• 37ats.

    Kokia jūsų nuomonė apie senmerges ir senbernius?

    Ar yra tokia amžiaus riba, kai galima taip pavadinti žmones? Kuo jūsų nuomone jie skiriasi nuo susituokusių ar išsiskyrusių žmonių?

    elegancijaKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 8

    nu baisu :D jie ilgai ieskosi antros puses, buna labai isrankus ir galu gale lieka vieni, istikruju gaila man ju! gal kol jauni tai faina laisve ir t.t... o senatve jauciasi vienisi, nei artimo salia nei vaiku!

    cindy

  2. 5

    mano vyras senbernis.ir buvo ir lliks mamos sūnelis.

    emiliukas

  3. 5

    tiesa statistika, kad netekejusios moterys ilgiau gyvena, deja vyrai trumpiau..

    gertruda

  4. 5

    Keisti zmones, kokie tai uzsisedeje.. Turi savo taisykles, gyvenimo rutina, sunku tokius zmones pakeisti, jei kada nusprestu nebesenmergiauti,-bernauti Manau, kad tokiems zmonems kuo toliau, tuo sunkiau issirinkti ta vieninteli...Mano brolis senbernauja, iesko jis ten idealios..

    Akvilencija

  5. 5

    oi gera.. mano tete sakydavo, senmerges vardas negrazus, bet gyvenimas geras ir tai tiesa.. as istekejau velai man jau gerokai per 30 buvo ir turiu nuostabu zmogu salia, bet kazkaip pasiilgstu to nepriklausomo gyvenimo, gal labiau karjieros galimybiu, nes man kazkaip neiseina butu zmona ir karjieros zmogumi, tiesiog man abu uziima daug laiko tad turiu viena aukot..mano drauges irgi netekejusios tai vienos vaikus pasigimde, kitos isivaikino, o vyrai tikrai neaktualu.. jeigu rimtai tai cia kievienam kaip geriau.. tiesiog pasirinkimo teise ir nemanau kad siandien tai ka nors stebina..

    gertruda

  6. 4

    mes turime toki drauga vyro jam 37metai ji vadinam senberniu juokais. manau kiekvienas zmogus pasirenka gyvenime kaip jam geriau . Pvz. musu tas draigas sako jam gerai ir vienam nors visokiu merginu tai nnn turi. jis sake kad jau net nemoketu gyventi su moterimi manu jau ji tikrai galima uz jo tokiu zodzius pavadinti senberniu.
    o tos konkrecios ribos manau ir nera juk ir 40metu buna kad tuokiasi.

    mamyciuke

  7. 3

    sutinku, Lineli, tėvų ir vaikų santykiai nepriklauso nuo amžiaus. Bet kai bambagyslė nenutrūksta perkopus 30 m., tai aš manau jau pakankamai aišku, kad tai senbernystė. Man net gaila tokių nesavarankiškų žmonių, bet kitaip jų nepavadinsi:) Turiu ir pusseserę, kuriai jau 27 m., bet nėra dar draugavusi su vaikinu. Ir toliau nesistengia ieškoti sau antros pusės, gyvena pas tėvus, sėdi visą laiką namie, žiūri TV, jokių kavinių, išėjimų į miestą. Net draugių neturi, ką jau kalbėti apie vaikiną. Tai jau net ir sunku pagalvoti, ar kada nors ji ištekės. Bet negi iš namų išvarysi:)

    elegancija

  8. 3

    Iki šiol prisimenu savo mintis, kai dar mokykloje mokiausi, kad man jau senmergė buvo, jeigu jau vyresnė kaip 20 m. ir dar netekėjusi, tai jau žlugusi:) Bet man tada pačiai gal tik 16 m. buvo:) Nežinau kodėl, bet vis tik riba - 30 m. man išlieka. Manau, kad iki to laiko turi būti kažkoks supratimas apie šeimyninį gyvenimą, t. y. patirties jau reikėtų turėti. Bet jeigu iki to laiko draugystė nebus užsimezgusi, vėliau jau sunkiau surasti sau tinkamą antrą pusę. Prasideda idealo ieškojimas, minusų atradimas dėl bendro gyvenimo, atsiranda savanaudiškumas, egoistiškumas. Jau tada sunku žmogui prisiderinti prie kito žmogaus, bendrai mąstyti. Nes kai įpranti vienas viską spręsti, tai pradedi kitų žmonių sprendimais nepasitikėti, jiems nepritarti. O tas sėslumas, tingumas irgi lygi viengungius, kas dar labiau išskiria iš kitų žmonių tarpo.

    elegancija

  9. 3

    Mano nuomone nera amziaus ribos nuo kurios vadinciau senmerge ar senberniu,anksciau gal ir buvo bet dabar vargu,o tokiais zmonemis laikyciau tuos kurie nera nei karto vede ir neturi vaiku ir negyvena su antra puse,zodziu vienisi,dar tokiais pavadinciau tuos kurie yra pikti pagiezingi ir apranga tokia super senovine:)kita vertus as i juos ziuriu neutraliai tai ju gyvenimas ir ju pasirinkimas,ir dar noreciau pridurti kad senmerge ar senbernis tai nera zmogus kuris neranda ar neissirenka antros puses o tas kuris nemoka nesugeba ar su juo neimanoma kartu gyventi:)

    rujga

  10. 3

    mano brolis 30-metis,tai pas ji tik laikinos drauges,mes irgi per danti patraukiam,kad uztenka senberniauti,o jis sakosi,kad jam taip gerai....

    Liuka