• 2ats.

    Paauglystė

    Sūnui 16 metų. Kai išsiskyrėme su vyru prieš 3 metus, sūnus pradėjo nelankyti mokyklos, blogai mokytis. Šiaip ne taip pereidavo iš vienos klasės į kitą. Dabar 10 klasėje. Viskas yra taip pat, nežinau kaip išlaikys egzaminus, žada kad mokysis bet viskas išlieka taip pat. Sunku susišnekėti. Jo elgesys kartais visai nepateisinamas, nesakau, kartais tampa visai normalus vaikas ir paklauso, bet kartais neįmanoma susišnekėti.Ačiū

    elenutelSu vaikaisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Mano sesuo taip maistavo,po tevu skirybu,ji buvo 8toke. Neklause mamos,nepagarbiai elgesi,...kaltino mama del skirybu,nors tevas nei lanke,nei pinigeliu duodavo.Ji "bausdavo" mama nelankydama mokyklos.
    mama graziai kalbejo,pirkdavo ko tik ji uzsimanydavo,...mane,jog taip ji pasikeis,bet...
    Po kokiu metu,mama grieztai su ja pakalbejo,ir pasake,jog toks elgesys nera pateisinamas ir pan.tada sesuo pagrasino pabegti is namu,ji taip ir padare.
    Po keliu dienu ji gryzo,ir tikejosi,kad mama puls atsiprasineti,bet mama jai dave pasirinkima-susiimti ir elgtis kaip priklauso,arba mama nusiplauna rankas ir isves gyvent pas teva.po to karto sesuo suprato,kad mamos ji isnaudot nebegales,ir paikeite.
    manau jum reikia jam duot ultimatuma.16 metu yra protingas,subrendes,ir turi zinot,kad jus jo nekesit netinkamo elgesio.
    bent jau tokia mano nuomone :-)

    Anonimas

  2. 1

    Aš asmeniškai, esant tokiai situacijai, kreipčiausi į paauglių psichologą, kuris yra kiekvienoje didesnio miesto poliklinikoje. Sūnus maištauja ar ne, santykiai yra svarbiausia ir kartais reikia specialisto, norint juos išsaugoti ir padėti paaugliui sūnui susivokti

    labirinta