• 6ats.

    kas gali buti, jei kudikis valgydamas verkia?

    Musu berniukas yra 1 men ir 1 savaites ir mes turim problema. kai kudikis valgo labai verkia, net nezinau kas gali buti. Valgom milupa misinuka, pries tai valgem aptamil ir nan1, kietino vidurius ir zaliai tustinosi. Gal mamytes turejote ar turite tokia pat beda, pasidalinkite su mumis ir gal musu berniukui palengves, aciu.....

    ernesta3Maitinimas mišinukais, mišinukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Mano nuomone tai nera normalu kad vaikas valgydamas verktu, juk taip ir uzspringti galima, neduok Dieve. Turetu buti kazkokia priezastis kodel verkia.

    Yuki

  2. 1

    sveika mamyte o as manau gal jam ausyte skauda nes kai traukia jam skauda patikrinkite ir ta varianta.

    Anonimas

  3. 1

    Aciu jums uz gera patarima, as taip ir galvojau, kad. Jis priryja oro, nes pakelus ji labai stipriai raugeja. Labai jums aciu dar karta, stengsimes maitinti pagal jusu taisykles ;)

    ernesta3

  4. 1

    Ko gero taip ir bus. Vaikiukas ko gero priryja oro, o oras skranduke pradeda spausti, tad jam ima skaudėti skranduką/pilvuką, galiausiai pradeda pūsti pilvelį, jis tampa kietas, nes prirytas oras nukeliauja į tolimesnį žarnyną.
    Oro gali pritraukti jeigu:
    - netaisyklingai žinda,
    -jeigu yra labai išalkęs vaikutis ir gavęs buteliuką godžiai godžiai ryja,
    -jeigu vaikutis yra įsiverkęs dėl kažko ir duodate buteliuką nusiraminimui, dar kol jis nurimsta gali priryti oro..
    o tada jau kaip užburtas ratas.. jis priryja oro, nori valgyti, bet jam skauda, verkia, bando valgyti, dar labiau priryja oro.. galiausiai pakeltas gali nemenkai atpilti (o tai nutinka todėl, kad prirytas oras yra skranduko apačioje, kai pakelia ir sujudina vakutį tada oro burbulas šoka viršun, tai iššaukdamas atsiraugėjimą, tačiau su burbulu keliauja prirytas, nesuvirškintas arba vos vos apvirškintas maistelis.)
    Dar viskas gali būti dėl slogos. Vaikiukui sunku kvėpuoti, todėl išalkęs vaikutis bando ir kvėpuoti ir žįsti pamainomis, tad ir vėl gali priryti oro.

    Ka daryti... stengtis nelaukti kol vaikiukas bus išbadėjęs, neduoti verkiančiam vaikui buteliuko arba duoti ir jei nenusiramina su buteliuku, bandyti raminti ant rankų, o kai nurimsta duoti maistelio. Taip pat stebėti kaip žinda vaikiukas, ar taisyklingai. Taip pat vidury maitinimo vis pakelti, kad atsirūgtų, t.y kad nurytas ro burbulas nedidėtų per visą maitinimą ir neskatintų didelio atpilinėjimo, arba kad prarytas oras nenukeliautų į tolimesnį žarnyną kur iššaukia pilvelio pūtimą.

    lydekaite

  5. 1

    kai gryzome is gimdymo namu viskas buvo gerai, gal sakau labai greitai pritraukia misinio ir oro patenka?

    ernesta3

  6. 0

    Per siltas/saltas pienas. Ar tiesiog nepatinka,reiketu pasikeisti

    Anonimas