• 8ats.

    Ar yra teke prasyt paramos? Kokios salygos privede, kad teko prasyt socialines paramos? Kokia parama gavote(pinigines ismokos, maisto paketa ar kita?)? Kaip ilgai truko laikas kol galejote isgyvent be soc.paramos? Ar tos kurios gaunate socialine parama slepiate tai nuo aplinkiniu t.y ar jauciate vidini pazeminima del susiklosciusios situacijos? Kokia pagalba lengviau priimti asmenims patekusiems i nepritekliu?

    As zinau nelengva atsakinet i situos klausimus, bet labia prasau jusu pagalbos (studijom reikia)ir labia aciu visom atsakiusiom.

    vejuneEkonomikaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Taip, yra tekę prašyti kelis kartus.
    Pirmą kartą kai išėjau iš darbo, bet neturėjau patirties, kad gaučiau kažką iš biržos. O prašiau, todėl, kad jau geriau pasiimsiu tai kas man pagal įstatymus priklauso, nei prašysiu iš tėvų, kad duotų 5lt autobuso bilietėliui, kad į darbo pokalbį nuvažiuočiau ar biržoj atsižymėti..
    Kitą kartą prašiau pavasarį, kai laukiausi. Nedavė, nes sakė, kad nėščia negalėsiu atidirbti tų 350lt, todėl sakė, kad turi vaiko tėvas mane išlaikyti.. Nu joo...
    O kai mokykloj mokiausi, gaudavau nemokama maitinimą, todėl, kad iš 3 vaikų šeimos esu. Kai jau buvau 13m būdavo kažkaip nesmagu man imti nemokamą maitinimą.. Na, kaip atskirtoji kažkokia su kitais dviem bendraklasiais.

    Talvi

  2. 2

    gavom su vyru, kai studijuodami prisidirbom, pastojau, kol baigem mokslus apie metus gyvenom is pasalpu, paskui iskart i uzsieny isputem.tiesa pasakius toli grazu nesididziavau gavusi pasalpa, zinau asmenu kurie jauciasi kazka apgave jei gauna pasalpas ir yra labai patenkinti, man tai nesuprantama.

    Anonimas

  3. 2

    klausimu apie socialines pasalbas daug, deja juosia nera atsakymo kodel seima atsiduria tokioje situacijoje? suvokiu tai stigmatizuojanti padetis, taciau apie tai reikia kalbet, nes socialines pasalpas priversti prasyti yra jauni zmones su vaikais iki 2metu, o valstybe nieko nekeicia jau daug metu, nes daug paprasciau yra pakist kelis litus negu sprest problema is esmes.

    vejune

  4. 1

    Yra teke,gavau ir soc pasalpa ir maisto paketus.nejauciau jokio pazeminimo,tai buvo trumpa laika

    ruta26

  5. 1
  6. 1

    tiesa dar kol nescia buvau tevai reme, paskui vis maziau duodavo, kol gaudavom tik bulviu maiskiuka, kitu darzoviu, mesos is kaimo, ir tai buvom dekingi, tiesiog va taip neturejom iseities, norejom kuo greiciau baigt mokslus, nes tiek tebuvo like.

    Anonimas

  7. 1

    Buvo laikas, kai neturejau darbo. Ilga laika buvau registruota darbo birzoje. Birza nemokejo man ismoku, nes truko darbo stazo. Tada ir ejau rasyti prasymus i socialini skyriu, del pasalpu. Netycia suzinojau, kad man priklauso vienkartinis maisto paketas (kaip tik laikas buvo, kai dalino), parasiau prasyma ir gavau kruopu.
    Realiai negyvenau jau taip vargingai, kad net kruopoms netureciau, bet pasiule, pasake, kad priklauso, tai ir paimiau.
    Vidinio pazeminimo jokio nejauciau. Nes darbo rasti negalejau, ne del tinginystes, 2 metus tikrai rimtai gydziausi, nes sunkiai sirgau. Per kelis metus ne dvi operacijas pakest teko.. Visa ta laika, pavadinsiu gyvenau is pasalpu. Niekam nesakiau, kad imu maisto produktus...
    Siai dienai, as turiu labai gera darba, patenkinama darbo uzmokesti, ir jau galiu sau leisti paaukoti 5 lt tiems, kuriems ju istiesu reikia.

    Imbiere

  8. 0