• 7ats.

    Vienisos mamos PRASAU PADEKIT, arba kurios zino gerai istatymus :D soc.pasalpas ir pan

    situacija tokia , mudu su vyru skiriamies, visiskai nezinau kur detis man ir vaikuciui, dabar likau be cento nelabai ka ir turiu... As mokausi trecia kursa, bet daugiau nesimokinsiu.. nes neturesiu galimybes kada nueiti, siuo metu siuntineju savo cv, gal netycia rasiu darba, bet ka man dabar daryti? ar man priklauso soc ismokos/pasalpa, kazkokios kaip vienisai mamai ar ne ? Nes as nestoviu darbo birzoj ir visiskai neisivaizduoju kur man dabar eit ka daryt, ir kaip is vyro prisiteist elimentus taip pat nezinau kur detis, as nevylti prasau padekit. Mes nesusituoke. Zodziu jei yra tokiu mamu kaip as parasykit nuo pradziu kur kreipetes kur ejot ka daret ..

    qwertyyyŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 0

    Aciu labai daug man padejot, taip tevelis pripazines tevyste, gyvenu mieste, taip pat gyvenom mano namuose visi trys, dabar jau gyvenam tik as ir mano maziukas, tiksliau tevu kurie man leido gyventi juose, nes jie tam bute nebegyvena, tai visu pirma man reikia prisiteisti alimentus, aciu jum labai :)

    qwertyyy

  2. 0

    Kiek vaikui metu? Jeigu jau yra 18 menesiu, stokit i birza gaudinesit bedarbio ismoka, tada kreipkites i nemokama teisine pagalba, ten jau viska jums paaiskins del alimentu priteisimo.

    Jolka123

  3. 0

    Privalai zinoti:
    Jei,tau ir bus paskirta valstybine parama vaiko islaikymui.
    Tai ateityje,jei turesi kita drauga,gyvensite kartu, ir nesvarbu kad nesusituoke.
    Bus laikoma isttymiskai,kad vedate bendra uki. ir jokios ismokos tada jau tau nebepriklausys, ir nesvarbu,kad vaikas ne to vyro.
    Liks mokami tik alimentai is buvusio sugyventinio,jei juos busi prisiteisusi.

    Anonimas

  4. 0

    1.Gali kreiptis i vaiko ir motinos krizes centra.Gal pavyks ir pas juos prisiglausti.Bus sunku,procesas ilgas.
    Kitaip, jei esi be cento kiseneje,ir neturi kas tave gali palaikyt ,gali dar kreiptis i vaiku namu istaiga,kad laikinai priglaustu tavo vaika,kol tau atsiras galimybe kur ji auginsi toliau.
    2.Jei vaiko tevas pripazines tevyste,tai
    kuo skubiau paduot alimentams.
    Alimentus gali prisiteisti ir uz praeita laikotarpi,jei vaiko tevas neprisidedavo prie jo islaikymo, bet ne daugiau kaip uz 12 men. Alimentu isieskojimo sumai gali parsyti didesne,nei numato istatymai,bet zinoma proto ribose.
    Tiesiog pirma eini pas advokate, ji isklausys tavo situacija, pasakys kokius dokumentus turi surinkt ir pades surasyt prasyma alimentu issireikalavimui teisme.
    tada dokumentus nuvesi i teismo priimamaji ir lauksi saukimo.
    jei niekur nedirbai,neturi stazo,tai tau jokiosismokos is valstybes ir nepriklausys.
    kaibus priteisti alimentai,gausi jau siokius tokius pinigelius mokamus is vaiko tevo naudos,ar jei turesi irodymu toliau kad is vaiko tevo negauni alimentu,jis ju nemoka,tada gausi valstybine vaiko islaikymo ismoka.
    Jei tevas nepripazines tevystes,tada kad is jo gaut alimentus,teks dar kreiptis i teisma del tevystes nustatymo DNR , kitaip,tau ir tavo vaikui nebus mokamijokie pinigeliai.
    Taigi tavo veiksmai:
    1.Tevystes nustatymas
    2.Kreipiesi alimentams
    3.Kreipies i vaiko ir motinos kriziu centra
    4.Kreipies i vaiku namus ,socialinius darbuotojus
    Nera Lietuvoje jokio vienisos motinos statuso,net tuo atveju,kai vaiko tevas nepripazista tevystes.
    Nes vaikas ateina i pasauli ne nuo sventos dvasios.
    Vienisa motina gali but pripazinta,tik mirus vaiko tevui.Anuliuojant vaiko tevyste teismo sprendimu,kuomet jis degradaves,ar laikomas pavojingu vaiko atzvilgiu,ar turi negalia ,del
    kurios negali pasirupint vaiku,nes jam paciam reikalinga intensyvi prieziura.

    Anonimas

  5. 0

    Kad atsakytii tavo klausima ,visu pirma man reikia kai ka zinoti.
    1.Ar vaiko tevas yra pripazines tevyste?
    Jei taip, tuomet bus tau lengviau issiropsti is savo situacijos.
    2.Gyveni sostineje ar kur provincijoje?
    3.Ar turi vaikai senelius, kurie galbut tave galetu nors laikinai palaikyti priglausti?
    Jei visiskai neturi kur gyventi ir eiti

    Anonimas

  6. 0

    beje, ar tavo sugyventinis yra daves tavo vaikui savo pavarde? nes jeigu ne tada tevyste dar teisme teks irodineti, tai jau ilgas procesas

    villllija

  7. 0

    as vienisa mama irgi nesuspejom susituokti, tad mirus teveliui gaunam is vaiku islaikymo fondo pinigelius, socialines pasalpos mums nepriklauso nes esu dirbanti, na jums reiktu prisiteisti is tevelio islaikyma ir tada bus aisku ar socialine pasalpa priklauso ar ne.

    villllija