• 7ats.

    Kaip aukleti 2 metu neturincius kudikius?

    Esu ne karta girdejus ir skaicius, kad vaikus aukleti reikia ne kai jie jau kokiu 2 ar 3 metuku, o nuo kudykystes, bet tokiu atveju, turiu klausimeli - tai kaip ta reikia daryt? Kaip reikia auklet kudikeli, kuris sugeba tik lovytej gulet ir akytem graziai mirkset = ))

    ervijotaLavinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    o tai nuo kokio amziaus ir konkreciai kaip? va tas mane ir domina, nes apstrakcios informacijos daug,o man noretusi konkreciu pavyzdziu...

    ervijota

  2. 3

    viska labai gerai isdeste mamytes nera ka cia ir pridurti :)))))))

    deimantina

  3. 3

    tai kad konkrečiai nieko ir neparašysi, nes kiekvienas mamos bendravimas su vaiku jau yra auklėjimas. Juk kai perrengi drabužėlius, permauni pampersą, juk šneki su vaikučiu, jį kalbini. Tai ir yra pati pradžia lavinimo, auklėjimo - mokai, kad reikia persirengti, nes dabar šlapias užpakaliukas. Mamos juk nuo pirmų dienų pradeda pratinti prie kasdienių ritualų - keltis, praustis, rengtis, valgyti ir pan. tai irgi yra auklėjimas - pratinimas prie drausmės. Gal sunkau įvardyti auklėjimo dalykus mažajam angeliukui, nes jis dar "nesipriešina" niekam, nerodo "ožiukų" ir pan. O jau vyresniam lialiukui - jau nuo pusės metukų kai ką pasakius, paprašius ką nors padaryti, jau gali ir priešingos reakcijos sulaukti. Va tada ir pradedi galvoti - kad tai jau auklėjimas, nes sulauki reakcijos.

    elegancija

  4. 2

    na dabar kai jus viska taip aiskiai suraset,net geda apeme mane,kad pati to neismasciau= )) gi isties,kiekvienas rupinimasis vaikuciu aukleja ji ir formuoja jo yprocius =))

    ervijota

  5. 2

    Auklejimas jau nuo gimimo prasideda savaime, todel ir apstrakciai viskas rasoma. Juk jau nuo gimimo jus vaikuciui rodote, kad reikia eiti miegelio nakti, kad po rimto reikaliuko reikia susitvarkyti, kad po valgio reikia nusivalyti burnyte. 5 menesiu vaikiukas jau mokomas valgyti sauksteliu ir jis mato, kad issitepus jis yra nuvalomas, kad kas diena reikia praustis ir t.t. Dar veliau jis mokomas, kad namie turi buti tvarka, kad zaisliukai neturi voliotis. Jeigu jis nuolat mato namie tvarka, tai po biskiuka savaime nedaro didelio bardako. Jis mato, kad visi daiktai turi savo vieta ir kad gerumu galima daug ko pasiekti nei rekimais. Bent jau pas mus taip. Tai vaikas jau budamas pusantru metuku kazko noredamas is pradziu eidavo gerintis, pvz, nueina, apkabina teti, lenda buciuotis, o kai pamato, kad tetis laimingas, tada jau akys tik sublizga ir vedasi teti kur jam reikia :))) juk ir kasdieniai darbai ir ritualai jau yra auklejimas.

    Agne

  6. 2

    Žinoma, tada, kai gražiai žiūri ir mirksi, jų nepaauklėsi, nes nelabai ką ir supras:-) Reikia pradėti auklėti, kai šiek tiek didesni būna. Tas auklėjimas, kaip aš suprantu, reškia, kad reikia nepasiduoti jų zyzimams, reketavimams. Vaikas turi žinoti ir suprasti, kas yra gerai, o kas ne. Jei viską darysime taip, kaip vaikučiai nori, jie nebesupras kas yra gerai, o kas ne:-)

    lina686

  7. 1

    bendravimas ir meile siame tarpsnyje pagrindines aukleimo savybes.

    juratele