• 4ats.

    Mamytes Anglijoje, kaip manot, ar sunku jusu vaikams pripati Anglu mokyklose?

    As daznai susimastau, kad jam bus visai svetima aplinka, nepazistami zmones + svetima kalba. kaip jis ten pritaps? kiek laiko reikes, kad adaptuotusi? o gal grizti i Lietuva iki to laiko, kol jam prasides mokykla. Prasau mamytes pasodalinkit savo patirtimi, ar verta del to nerimauti, kaip jusu vakai priprato. Radau straipsni ta tema, http://www.moterisirnamai.com/2014/10/ar-sunku-vaikams-pritapti-anglu.html , ten lyg ir nuramina, net pliusu mato tame, bet noriu isgirst is paciu mamu lupu...

    gustepuste4-6 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Žinau lietuvių šeimą išsikrausčiusių į Portugaliją su 4 metų sūnumi. Kiek pasakojo,tai jis eina į žaidimų aikštelę,žaidė drąsiai. O kalbėjo jis lietuviškai, o draugai portugališkai. Per žaidimus ir išmoko kalbėti, o dabar jau laisvai kalba angliškai,lietuviškai, portugališkai, šiek tiek rusiškai. O dar tik 9metai ar 10m. :)
    Manau, kad vaikams daug lengviau adaptuotis, nei vyresniems. To tikiuosi ir iš savo sūnaus, nes kalbame šeimoje angliškai, gyvenam Latvijoj, vieni seneliai kalba latviškai, kiti lietuviškai, o po kiek laiko planuojam į Vokietiją kraustytis ar kitą šalį.

    Talvi

  2. 3

    Sveika, nerimas jūsų natūralus, kažkada ir aš nerimavau..
    TIesa, mes emigravome į Norvegiją, vaikui buvo 3 metukai. Lietuvoje ėjo į darželį metus laiko.
    po pusmečio gavome darželį vaikui, Būtent dėl kalbos ir adaptacijos leidau vaiką kuo greičiau į norvegišką aplinką. Vis tik tų draugų norvegų daug nebuvo kai atvykome, bendraamžių kiek žaidimų aikštelėje sutikdavome, bet tai neužteko mano akimis tad urašiau kuo greičiau į darželį. Labai pergyvenau dėl visko kaip bus, bet žinokit be reikalo.. Aš labiau pergyvenau nei vaikas ko gero :)) Pamenu grįžęs iš darželio sakė nu žaidėm dieną, valgėm, klausėm muzikos ir pan, bet nieko nesuprantu ką ten kalba :)) mano akimis baisiai atrodė kai pvaikas turi jaustis, bet žinokit vaikų kompanijoje labai greitai vaikai susidraugauja, net nereikia tos kalbos pradžioj. Suaugusiems bendrauti būtina kalba, tačiau pas vaikus yra kiek kitaip ir jie tą kalbą labai greit išmoksta. Maniškis kiek stebėjau per padidinamą stiklą nejautė diskomforto dėl kalbos. Pirmiau su suaugusiais ženklais bandė kalbėtis. Na parodydavo ko nori, ar parodydavo kas nutiko, ką paduot ir pan. Bet ir tie žodeliai labai staigiai atsirado.
    Neverta nerimauti, vaikas tikrai pritaps, mokytojai padės jam :)

    Draugė atsivežė vaikus 7, 9, 12 metų, iš karto leido į mokyklą, kiek klausiau tų vaikų tai viskas jiems gerai, skako nesuprantam ką šneka, bet jie labai greitai irgi mokosi, jau turi draugų nors ta kalba labai labai silpna. Viskas gerai bus, mums suaugusiems gal sunkiau darbe būtų be kalbos, o vaikams lengviau :)

    lydekaite

  3. 2

    vaikai super greitai ismoksta kalba mano vaikai jav isbuna tik viena menesi per metus ir dar 3 menesius anyta su vyru buna lietuvoje tai vaikai su "seneliu" irgi angliskai bendrauja ir jiems nera jokios problemos kalboje ir tarimas puikus ir gramatikos nepainioja (na mazasis kartais kalbos dalis vietom sukeicia)

    vejune

  4. 2

    Aš manau jam truputį lengviau adaptuotis negu suaugusiam žmogui...

    Anonimas