• 17ats.

    Sportas po gimdymo. Kada po gimdymo galima pradeti sportuoti?

    Sveikutes. Norejau pasiteirauti, kada po gimdymo galima pradeti sportuoti? Ne butinai sporto klube, bet nors namuose. Treniruotes tokios kaip aerobika, bodyfleksas?

    vanilinkaSavijauta po gimdymoĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    as pradejau sportuoti kai nejauciau tarpvietes(mane siuvo) skausmo, tai buvo po keliu savaiciu!

    cindy

  2. 4

    jeigu tau tai tikrai aktualu, įeik į šią nuorodą http://www.mamanija.lt/klausimai/3959/manksta-po-gimdymo-patarimai

    ten yra idėta citata ir patarimai gydytojos, kaip ir kada pradėti sportuoti.
    Tai, ką parašė mamyciukas po 10 mėn. - tikrai netiesa. Tuose patarimuose jau parašyti pratimai, galimi atlikti 1 dieną po gimdymo.
    Pati esu savo kailiu patyrusi, kai gimdžiau prieš 17 m., mane siuvo, nes plyšau, ir kitą dieną po gimdymo į palatą ligoninėje ateidavo seselė (ar kaip ji ten vadinosi) ir rodydavo visoms palatoje esančioms mamoms, kokius pratimus reikia pradėti daryti. Ir visos darėm, mankšta trukdavo apie 15 min. Tai, kad galima pradėti nuo pat pirmų dienų, labai atsargiai.

    elegancija

  3. 2

    atsilenkmus pradejau daryti kaip praejo skausmas siuvimo :) bet patartina kad praeitu apie 6men

    deimantina

  4. 2

    Po pat gimdymo jau kitra diena galima pradeti darti lengvus pratimus, greiciau gimda gali susitraukti ir pilvukas greiciau susitrauks, tai bus i nauda :) o rimciau galima pradeti sportuoti manau jau po 6-8sav. kai gimda buna visiskai susitraukusi ir jei nemaitini, nes maitinant jei ypac daug sportuoji gali pradeti maziau gamintis pienas ir gali is vis nebelikti pienuko.

    Erika_P

  5. 2

    As per gimdyma ir plysau ir siuta buvau, bet sportuoti pradejau praejus mensiui po gimdymo, pradejau nuo lengvu pratimu ir po 15min, dabar jau po truputi ilginu laika ir didinu kruvi:)

    vaida1983

  6. 2

    na nezinau,kaip kitos mamytes mano,bet mano nuomone greitas ejimas su vezimeliu jau yra sportas.tai va,vezimeli pradesi stumdyti greitai:)o atsilenkimus ir pritupimus, pradejau daryti mazdaug po 3men.tuo pat palengva daryti mankstos pratimus.ir ka galiu pasakyti,daug maziau skauda nugara,rankas nuo vaikelio nesiojimo:)sekmes

    vaise

  7. 2

    PO kokių 10 gerų mėnesiu juk reikia kad susitvarkytų gimda.

    mamyciuke

  8. 1
  9. 1

    Manau tada, kai pati sustipreji. Nors po truputuka gali pradeti daryti mankstele ir anksciau, priklausomai kaip sportuodavai iki gimdymo.

    Gyčio_tėte

  10. 1

    man ginekologe leido sportuoti po 3men..pasikonsultuok su savo gydytoja..nes cia dau kas ka gali sakyti ar patarti

    ingrandr