Mes irgi spaudžiame obuolių sultis. Juk obuoliai skanus maistas, obuolių sultys skanus gėrimas. O visų svarbiausia naudingi obuoliai sveikatai:
http://m-d.lt/straipsniai/obuoliai-ir-ju-gydymo-budai/
O sultis statyt paprasta.
Nereikia nieko nei cukraus,nei kokiu kitokiu konservantu. Kai uzverda pavirini 15-20 minuciu.poto nustatai po puodu pacia minimaliausia temperatura ir pilstai samciu i svariai isplautus stiklainius ir gerai nuplykitus verdanciu vandeniu. Pilstai i bet kokio norimo dydzio stiklainius. Kad ir nuo 0.5l ir iki 3l . galima pilstyt ir i 5litrinius, jei seimoje bus kam toki kieki atidarytu gan greit suvartot.
Supilstytas sultis germetiskai uzsukti taip pat sterilizuotais dangteliais apverst stiklaini ant dangtelio puses ir kaip sakoma siltai sustatyt i "patalus" iki pilno atvesimo. As naudoju nebedanaudojam vatine kaldra. Atsalusias sutis laikyt ne zemesneje kaip -1 * temperaturoje,ir ne aukstesneje kaip +7* taip stovet gali ne vienus metus ir atidarytos kvepes kaip vakar gamintos :)
Mes irgi spaudžiame obuolių sultis. Juk obuoliai skanus maistas, obuolių sultys skanus gėrimas. O visų svarbiausia naudingi obuoliai sveikatai:
http://m-d.lt/straipsniai/obuoliai-ir-ju-gydymo-budai/
Kadangi šeimoje 4 nariai, tai sultis pilstau į mažesnio tūrio stiklainius po 1l. ir po 2l., užtenka mums tokių, kartais net jų pilnai neišgeriam.
Siemet dariau namie ir viriau neitin dideliam puode , ipyliau sektiek cukraus ir viriau kol uzvire tada supyliau i 3l talpas :)