• 11ats.

    Turim problema su kraujuku, mazakraujyste. Ar galima gerti granatų sultis, nuo kada?

    Gal kas ir susidure su tuo, mums 6 men. vaiko hemoglaminas 93, geriam gezeli valgom jautiena. Bet drauge dar patare pagerti granatu sulciu. Bet nezinau, ar galima tokiam maziukui, gal kas zinot tiksliau kaip jas vartoti nuo kada.? ACIU:)

    VytauteKūdikio sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    mes ir turim tokia problema labai gerao moliugas o granatos per anksti

    mamyciuke

  2. 3

    http://www.mamanija.lt/klausimai/5179/kur-yra-daugiausiai-gelezies

    mamyciuke

  3. 3

    Manyčiau,kad dar anksti granatų sultims.Geriau nupirk sulčių kurios skirtos nuo4-6mėn.Yra raudonų vaisių sulčių-jose daugiau geležies.Pvz.Alete firmos yra raudonų vaisių sulčių su geležimi,yra ir kitokių firmų sulčių su geležimi-pasižiūrėk.O mums taip pat neseniai buvo nukritęs hemoglobinas,bet pakėlėm jį per mėnesį.Valgėm jautieną su daržovėm,veršieną su daržovėm.Dar man gydytoja patarė,kad labai gerai yra jaučio arba veršio liežuvis.Tai irgi pirkau,viriau ir dariau su daržoviene.Na burokėliams gal dar irgi jums ankstoka,bet jie tinka.Dar iš daržovių gerai brokolis,taip pat morkytė.Gali ir morkų sulčių duoti.Avižiniuose dribsniuose yra geležies.Tai vat mes su tokiu meniu ir dar plius vartojant geležį(FeroglobinB12)+C vitaminą(Cevikap-tokie lašiukais specialiai vaikiukams),jis padeda organizmui lengviau pasisavinti geležį,per mėnesiuką ir pakėlėm hemoglobiną nuo 96 iki 119:))))

    Vilmiene

  4. 3

    mes ir turim mazakraujiste mums 5 men.valgom darzoviene su versiena moliugo daugiau idedu nes ir gelezies turi gerai valgyti spinata o del granatu tai manau kad per anksti.dar gidejau gelezies yra dilgeliu sultyse bet deja dabar nesezonas.

    LINOS

  5. 2

    manau kad granatoms per anksti, o mamytes issamiai viska atsake, ems 3m turejome tokia beda, tai mums ferumlekas padejo.

    mysteryy

  6. 2

    Na, as maziukui iki metu nedaviau jokiu subproduktu: liezuviu, kepenu. Tik gera mesytes gabaliuka virdavau. O del granatu, tai irgi manau, kad dar ankstoka.

    Agne

  7. 2

    aciu mamiciuke, bet kai jus uzdavet si klausyma mums buvo 9men., o mums 6men. del kepeneliu ir dabar galvoju? gal dar palaukti?

    Vytaute

  8. 2

    ACIU labai uz pasidalinta patirti. gelezi mes tai geriam, ir morkyciu sultis. meniu pas mus pakankamai platus, bet ieskau vis kazkokio stebuklo kad tik greiciau pageretu. O del jautienos liezuvio tai pirma karta isgirdau, o tikrai galima musu amziuje?

    Vytaute

  9. 2

    http://www.mamanija.lt/klausimai/5179/kur-yra-daugiausiai-gelezies

    mamyciuke

  10. 2

    granatu sultys dar kiek per anksti. O jei jau mazakraujyste, tai reiketu pagerti Ferumleka, bet tai Jums geriausiai galetu patarti gydytoja.

    jurc