• 9ats.

    Ar pries gimdyma ziurejote filmus, skaitete, domejotes kaip gimdymas vyksta priklausomai nuo vaiko padeties? Aplamai pries vykstan pas gydytoja del saves ar del vaiko ar skaitote informacija, ziurite youtube kaip atliekama ta ar kita jusu laukiama medicinine procedura, tyrimas? Ar turite klausimu gydytojui sarasa pries vizita pas gydytoja?

    Man kazkaip tai aktualu ir as daug skaityneju, svarbiausia ziuriu youtube pateikta video medziaga kaip kokia procedura atliekama, nes pati ne medike tad nenoriu kad musu daktarai makaronus kabintu kaip vahttp://www.lrt.lt/mediateka/laidos/S/1873/specialus_tyrimas vaikui luzta kaukole, o sako medikai kad genetika kalta.

    villllijaKūdikio sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Taip, labai viskuo domejausi nestumo metu.

    Yuki

  2. 1

    Kuo daugiau bereikalingu siuksliu prisirinksi savo galvon,(ka ir darai dabar butent pati!), tuo gimdymas bus tik problematiskesnis .
    Niekas negimdo pagal instrukcijas istrauktas kitu gimdyviu patirtom situacijom ar pagal vadovelius.
    Bus situacija tokia ir tik tokia individuali ir budinga tik tau vienintelei. Ir tai paciai moteriai gimdanciai kas kart kita vaika, nebus ne vienos situacijos vienodos ir gimdymo eiga bus kiekviena unikali ir skirtinga.
    Teorija-tai tik prielaidos, tai ne reali fiziologija ar uzprogramuota situacija.kad bus taip kaip susigalvosi,ar kaimyne ka papasakojo..

    Anonimas

  3. 1

    As vietoj filmu pasirinkau kursus.

    grirute

  4. 1

    As buvau daug skaicius apie epidurus,vaiko traukima vakumu,replemis.
    del to atsisakiau epiduro,gimdziau naturaliai.
    vaikelio pati isstumti neturejau jegu,kad ir kaip stengiausi,bet vos pamacius,kai sesele ispakavo ta vakumo aparaciuka,atsirado jegu stumti,nes zinojau kokios pasekmes gali buti vaikiukui,taciau,kad ir kaip stengiaus,net repliu isvengti nepavyko :-( labai save kaltinu,kad galejau labiau pasistengti,nors vyras sako,kad kvailai galvoju,nes mate,kad padariau viska,ir labai kankinaus.

    Anonimas

  5. 1

    As labai bijojau gimdymo,zinojau,kad bus labai sudetingas,nes turiu siokia tokia liga,kuri tiesiogiai susijusi su gimdymu.apie tai labai daug skaiciau,domejausi,kaip sau ir leliukui padeti,bei kaip palengvinti gimdyma,nes negalejau visiskai judeti sariumiu metu,tik lovoj vartytis,ir tai ribotai,nes buvau prijungta prie aparatu,lasaliniu ir t.t.
    o del pacio gimdymo tai nenorejau zinoti visu smulkmenu,nes vistiek visom viskas vyksta skirtingai,ir joks apsiskaitymas nepakeis situacijos.dabar laukiuosi antro leliuko,ir zinau,jog gimdymas bus dar sudetingesnis,nes gyd.sako,jog yra didziule tikimybe,jog reikes ir kraujo perpylimo,ir t.t. apie tai stengiuos negalvoti,ir blogiausiam nenusiteikt,nes nerimas nieko nepakeis.
    o del kausimu,tai viska susirasydavau i knygute ir nuejus i klinikas skaitydavau,ir klausdavau,daktare,net nusijuokdavo,kai pamatydavo mano knygute :-)

    Anonimas

  6. 1

    Aš kažkaip gyvenau ta diena,laiminga,laukimu. Bet nebuvo jokių sjaitinėjimų,soecialių laidų,filmų ar dar ko žiūrėjimų. Viskas vyko kasdienybėje, nieko neklausinėjant,ateidavao žinios savaime tokioje situacijoje,iš gydytojų,aplinkinių ,draugių.

    Anonimas

  7. 1

    taip viskuo domejausi,nes buvo pirmas gimdymas,viskas domino ir net kvailiausi klausimai :) tik kitos mamos pacios pamirso,kad pries pirma gimdyma didelis jaudulys ir tas nezinojimas vercia jaudintis,parasydavo nekorektiskus atsakymus.Sekmes,dometis sveika,bet gimdymo video ziureti neverta.

    Anonimas

  8. 0

    neziurejau, neskaiciau ir dabar labai del to gailiuosi, nes prisiklausiau ''zinoviu ''patarimu, kad geriau nezinoti, todel labai nukentejau. Svarbiausia gimdyme teisingas kvepavimas, apie tai irgi nieko nezinojau :(

    vinipukas

  9. 0

    skaudi istorija ir aisku keista kad siia dienai yra zmoniu nezinanciu elementariu dalyku, vel Rokiskis matomai zmoniu zinios labia skiriasi nuo didziuju miestu. Dirbu Kaune tai galiu pasakyt musu ligoniai zino daug ir su jais lengva dirbti, nes nei vienas gydytojas kad ir kokius uzsienyje mokslus butu baiges taip savo kuno nezino kaip pats zmogus..

    slauga