• 1ats.

    Gal kuri pasitvirtinote Norvegioje nevalstybines kolegijos diploma? Cia aktualiausia suzinoti butent kad universitetas yra privatus ir ar kuri nors yra toki diploma pasitvirtinusi?

    dekui is anksto

    roberta1Kiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Turetum klausti NOKUT Norvegijoje.


    Norvegijoje kai kurių specialybių atstovams reikia turėti Norvegišką kvalifikacijos pripažinimą. Jei norite dirbti tam tikroje srityje, galite daryti tai tik tada, kai atitinkamos institucijos pripažins Jūsų išsilavinimą, darbo patirtį. Dėl kvalifikacijos pripažinimo kreipkitės, jei esate įgyję tiek aukštojo mokslo, tiek profesinį išsilavinimą. Pasitikrinti, ar Jūsų profesijai reikia Norvegiško pripažinimo galite INVIA internetiniame portale šiuo adresu. Pateiktame tinklapyje rasite nuorodą į institucijas, atsakingas už atitinkamos profesijos pripažinimą.

    Tokios profesijos kaip inžinierius, socialinis darbuotojas, žurnalistas, kosmetologas ir dažytojas pripžįstamos be autorizacijos. Visgi, darbdavys gali pareikalauti šių profesijos atstovų išsilavinimo pripažinimo. Jei esate įgiję aukštąjį išsilavinimą, siųskite paraišką dėl įgyto išsilavinimo pripažinimo Norvegijos švietimo kokybės užtikrinimo agentūrai (NOKUT). Paraišką rasite organizacijos interneto svetainėje. Dėl detalesnės informacijos kreipkitės į minėtą įstaigą tiesiogiai.

    Daugiau informacijos skaitykite www.nokut.no.

    vilem