• 13ats.

    Ar Jums atrodo normalu kad vaikas kuriam jau virs 4 metuku, nemoka pats naudotis puoduku, nemoka pats valgyti (nebent maistas pasmeigiamas sakute, ir sakute jam paduodama i ranka), visiskai neskatinamas to daryti, del to ir nemoka. Ir tuo paciu dar vienas klausimas, ar normalu kad tokio amziaus vaikui dantys valomi tik sekmadieniais?

    Yuki4-6 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    OOOO VIESPATIEEE!!!!!!!!!!! NIEKAS CIA NENORMALU, IS VAIKO ATSIPRASANT ''DEBILU, IR ATSILIKELIU DAROMA''

    tikrai atsiprasau, uz toki isireiskima, bet vaikui reikia savarankiskumo. net nezinau.. truksta zodziu.. o apie dantu valyma isvis patyliu..................... tie kas augina tegu patys tik sekmadieni valosi, paziures ar labai jau malonu...

    tikmama

  2. 3

    iki antruju metu pabaigos normalios raidos vaikas turi iveikti analine/oraline krize tai yra pavalgyti ir naudotis puoduku, suprantama kad tai nereiskia kad vaikas nuo dvieju jau niekad neapsipils ar nepadarys i kelnes, normali raida skaitoma kai vaikas suvokia ta procesa tai yra padares i kelnytes pasisako kad padare ar jau padares iesko puodo, svarbu suvokimas o igudziai ateina su laiku. Jeigu vaikas 4 dar nesuvokia puodo naudos yra arba labai didelis socialinis apleitinumas arba raidos sutrikimas, labai daznai tai autismo sutrikimo spektro paseka.

    slauga

  3. 3

    anonimui, prie ko cia vaiku teises, juk pijoku vaikai greiciausiai ismoksta patys valgyt ir patys savarankiskai gyventi nuo gimimo, ir kas nuo to geriau? jie auga pikti. Daug geresni auga vaikai, kada tevai jais rupinasi ir padeda , kas is to kad vaikas greitai viska darys be tevu, tai naudos mazai, tokie uzauge net laiptines ar savo kiemo nesugeba isluoti, siuklina tik, nes tevai juos augino savarankiskus ir nemato ka jie veikia

    Anonimas

  4. 3

    Turit pranešti vaikų teisėms apie tokią mamušę. Mano dukros jau trejų metukų ant puoduko nueidavo, pavalgydavo pačios kartu su šeima prie stalo, dantukus žinoma valydavosi tiek ryte tiek vakare, kokie dar sekmadieniai, nebe tie laikai kai žmonės tik per šventes maudydavosi. Būtinai praneškit vaiko teisėms apie tokią šeimynėlę, o gal mama viena vaiką augina, pati našlaitė, niekas nepamoko kaip vaiku rūpintis

    Anonimas

  5. 3

    žiauru kai mama šitaip nemoka vaiko auklėti, gal ji iš asocialių šeimų, neturi įgūdžių išmokyti vaiką elementariausių dalykų?????? keturių metų vaikas turi mokėti visa tai kas čia išvardyta daryti pats, ir dantukus pats kiekvieną rytą ir vakarą pats valytis, pasibaisėjus esu !!!!!!!!!!!!!!!!

    Anonimas

  6. 3

    Aisku, kad nenormalu, 4 metu vaikas, jau turi but savarankiskas, moket valgyt, nueiti ant puoduko, apsirengti, nusirengti, isplauti rankas, veida, dantis.

    Anonimas

  7. 3

    Nors esu ne mama,bet visą tai ką išvardinai yra tėvų apsileidimas vaiko vystimosi klausymais.Toleruoju tik tokį atvėjį jeigu vaikas neigalus,negali savimi pasirūpinti be globėjų arba tėvų.

    Anonimas

  8. 3

    Neisivaizduoju, kaip keturmetis gali nemoketi tokiu dalyku. Jau metu vaikas gali savarankiskai valgyti, kad ir ne visada sekmingai, bet tikrai gali. Tuo labiau naudotis puoduku toks didelis tikrai pats turi moketi. Jeigu vaikas sveikas, tai tik tevu apsileidimas. Ir tai yra blogai ne tik del to, kad pats nesugeba atlikti tokiu elementariu dalyku, bet ir del galimybes tapti savarankisku atemimo. Kaip zinia, zmogaus charakteris susiformuoja per pirmuosius 5 metus. O tokio auklejimo rezultatas bus nemotyvuotas, nesavarankiskas, neturintis iniciatyvos ir nuo aplinkiniu priklausomas zmogus. Gaila, kad tevai savo noru formuoja tokia asmenybe.

    Anonimas

  9. 2

    Anonime, su mano sunum viskas ok., tu maziausiai rupinkis, brangioji, ir ziurek kad paciai taip nenutiktu. Kaip sakant, niekada nesakyk niekada ;)))

    Yuki

  10. 2

    Paskutines "anonimes" pasisakymas isties pakraupino. 8 metu mergaite miega su pampersu nes TINGI nueit iki puoduko! Siaubas kazkoks. O ar nebus taip kad mamyte nenori kad nakti dukra prizasdintu eidama ant puoduko (jei tualetas per toli), tai jau tegu geriau sisioja miegodama i pampersa? Ne, nu siaubas kazkoks! Visokiu atveju esu girdejus, bet cia man tikra naujiena. Tokio vaiko turbut niekas ir i darzeli neprieme? 8 metu vaikui viska supjaustyti mazais gabaliukais reikia... Tai gal kazkoki neigaluma mergaite turi?
    Tiesiog negaliu klausyt tokiu pasakojimu, apsileidimas, tingejimas ir tiek. O kencia vaikas per tokias mamytes (ar tevelius).

    Yuki