• 8ats.

    Jei reiktu pasirinkti arba gyventi su savo vaiku visiskame skurde arba kad vaikas gyventu prabangiai su seneliais (Jusu tevais), ka pasirinktumete? P.s. Sis klausimas nera susijes su manimi, tiesiog idomu suzinoti ka kitos rinktusi, tad "anonimu" komentarai visiskai ignoruojami.

    YukiSu vaikaisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Visiskame skurde, bet su vaiku. Bent sazine negrauztu, kad vaika palikau.

    Anonimas

  2. 2

    vaikui mamos meile ir rysis yra svarbiausias dalykas jo emociniam, socialiniam ir psichologiniam vystymuisi, net kudikynu vaikai saukia mama praeinancias tetas, nes sito rekia. Vaikai ypac ankstyvoje vaikysteje atskirti nuo mamos kencia nuo stabilaus rysio sutikimo sindromo (Reactive attachment disorder)kuriam budinga: negebejimas bendraut su bendraamziais, agresija, depresija, melavimas, fantazavimas apie agresija, tokie vaikai turi problem ne tik vaikysteje bet ir suauge nesugeba pasirinkti draugu, puola i smurtini komflikta linke i priklausomybes nuo narkotiku medziagu. Taigi niekas nedraudzia seneliam padeti t.y rengtis ir rupintis anuku, bet normalus vaikas gali uzaugti tik su mama

    vejune

  3. 2

    Niekas mamos atstoti negali. Geriau jau skurde ir su mama nei su seneliais, kad ir kiek turtų jie turi tai vaikui neduos mamos meilės ir šilumos.

    Anonimas

  4. 2

    Jei su tevais geri santikiai manau cia ir klausimo nelieka, kodel gi ne su tevais, malonu juk ir pakalbeti su mama vakarais, ir santaupas gali padidinti vistiek ir pataupyti iseina, nematau cia problemos jej viskas gerai, na bet aisku jej atsiranda kazkokie tai aiskinimai, nesutarimai tada jau geriau skurde bet su ramia sazine ;)

    simute

  5. 2

    Rinkčiausi tai, kas vaikui geriausia.

    Anonimas

  6. 2

    Skurdas nera gerai, vaikai kompleksuoja del jo, egzistuoja patycios, skurdas gali zmogui sugadinti psichika visam gyvenimui - del to, ko zmogus vaikystej norejo, negavo, neturejo...

    Gyvenant prabangoj yra svarbu tinkamas auklejimas, rezimas, taisykles. Jei gyvenama su seneliais, tada zinoma nutols rysys su tikraisiais tevais, ir tai yra neisvengiama, skype'as cia nepades.

    Manau sprendimas turetu buti priimtas atsizvelgiant i tos konkrecios seimos vertybes ir prioritetus. Juk vieniems svarbu materialine gerove, kitiems dvasine ramybe

    Sausainiuke

  7. 2

    Ir turtuoliai verkia...nevisada tas skurdas gal bus,bet traumuot psichologiskai vaika,gali tik nesubrendusi,ar neisprususi mama.Paziurekit,kiek izymybiu yra uzauge skurde.Jau geriau pavalgius sriubos su mylincia mama,nei marcipanu su mociute.

    Anonimas

  8. 0

    O kodel negalima kartu su vaiku gyventi pas tevus :)
    Ir neskurde bus ir kartu su mama.

    Anonimas