Atsakymai

  1. 2

    Stipriai ir teisingai anonimas parase.Per velu bausti paauglius.Su jais reikia elgtis kaip su sau lygiais.Jie turi suprasti,kad mylite juos,pasitikite jais.Galima parodyti nepasitenkinima,kita nuomone,galima diskutuoti,bet bausti jau per velu...

    vilem

  2. 2

    su bausmem paaugliui yra sudetinga. Paauglystes periodu, galima sakyti, ka paseji, ta ir pjauni. Jei iki to laiko suradote kelia i vaiko sirdi, mokate su juo uzmegzti rysi, tai visas problemas iveiksite pakalbeje. Nors jis ir priestaraus ar piktintis (paaugliams tai normalus elgesys), jis vis tiek jus gerbs ir atsizvelgs i jusu nuomone.
    Taciau, jei su vaiku elgetes nepagarbiai, jo neisklausydavote, visus klausimus sprendete smurtu, bijau, kad paauglysteje galite tureti problemu. Kuo vaikas didesnis, nebetyles ir tuo siurksciau i jus reaguos. Juk elgesio jis mokesi is jusu. Jei jus neturejote su juo katrybes, tai jis jusu negerbs.

    Vienintele paguoda, kad niekada nevelu parodyti pagarba savo vaikui ir bandyti su juo svelniai kalbetis, atsisakyti bausmiu, o pereiti prie dialogo. Bet cia jums daugiausiai jegu reikes ne su vaiku, o su savimi:)

    Anonimas

  3. 1

    Kad ir kokia butu bausme, tik ne fizine. Reikia moketi su vaiku kalbetis, nesvarbu kiek jam metu. O paauglyste toks sudetingas laikotarpis, i tai irgi reiktu atsizvelgti...

    Yuki