Atsakymai

  1. 4

    joa zinau , bet vistiek einu truputi pasideginti!

    cindy

  2. 4

    mamos, jei galvojate kad nedaro zalos,tai kodel uzdraude nepilnameciams?aa?

    Sagute

  3. 4

    Taip žinau bet dabar kol jauna nelabai imi į galva nors ir nelabai lanakausi tose soleriumuose jau geriau pora trejata savaičių palnagoje ar taip kur pasideginti tai bent sveikiau.

    mamyciuke

  4. 4

    girdėjau apie daromą žalą,ta žala gali išlysti ir po kelių metų ir ant senatvės.nevaikštau aš į soliariumus,noriu vaiką užauginti,jei spėsiu dar ir anūkus pamatyti:)))
    šiek tiek iš laikraščio:P
    Dirbtinės saulės vonios skatina vėžį, apie tai trečiadienį rašo britų laikraštis "The Guardian", remdamasis Tarptautinės vėžinių susirgimų tyrimo agentūros (IARC) atliktu tyrimu.

    Daugelyje išsivysčiusių šalių prietaisai, spinduliuojantys ultravioletinę šviesą, tampa labai populiarūs, ypač tarp jaunų merginų. Tyrimai parodė, kad rizika susirgti odos melanoma padidėja 75 proc. naudojant nenaujus dirbtinio įdegio prietaisus, pažymima agentūros ataskaitoje. Taigi soliariumai atsidūrė pirmojoje - pavojingiausioje - žmogui pavojingų kancerogeninių veiksnių kategorijoje, prilygdami rūkymui, asbesto ir benzino garams, formaldehidui ir Epšteino-Baro virusui.

    emiliukas

  5. 4

    kaip aš sakau,jau čia kiekvieno pasirinkimas,tik manau reikia žmones plačiau informuoti apie pasėkmes tokių dalykų...nes kai paklausiau pas gydytojus kiek yra diagnozuojama melanomos atvejų,tai tik susiėmė už galvos.
    Melanoma – piktybiškiausia, sparčiausiai besivystanti, daugiausiai komplikacijų ir didžiausią mirtingumą sukelianti vėžio forma. Ji klastingesnė už paprastą odos vėžį. Ligos požymių – įvairaus dydžio į apgamus panašių iškilių rusvai rudų ar juodų darinių gali atsirasti ne tik odos paviršiuje, bet ir burnos gleivinėje, nosies ertmėje, akies tinklainėje, žarnyne. Dažnai navikas susiformuoja plaukuotoje galvos dalyje, netyčia būna nukrapštomas, todėl pacientai kurį laiką (kelis mėnesius ar porą metų) nė neįtaria sergą. Liga paprastai vystosi be skausmo, metastazės gali išplisti kone po visą organizmą.

    eliliuk

  6. 3

    as ant vienos kruties turejau kelias strazdaneles,tai dabar issiplete ooo,kaip palankiau soliariuma...nezinau net ka daryti,ajai merginos turit pasiulymu parasykit...aciu:* bijau jau dabar net sauleje degintis:(

    coliukexxxx

  7. 3

    na apie zala ir as esu girdejusi. pati jose nesilankau, geriau jau vasara tikroje sauluteje pasideginti. bet seip tai man grazu, aisku reikia nepiknaudziauti jeis ir nepersistenkti. nes kitos merginos tai tikrai ne kaip atrodo, nuo tu soliariumu

    vestina

  8. 3

    oda sensta greiciau,sumazeja odos pigmentas,galima susirgti odos veziu,viska zinau

    sheelsi

  9. 3

    taip zinau todel ir nesilankau juose...esu sviesi tai man saules spinduliai labai kenkia ;(

    Pearl

  10. 3

    zinau, kad soliariumai nera labai geras dalykas, taciau labai tiksliai nesidomejau. tiesiogine vasaros saule irgi kenkia odai. taciau grazu, kai ideges kunas naturaliai ar ne. nemanau, kad einant i soliariuma keleta kartu per metus labai sau pakenksi. aisku, jei piknaudziausi, tada bus tikrai negerai

    vykute