• 18ats.

    Ar gaminant patiekalus, specialiai tam ruošiatės?

    Ar pirmiausia ieškote recepto, o paskui einate į parduotuvę ir renkantės produktus, reikalingus jam pagaminti, ar tiesiog gaminate iš to ką turite. O jeigu gaminate pagal receptą ir neturite kokio nors produkto, pvz., reikia baziliko, mairūno ar kt. prieskonių, arba kito produkto, pvz., morkų, svogūnų, o jų neturite, ar keičiate juos kitais, panašiais produktais, ar iš viso nededate ir improvizuojate pagal situaciją ir sukuriate savo, naują receptą?

    elegancijaMaistas ir gėrimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Paskutiniu metu vis ilgiau uztrunku virtuveje kazka isbandyti,ko anksciau negamindavau arba ne taip daznai.Tai pirmiausia susirandu per Google receptus su ivairia mesa,nes vyrui butinas dalykas,o tada stengiuosi tiksliai susipirkti parduotuveje visko,ko reikia.Buna,kad receptai kartais kokio patiekalo skiriasi,bet dazniausiai prieskoniu atzvilgiu.Pasirenku man pati priimtiniausia ir susiperku pagrindinius produktus.Megstu gal paivairinti darzoves,nebutinai pagal recepta,o del prieskoniu,tai savo nuoziura :).Tai,ka gaminu gan daznai,pakeiciu kartais ir pabandau panaudoti kita produkta...Bet kardinaliai nekeiciu receptu,nekuriu ir nebandau savo nuoziura,nes bijau sugadinti be reikalo produktus.

    geguziukas

  2. 3

    na as darau visaip= ) buna kai darau is to ka turiu kanors,buna kad susirandu recepta ir vaziuoju pirkt tam produktu,buna kad jei ko neturiu tai ir nededu,o buna kad bandau kaip tu sakai improvizuot ir pakeist neturima produkta kitu,o seip tai negaminu kazkokiu neiprastu gaminiu kad jiem reiketu kazko egzotisko,mes su vyru megstam zemaitiskus patiekalus... tokius kaip musu mamos darydavo = ))))

    ervijota

  3. 3

    siuo metu laukiuosi,tai manimi pasitiketi labai pavojinga:jau kaip ko nors uzsimanau,tai net armija manes nesulaikytu.Uzsimaniau vakar lasisos,nusipirkau,o sn ruosiu-receptas-is vaizduotes,kaip visad,nes zinau,kad pavyks gerai kaip visad:))

    labrollady

  4. 3

    jai jau ruošiu iš recepto tai taip tenka nueiti ir į parduotuve nemėgstu keisti kitu prieskoniu ar ko iš vis nedėti. kartais gaminu iš to kas yra namuose tada dažnai planuoju iš vakaro ką gaminsiu ir kokia mėsyte, kad atšiltų natūraliai o ne mikrobangėje. šiaip labai mėgstu gaminti:)))

    mamyciuke

  5. 3

    Oij man maisto gaminimas yra katastrofa. Dazniausiai gaminu tai, ka tikrai moku arba tai, kas nesudetinga, tai tokiems patiekalams nera butina grieztai naudoti produktus pagal recepta, tai ne beda, jeigu kokio prieskonio neturiu, idedu panasaus. Tiksliai pagal recepta gaminu tik keleta pyragu arba kazka is interneto. Tada jau nulekiu i parduotuve ir nuperku viska, ko reikia. O vat sausainius kiek bekepciau, visada man jie akmeniniai gaunasi, net tikslumas nepadeda, laikas keisti orkaite :))))

    Agne

  6. 2

    Man amžinai pritrūksta kokio nors produkto, kai tik susiruošiu gaminti pagal receptą. Kartais paimu kulinarinę knygą, pradedu vartyti, randu gana paprastą patiekalą, o žiūrėk - kurio nors produkto ir neturiu:))) Tada bandau keisti, dėti papildomų produktų ir vėl gaunasi ne pagal receptą. Tik pyragus kai ruošiuosi gaminti, visada pirmiausia susirandu receptą, paskui jau žiūriu, ar galiu iš karto gaminti, ar reikia eiti į parduotuvę ir visa tai atidėti kitai dienai.

    elegancija

  7. 2

    jei gaminu valgyti,tai jau is vakaro zinau ka darysiu..o i parduotuve neinu..paprasciausiai susigalvoju ka pasidaryti is to,kas yra saldytuve

    ingrandr

  8. 2

    Būna labai įvairiai:-) Kartais tiksliai žinau ko noriu ir pasigaminu, o jei ko neturiu, tai ir nededu. Kartais panaršau internete ko nors skanaus, tada lekiu į parduotuvę visko susipirkti ir puolu gaminti:-)

    lina686

  9. 2

    pasiziuriu ka turiu ir is to galvoju ka galima pagaminti :)))
    o jei rosiuosi koki specialu patiekala gaminti tada susiperku visus produktus ir kita diena gaminu,
    siaip produktu nekeitalioju kokie yra recepte tokius ir dedu

    Milana69

  10. 2

    Na aš įprastom dienom tikrai receptų neieškau.Tiesiog turiu juos mintyse.Bet planuoju jau iš vakaro ką rytoj gaminsiu mums su vyru,ką dukrytei.Ryte visada einam pasivaikščiot su dukryte tai ir į parduotuvę užsukam,tai tada ir nusiperku visko ko reikia tam ką suplanavus gamint.O jei jau aptinku,kad ką pamiršau,tai dažniausiai improvizuoju,kažkuo pakeičiu.Kartais ir šiaip pasižiūriu ką turiu namuose iš produktų,pagalvoju ką galėčiau pagamint ir pirmyn,paimprovizuoju karts nuo karto:)

    Vilmiene