• 6ats.

    Pirmi metai kai paciai teks uzsikonservuoti obuoliu sultis. Visad uosviai konservuodavo, nes pas juos dujine virykle ir virindavo sultis tokiam dideliam puode. Vis galvoju kaip cia man ant elektrines kaitlentes butu patogiau uzvirinti, to didelio sunkaus puodo nesinori deti, o su mazu kol supilstysiu vargelio bus. I kokias talpas pilstote? 3l stiklainius? 5 l talpas? pasidalinusioms aciu .

    rainbowMaistas ir gėrimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2
  2. 1

    as tik kelis kartus esu dariusi, taciau augiausia pildavau i 5l, bet jai jie baigdavosi, tai i 3l.

    tikmama

  3. 1

    Realiai jokio skirtumo ar ant vyrikles pastatysi 5l puoda,ar 10l (tik mazsnis dvigubas darbas).Juk nestatysi bako visu 20l :) kaip kibiro dydzio.
    O sultis statyt paprasta.
    Nereikia nieko nei cukraus,nei kokiu kitokiu konservantu. Kai uzverda pavirini 15-20 minuciu.poto nustatai po puodu pacia minimaliausia temperatura ir pilstai samciu i svariai isplautus stiklainius ir gerai nuplykitus verdanciu vandeniu. Pilstai i bet kokio norimo dydzio stiklainius. Kad ir nuo 0.5l ir iki 3l . galima pilstyt ir i 5litrinius, jei seimoje bus kam toki kieki atidarytu gan greit suvartot.
    Supilstytas sultis germetiskai uzsukti taip pat sterilizuotais dangteliais apverst stiklaini ant dangtelio puses ir kaip sakoma siltai sustatyt i "patalus" iki pilno atvesimo. As naudoju nebedanaudojam vatine kaldra. Atsalusias sutis laikyt ne zemesneje kaip -1 * temperaturoje,ir ne aukstesneje kaip +7* taip stovet gali ne vienus metus ir atidarytos kvepes kaip vakar gamintos :)

    Anonimas

  4. 0

    Mes irgi spaudžiame obuolių sultis. Juk obuoliai skanus maistas, obuolių sultys skanus gėrimas. O visų svarbiausia naudingi obuoliai sveikatai:

    http://m-d.lt/straipsniai/obuoliai-ir-ju-gydymo-budai/

    Gentalija

  5. 0

    Kadangi šeimoje 4 nariai, tai sultis pilstau į mažesnio tūrio stiklainius po 1l. ir po 2l., užtenka mums tokių, kartais net jų pilnai neišgeriam.

    Gretuke

  6. 0

    Siemet dariau namie ir viriau neitin dideliam puode , ipyliau sektiek cukraus ir viriau kol uzvire tada supyliau i 3l talpas :)

    lover19