• 2ats.

    Dantukų klibėjimas, ištraukimas ir paaiškinimai vaikams - dėl ko krenta dantukai? Pasidalinkite savo patirtimi ir istorijomis.

    Norėčiau sužinoti kokio amžiaus jūsų vaikams pradėjo klibėti dantys, kaip jūs tai paaiškinote? Kokiu būdu traukiate? Ar būna daug ašarų? o gal vedate pas dantistus?
    Tai pat jei pasakojate apie dantukų fėjas ir pelytes, tai kokių dovanėlių sulaukia jie mainais į dantukus? Bei kur tos"fėjos" (šiuo atveju jūs) laikote tuos dantukus - saugote ar metate lauk.

    Lulu4-6 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    5 metu iskrito pirmas dantukas. as pasakojau pelytes istorija (nes as uzsaugau su ja man ta dantuku feja tai amerikietiska pasaka) o kodel klibanti dantuka reikia klibinti jam kaip tik higieniste paaiskino (sutapo musu kaspusmetinis patikrinimas jinai kaip tik ir pastbejo kad kliba) ir nuotraukas parode kas pasidaro kai dantukas neiskrites, o kitas augti pradeda..

    vejune

  2. 1

    Beveik 6 metu pradejo klibet pirmas dantukas, ispradziu bijojo, nesidave, kad istraukt, pora kartu bandem ir as ir vyras su siulu, bet pradedavo verkti, tada pasakem, kad dantuku feja, deja dantuko negaus ir tau pinigelio nepaliks, tai po dienos labai uzsinorejo ledu, pasakem, kad neturim pinigu, tada matyt prisimine, kad dantuku feja turi uz dantuka palikt pinigeli, tai sutiko, kad tetis istrauktu, na asaru jau nebuvo, nes dantukas vos laikesi, tada susukom i poperiuka ir kai ejo miegot, padejom po pagalve, kai uzmigo, as istraukiau is po pagalves dantuka ir padejau vietoj jo 1 lt, tai kita ryta buvo tokia laiminga, greiciau apsirenge ir nubego ledu i parduotuve :)
    Kita dantuka nereikejo mums traukti, pati su lezuviu ji isklibino ir jis iskrito :)
    Kol kas padejau du dantukus i dezute :)

    Jolka123