neprisiknisinėkit prie jaunų motinų, kurioms reikia paramos pinigais.
    Prieš metus dirbdavau 20val per PARĄ per du darbus, miegodavau dvi val per parą, tad nustokit verkt, kaip iš jūsų kišenės paiimami pinigai ir atiduodami ne jums, o tiems,kuriems reikia paramos ! Kartais labai apsiverčia gyvenimas ne į pačią maloniausią pusę...

    Anonimas

  2. 5

    visokiu seimu yra ir visokiu bus. kiti vaikai augdami po viena seimoje kur pajamos gan dideles nemato nieko gero apart savo kambari, kompiutery ir tiek, o pazurejus kad ir toki bedu turgu kur seimose auga 5 ir daugiau vaiku, jie gyvena normaliau nors ir is mazesniu pajamu ir tie vaikai gerbia, myli savo tevus. Paziurekit laida berods per tv1 rodo kvieskite aukle,- ten vaikai viskuo aprupinti, visos salygos jiems, o ka daro? velniuksciai tikri.
    Aisku as nekalbu apie asocialias alkoholiku seimas, kalbu apie daugiavaikes bet nepasiturincias, tai joms tikrai mazai paramos is valstybes. Ir gerbti reikia tokias mamas kurios gimdo ir myli ir augina padorius vaikus, man asmeniskai slykstesnes tos kurios turi viena nucackinta vaika, turi pinigu ir dievagojasi kad daugiau negimdytu niekada kokie laikai ir pns.
    As asmeniskai jei jau taip prastai gyvenciau,- SAUGOCIAUSI, na o jei jau pastociau kad ir pinigu tu maziau butu gimdyciau kad ir tuos 5 :) aisku ne 10 :D
    bet natikiu kad jau buna taip prastai gyvenanciu kaip zmones moka skustis vietoje mastyti kaip cia daugiau uzsidirbus, na nebent dar yra toks zmoniu tipas kuriems tinka pasakymas: durniu ir baznycioje musa :)
    Neiisiplesiu, nebent pasigincysiu kas nores :)
    *rainbow.

    Anonimas

  3. 4

    Ner ko kaltint jei nieko neturintys zmones vis dauginasi ir ne po viena vaika augint nori o ir daugiau poto iesko ka kaltint kad neturi is ko ismaitint , galbut jiems atrode kad kuo daugiau vaiku tuo daugiau pinigu ,bjaurus mastymas,ner smegenu.

    lover19

  4. 3

    Yuki,tu ir vieno garbingai augint nesugebi... nei seimos turi, nei asmeninio gyvenimo..
    Ir pries vaika esi visiskas nulis...
    Tik jis to dar nesuvokia.
    Vaiko gyvenimas,po tavo skvernu cirkas visam internetiniam pasauliui...
    O tai ,tokia histori jam pakisa pati jo motina.

    Anonimas

  5. 3

    is tavo pasisakymu susidaro ispudis, kad nesi pati subrendus, tokia biski mazvaike, nors augini du vaikus, o tavo vaikai jau baisiai viska turi? tokia jauna ir vienas vaikas vieno tevo, kitas kito, na ieskokim dabar ka uz ka smerkti...

    Anonimas

  6. 3

    O tai valstybė labai jau padeda? m?
    52lt duodama per mėnesį vaikui išlaikyti?
    Kodėl visi rėkauja dėl pensijų, nors senoliai turi butus/namus kartais net sodybas + šimtus tūkstančių santaupų. Gi pažiūrėkit kiek išvilioja telefoniniai sukčiai arba kojinėse randa.
    O ką turi vienišos mamos? NIEKO. 52lt per mėn ir dar tai atsiranda isterikių, kurios rėkia,kad iš jų atimami pinigai ir duodami mamoms

    Talvi

  7. 3

    Gimdo ir nesuka galvos tiesiog.dazniausisi tokios moterys tingi terliotis su isvalymais, su apsaugos pirkimu ir t.t.-per daug reikalu zodziu buna, o ir neturi is ko matyt.dazniausiai asocialios moterys sitiek susilaukia.aisku buna isimciu kai daug vaiku grasioj seimoj auga, bt dazniausiai prisidaro ir gimdo, o jau ar tures tas vaikas valgyt ar ne-nesuka galvis.normalios seimos, issilavine tevai turi viena, du vaikus, o asocialus-desimt ar daugiau.is tokiu seimu ir formuojasi musu visuomene.

    busimamama2

  8. 2

    O dabar atvirai.Ar pati nesi prasiusi drabuzeliu savo vaikuciams supermamose?Ir jei tau vietoj drabuzeliu butu pasakyta,prisigimdei vaiku,tai ir nusipirk drabuziu.Kazkaip greit atsidurei puolancuiu pusej.Nepalaikau,tik girtaujanciu,ar kitokius kvaisalus vartojanciu tevu.

