Atsakymai

  1. 1

    http://kalendorius.snekutis.lt/skaiciuokle/

    Yra ir programu, tel. gali parsisiusti :)


    Teoriškai - pastoti moteris gali 1 parą - tiek laiko subrendusi kiaušialąstė būna gyvybinga. Tai būna ovuliacijos metu, tai yra tuomet, kai subrendęs kiaušinėlis išsilaisvina iš kiaušialąstės ir išskuba pasitikti atskubančio spermatozoido. Ir jeigu tuo metu jis iš tikrųjų atskubės - Jūs pastojusi.

    Praktiškai - siūloma skaičiuoti vaisingas dienas taip: 7 dienos prieš ovuliaciją (jeigu ciklas 28 dienų, ovuliacija būna 14 dieną; ciklas skaičiuojamas nuo 1 mėnesinių dienos) ir 3 dienos - po ovuliacijos. Tai reiškia: nesimylėti arba naudoti kitą kontracepciją 10 dienų per ciklą! (menstruacijos trunka apie 5 dienas, taigi kalendorinis metodas leidžia mums mylėtis viso labo 15-16 dienų per mėnesį, arba 15-16 dienų per mėnesį naudoti kitus kontracepcijos metodus)

    Net ir reguliaraus ciklo ovuliacija gali kartais įvykti ne tik 13 - 15, bet ir 12 ar net 17 parą.
    Spermatozoidai gali būti gyvybingi net 5 - 7 paras. Tai reiškia, kad jeigu mylėsitės 5 dienas prieš ovuliaciją, spermatozoidas gali "patykoti" lemtingojo momento, kai kiaušialąstė subręs, ir… ją apvaisinti.

    Literatūroje gausiai minimi atvejai, kuomet subręsta papildomų kiaušinėlių per "nevaisingas" dienas ir todėl ovuliacija įvyksta visiškai netikėtu ciklo metu.
    Mažiausia tikimybė pastoti 9 dienas prieš naujas mėnesines. (Neatsižvelgiant į ciklo trukmę, laikotarpis po ovuliacijos esti visuomet vienodas - 12 - 14 dienų).

    Yuki

  2. 0

    beje moteris su -+ 4-5 dienu mm paklaida ovuliacija pastovi, tiesiog apsirgus, esam stresui pradejusi brest kiausialaste neplysta, nes organizmas pats suvokia kad vaikeliui pradet nelaikas, todel iki 30metu moterim ovuliacija neivyksta apie 3 ciklus i metus, iki 40metu jau net 5-6 ciklai yra be ovuliacijos ir aplamai po 40 metu vos 25% ciklu yra ivykucia ovuliacija ir po 45 tik pavieniai atsitikriniai ciklai dar galimi bet ir tai mazam procentui moteru

    slauga

  3. 0

    skaiciuoti, stebeti gimdos kaklelio isskyras taip galima, bet kam tas galvos skausmas jeigu yra testu http://testukas.lt/index.php?id_category=3&controller=category

    slauga