Atsakymai

  1. 3

    Nesvarbu medikamentinis ar iprastas abortas ir bus abortu. Finalas nesikeicia.

    Anonimas

  2. 2

    Palikt galimybe rinktis paciai moteriai .

    lover19

  3. 2

    Cia labai gili tema.Gyvenime buna daug ivairiu situaciju.Pvz.neturtiga pora susilaukia vaikucio,jei papraso drabuzeliu ir daikteliu susilaukia puolimo,nori daryt aborta vel puolimas.

    grirute

  4. 2

    Nepritariu. Tokiu atveju daugelis jaunu merginu, kurios dvejos ar nori kudikio ar ne, ar tai jos gyvvenimo isrinktasis su kuriuo nori tureti vaiku ar ne... medikamentus naudojant gali buti labai daug neapgalvotu, drastisku sprendimu.

    Amorsita

  5. 1

    Sunku pasakyti....man abortas atrodo ziauru, bet puikiai suprantu, kad yra situaciju, kai ji geriau padaryti.na as nebent uz tai buciau, kad abortas butu daromas tik del kazkokiu sveikatos sutrikimu, isprievartavimo....

    busimamama2

  6. 1

    As manau jog moteris turi pati rinktis, gimdyti ar ne. Nes buna ivairios situacijos, prievarta ir pan... Ar vaikui geriai augti vaiku namuose, ar nemylincioje seimoje...? Pati maciau kaip vaikucius visaip vadina ir siuntineja mamulytes kurioms tik trugdo tie vaikai. Kada vaikas nemylimas, jame auga irgi ta pati nemeile aplinkiniams. Kodel mes leidziame sau spresti koks bus tu moteru gyvenimas su nenorimu niestumu ir nedristame leisti joms rinktis pacioms savo gyvenima.

    Anonimas

  7. 1

    Nepritariu ir nepritarsiu siuo klausimu niekuomet,nes tai kaip bebutu yra zudimas ir visam gyvenimui randas sirdy,kai pradedi suvokti ka padarei buna jau per velu.Jeigu jau taip nesinori to vaikucio lai nesigula,nes pasekmes aiskios ...

    Anonimas

  8. 1

    as pritarciau kad kontraceptines priemones butu kompensuojamos, kad ir kaimo moteris galetu isigyti ir nereiktu joms vargsem abortu darytis... o mums kurios iperkam kontraceptines tai neaktualu

    vejune

  9. 1

    abortas yra jautri ir opi tema bet kurioje šalyje. Galim visos rėkti, kokios mes šaunuolės, teisuolės ir vdrug nieku gyvu gyvenime nenutrauksim užsimezgusios gyvybės savyje, kad ir kokia situacija nutiktų, bet realybė visai kitokia. Iš biomedicininių tyrimų, PSO duomenų žinoma, kad šis abortas yra saugus, efektyvus ir priimtinas kaip alternatyva chirurginiam metodui. Tai moters pasirinkimo teisė.
    Ir dar pridėsiu tos kurios nežino ir galvoja kad nusipirks tabletką ir bus viskas,deja ne - medikamentinio aborto režimą sudaro dviejų vaistų skyrimas paeiliui, gydytojui prižiūrint moters sveikatos būklę asmens sveikatos priežiūros įstaigoje.

    <....> Kodėl moterys renkasi medikamentinį abortą vietoj chirurginio?
    jis gali būti atliekamas anksčiau, kai nėštumas yra mažesnis;

    nereikia intervencinės procedūros ar chirurgijos;

    nereikia nuskausminimo;

    pašalinis poveikis (ne kraujavimas) trunka labai trumpai;

    nėra gimdos perforacijos (pradūrimo) ar gimdos kaklelio sužeidimo rizikos;

    didesnis privatumas;

    pati moteris gali daugiau kontroliuoti savo kūną.<...>
    citata iš --->http://www.spa.lt

    Be to amorsita - jei jauna mergina nenorės gimdyti ji ir nepagimdys, nesvarbu ar chirurginiu būdu nutrauks nėštumą ar medikamentiniu būdu - čia jos pasirinkimo teisė kaip moters. Lietuvoje net galvojama numatyti privalomą 72 valandų laukimo terminą prieš nėštumo nutraukimo procedūrą (vien tam, kad apmąstytų dar kartelį - ar tikrai to nori).

    Lulu

  10. 1

    Nepritariu jokiam abortui. Bet moterys renkasi pačios nori to ar ne. Ir bet koks mūsų pasmerkimas ar palaikymas jų nuo to neatkalbės.

    Gretuke