    Anonimas

  9. 2

    Kiekvieno žmogaus suvokimas į gyvenimą skiriasi. Kas jums atrodo keista ir nenormalu, kitam gali atrodyti norma ir įprastas dalykas. Vienam žmogui yra gerai daugelį metų sėdėti vienoje vietoje, dirbti už minimumą ir netobulėti, tiesiog stovi vietoje, turi darbą, bet zyzia, kad blogai gyvena. Tai yra daug visokių variantų kaip užsidirbt papildomai, užpakalius pakrutint reikia, galvą pasukt ką įmanoma išpešt iš savo gyvenimo, kad būtų geresnės sąlygos.. kitas negali sėdėti ir trūnyti toje pačioje vietoje, jis turi kilti karjeros laiptais, jei nepavyksta kilti, keičia darbą, eina į kokius kursus papildomus, investuoja į save, bando, daro, kuria, eina. Tai ir čia su žmonėmis.. Vienam vieno vaiko užtenka per akis, kitam gyvenimo pilnatvė yra vaikai, o ne materialūs dalykai. Patys galbūt tėveliai kai kurie užaugo panašiose sąlygose, galbūt jiems gerai taip kaip yra ir jie kitokio gyvenimo neįsivaizduoja, nes jiems tai yra normalu. Negalime mes teisti kitų už jų gyvenimo kokybės pasirinkimą. Jie patys yra savo gyvenimo kalviai, jie patys kuria tad tai jų pasirinkimas bet ar ji adekvatus ar ne - ne mums spręsti, nes mūsų gyvenimo lygio supratimas gali smarkiai skirtis :) Kaip ir skausmą kiekvienas skirtingai gali iškęsti, kaip ir kiekvienas skirtingai reaguojame į kokią nesėkmę..

    asmeniškai pažįstu šeimą su penkiais vaikais, visi aukštuosius mokslus mokėsi/mokosi, muzikos mokyklas pabaigę, olimpiadose dalyvavo ir pirmas vietas užiminėjo. Turėjo namie dar šunį, tėveliai dirbo, turėjo sodą, kuri visi važiuodavo tvarkyti.. puikūs žmonės, puikias pareigas užima pavydėt galima. Pinigų nebuvo daug toje šeimoje, dirbo po prakaitu bet uždirbo. Nebūtinai visi tokie.. tiesiog sakyčiau gal net sistema Lietuvoje tokia palanki tokioms šeimoms būti ilgą laiką. Išsimokslinimas, motyvacija.. ko gero viskas prasideda nuo mokyklos laikų kur reikia kalti mintinai viską, kai galėtų mokykla šiek tiek ir gyvenimo pamokyti kaip pvz taupyti, kaip investuoti, kodėl verta jau dabar taupyti, kaip ten su aukštuoju mokslu, na daugiau galėtų švietime būti ne kalimo, bet ir šiokių tokių pamokų gyvenimiškų. gal tai kažkiek situaciją pakeistų, motyvuotų nuo mažų dienų žmones gyventi, o ne būti spaudžiami ar gąsdinami, kad va neišlaikysi egzų ir tavo gyvenimas vos ne sugrius :)

    lydekaite

  10. 2

    as irgi nesuprantu tokiu seimu.. jiems valstybe turi padeti lytinio svietimo klausimais, o ne finansiskai. Kas butu,jei visi gimdytumeme tiek vaiku ir valstybe mus islaikytu. Turi buti kazkiek ir proto pas suaugusi zmoogu uz savo veiksmus. Tokioje seimoje gime vaikai nieko gero nemato, skurda, nepritekliu, o ir salygu jiems nera pasekti kazkokio mokslo ir t.t..

    Pabuciuok