• 13ats.

    Ar sąžiningai elgiasi buto šeimininkai, negražindami depozito dalies, nors nuomos kaina krito?

    Na, musu situacija tokia... Mes nuomuojames buta ir kai atejome gyventi sumokejome uz menesi 1000 lt ir depozita 1000 (is viso 2000 lt). Tas 1000 depozito, tikiuosi suprantate, kam ir kodel...bet as noriu paklausti, ar kai nuomos kaina krenta, krenta ir automatiskai tas depozitas sumoketas? Nes mums seimininkai sako, kad is to 1000 liko tik 500, kadangi mes uz nuoma tiek mokam, bet mums tu kitu 500 lt negrazino...ar taip sazininga?

    masiniukeŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    na manau teisigai..nes cia tas pats,kaip ir iduoti rankpinigiai..o ranktpinigiai negrazinami..

    ingrandr

  2. 3

    O tai kiek laiko ten jau gyvenate? Gal vis tik pareikalaukite sutarties, nes paskui tikrai bus bėdų, jeigu ką....
    Jeigu nori, galiu atsiųsti pavyzdį tokios sutarties ir patys pasirašykit, o šeimininkams duokit tik perskaityti ir pasirašyti. Abiem pusėm bus naudingiau. O ką, jeigu jūs pvz., "pabėgsit" iš buto ir kokį jų TV ar kitą baldą išsinešit kaip užstatą? Apie tai jie nepagalvojo, ar nuomojatės visiškai tuščią butą? jeigu norėsi, parašyk į AZ savo e'mail atsiųsiu pvz.
    Mes nuomojam vieną butą, tai iš karto sudarėm tokią sutartį, tik pas notarą netvirtinom, kad nereikėtų mokesčių mokėti, nes, aišku, ir licencijos nuomai neturim. Bet jeigu kas, tai sutartį galima bet kada nunešti ir pas notarą patvirtinti. Manau jūs savo labui galėtumėt pasirūpinti tokiu "draudimu".

    elegancija

  3. 3

    tai kad visus menesius mes mokejome patys,nebuvo to men kad nesumoketume,na mes kol kas nesiruosiame issikelt bet taip tokia kalba su jais buvo kaip del to depozito,tai man taip ir pasake,o kai sakeme kai atsikeleme kad sutarti kokia pasirasyt tai jie tipo jo pasirasysim,bet taip vis ir neatnese nei pasirasyt nei ka....na nesamones daro,suka kaip turi but...

    masiniuke

  4. 3

    tai jau nebesuprantu, jums gražino likutį, ar ne? Ar čia nauji šeimininkai taip kalba, kad neatiduos likučio?? Bet juk sutarty yra parašyta, kad davėt užstatą - tam tikrą sumą, tai kaip ji gali sumažėti. Juk kaip ir paminėjo ingrandr - tai kaip ir rankpinigiai. Tik prieštarausiu Ingrandr - kaip gali rankpinigiai mažėti???? Jeigu pvz., ruošiesi pirkti daiktą ir duodi užstatą, paskui nusideri dėl mažesnės pirkimo kainos, tai ką, skaitysis, kad davei jau ne 1000 Lt rankpinigių, o 500 Lt? nesąmonė.......
    Beje, dėl sutarties, jūs turit turėti vieną egz. sutarties, jeigu tokią pasirašėt. Tam sutartis ir yra, kad vienas egz. yra pas vienus, kita - pas kitus asmenis. Nes kai tik viena pusė turi sutartį, ji bet kada gali pakeisti lapus ir jų turinį. Be to, kiekvienas sutarties lapas dar turėtų būti ranka pasirašytas, kad nebūtų galimybės jų sukeisti, čia jau šiaip, apsidraudimo atvejui.
    O dar pagalvokit, gal tuo 500 Lt šeimininkai už kurį nors mėn. nuomą paėmė ir jūs nemokėjote už tai? Na, tiesiog persvarstyti reikia visus variantus.

    elegancija

  5. 3

    Rankpinigiai iduodami ir negrazinami tik tuo atveju,jei butas perkamas.O cia eina kalba apie nuoma.Uzstatas lieka uzstatu ir suma jo turi nesikeisti niekad,jei jus visada laiku mokate uz nuoma ir komunalinius.O kad nesate pasirase sutarties ir neturite jos kopijos..,isties sunku kazka irodyti :(.Be to,man itartina,kad patys turedami sutarti,nenori ja jums parodyti...Apgaudineja,konkreciai.

    geguziukas

  6. 3

    tai vat kai mes anksciau nuomavomes tai taip ir buvo kad kai iseidinejome tai paskutini9 men nemokejom ir uz kominalines atskaiciavo,kiek liko tiek grazino,cia sakau jiem tai tie man taip ir sako kad tipo kainos krenta tai kyla uztai db vietoj 1000 tik 500 liko,nesuprantu kaip taip galima,na cia vln mieste.na tik tiek kad kai sutarties prasem jie mum jos nedave,bet tipo patys turi ja,na bet be sutarties ka mes galime padaryti...nieko neirodysim...

    masiniuke

  7. 3

    na jau tikrai šeimininkai išnaglėjo...... Aišku, kad tas užstatas (depozitas) neturi mažėti. Juk apskritai tai galima kiek nori mokėti, kad ir už kelis mėn. į pirekį, tai negi irgi bus sumžinta. Tikiuosi sutartį kažkokią esate sudarę ir idomu - kokiame mieste taip vyksta???
    Nes jeigu turite sutartį, kad ir nepatvirtintą notaro, ji laisvai galios teisme, jeigu kiltų ginčas dėl to. O gal kaip nors kitaip esate įforminę, kad davėte depozitą? Tikrai, šeimininkai to buto yra visiškai neteisūs ir nepasiduokit jų provokacijoms. Netgi galima pasikonsultuoti nemokama teisine linija, kur jums atsakys patys teisininkai ir tada, parodysite jų nuomone buto šeiminkams ir taip pabandykite apginti savo teises. kažkur rašiau tą internetinį adresą, jeigu susidomėsi, parašyk, paieškosiu, prie kokio klausimo atsakinėjau.

    Be to, juk tas užstatas ir yra tam, kad jeigu jūs išeitumėte iš nuomojamo buto, tai jūs nemokėtumėte už paskutinį gyventą mėnesį už komunalines paslaugas, o šeimininkai sumoka iš to 1000 Lt ir likutį jums atiduoda. Nes pvz., jeigu jūs 'dingstate' nesusimokėję, tai jiems tai būtų kaip kompensacija už nesumokėtas paslaugas. O dabar kai viskas yra gražiuoju, tai koks dar gali būti nuvertėjimas??? Tada ir sakykit, kad jeigu sumažinot nuomą, atiduokit ir užstato dalį:))

    elegancija

  8. 2
  9. 2

    ale visai isnagleje zmones siuo metu.depozitas jis ir yra depozitas, kaip gali sumazet?jie turi tuos pinigus laikyti, paskui jei iseisit pask. men nesusimokeje tai jie patys sumoka.apie likucio grazinima tai nezinau, bet jei jus gyvenat vis dar tai tas 1000 ir turi but pas juos.bando cia jus apmaut.ot lietuviai.baisu.

    bantukas

  10. 1

    Taip nesazininga. Bet tokie butu savininkai kaip nori taip ir elgiasi.

    Imbiere