Atsakymai

  1. 5

    gimdžiau natūraliai,gimdymas trūko 19val.praėjus maždaug 15val.teko ir nuskausminamus suleisti ir skatinamus,nuskausminami deja man jie niekuo nepadėjo,skausmas ne tik,kad nesumažėjo,bet dar didesnis buvo.

    emiliukas

  2. 4

    visus tris gimdžiau pati, be nuskausminamųjų, pirmas gimdymas truko 12 val., o kiti abu per 4 val. nuo sąrėmių pradžios. Nei vienas gimdymas nesiskyrė vienas nuo kito, visi buvo skausmingi. Tik kad pirmąjį gimdant mane kirpo; antrąjį - pati plyšau, o su trečiąja, nors ir buvo pati didžiausia pagal svorį ir ūgį, nieko neatsitiko.

    elegancija

  3. 4

    gimdziau pati, be nuskausminamuju, aisku kaip ir kiekvienai gimdymas buvo skausmingas, bet aciu dievui greit labai pagimdziau, per 3 val.

    vestina

  4. 4

    Gimdziau su nejautra, bet blogai kazka padare, kad kenciau tokius skausmus, kad o jo joj (na cia kiekviena gimdanti moteris jaucia didelius skausmus, aisq vienos daugiau kitos maziau )...o jau leliu pagimdziau cezario budu...

    Benikiux

  5. 4

    gimdziau pati,be nuskausminimo,tai antras gimdymas buvo skausmingesnis nei pirmas

    ausrab

  6. 3

    Gimdziau pati, nors norejau epiduro, bet ne galima buvo, tai gi viskas ivyko naturaliai ir dabar tuo dziaugiuosi :)

    vanilinka

  7. 3

    gimdziau du kartus, abu kartus be nuskausminamuju, nors antras gimdymas buvo lengvesnis uz pirma, bet abu buvo skausmingi, gimdymu be nuskausminamuju neskausmingu nebuna :)

    neringa1981

  8. 2

    Radau toki straipsni...
    Nuskausminamųjų poveikis
    Visi nuskausminamieji, kuriuos vartoja mama, patenka į placentą. Intraveniniu ar epidūriniu būdu leidžiami nuskausminamieji patenka į placentą per laikotarpį nuo 15 sekundžių iki 2 minučių. Visi nuskausminamieji vartojami gimdymo metu gerai tirpsta riebaluose, todėl nusėda naujagimio smegenyse. Nustatyta, jog nuskausminamųjų poveikis kūdikiui išlieka iki 30 dienų. Štai kodėl kūdikiai, gimę naudojant nuskausminimą, yra mieguisti – jie yra stipriai paveikti vaistų ir elgiasi kitaip, nei be medikamentinio nuskausminimo gimę naujagimiai.

    Toliau pateikiame trumpą santrauką tyrimų, rodančių neigiamą epidūrinės nejautros poveikį žindymo sėkmei:


    - epidūrinė nejautra turi neigiamą poveikį žindymui per pirmąsias 24 valandas po gimimo,


    - motinos, gimdžiusios su nejautra, dažniau skundžiasi nepakankamu pieno kiekiu,


    - kuo didesnė nuskausminamųjų dozė, tuo didesnis neigiamas poveikis žindymui,
    - moterys, kurioms buvo atlikta epidūrinė nejautra rečiau žindė savo kūdikius praėjus kelioms dienoms po gimdymo, ir dažniau nustojo žindyti per pirmąsias 24 valandas po gimdymo,

    - esant natūraliam gimdymui be nuskausminamųjų yra didžiausia tikimybė, kad naujagimis pats pradės žįsti iškart po gimimo

    - epidūrinės nejautros metu naudojami vaistai blokuoja natūralius motinos ir kūdikio endorfinus, todėl abu kenčia didesnį skausmą.

    Įdomu yra tai, kad motinos priešpienyje yra dvigubai didesnis beta-endorfinų kiekis, nei motinos kraujyje. Endorfinų kiekis priešpienyje ir piene išlieka padidintas bent 10 dienų. Esant priešlaikiniam gimdymui, beta-endorfinų kiekis dar labiau padidėja. Taigi, pati gamta pasirūpina, kad po gimdymo mažylis nejaustų skausmo. Tačiau – cezario operacija bei epidūrinė nejautra sumažina endorfinų kiekį piene. Todėl labai svarbu, kad motinos, kurios renkasi gimdyti cezario pjūvio būdu, ar su epidūrine nejautra, būtų informuotos apie tokio pasirinkimo pasekmes.

    Nuo nuskausminamųjų mieguisti naujagimiai žinda prasčiau, todėl jie dažniau būna alkani ir neramūs. Jie dažniau pažeidžia motinos spenelius, o neramumas mažina motinos pasitikėjimą savo jėgomis. Kuomet pienas prastai pašalinamas iš krūties, dažniau pasitaiko krūtų persipildymas, reikia daugiau pagalbos, kad žindymas vyktų sklandžiai.

    liepa

  9. 2

    naturaliu budu gimdziau...na tas skausmingumas toks ir buwo...matyt tiek kiek kiekwienaj skauda..:)

    VilijaPovilioniene

  10. 2

    pirmas gimdymas tai saremiai truko 4val o vaikutis gime per 5min,o antras gimdymas isviso buvo lengvas,saremiai tokie tartum diege pilvo apacia neskausmingai,o vaikutis gime per 3min,taip daktare ziurejus laika sake

    lijana2