• 22ats.

    Ar gimde kas negulint? Ar leidzia gydytojai gimdyt klupant, stovint, tupiant ir pan? Kaip manot, jei pasakyciau, kad noriu gimdyt ne guledama, ar man leistu?

    linelaGimdymo būdaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Lietuvoj 4 vaikelius gimdziau tik guledama.Per saremius taip pat guledavau.Paskutines mergaites gimdant,sakydavo,kad jau esu nejauna ir dubuo susiaurintas,taigi leisdavo skatinamuosius.Visus 4 gimdant kirpdavo net nepaklause.Visi vaikeliai sverdavo 3 kg.Paskutiniji,penkta vaikeli gimdziau ne Lietuvoje.Visus saremius isvaiksciojau,Jokio sedejimo ar gulejimo.Gimdziau pusiau sededama.Pagimdziau beveik be plysimu,netoli 4 kg vaikeli ir gana greitai,nes vaiksciodama pagreitinau vaikelio naturalu slinkima gimdymo takais.Nustebau,pasirodo imanoma pagimdyti negulint istisai ,ir be skatinamuju,ir be kirpimo.Kai kas galvoja,kad penktas vaikelis,tai gimdymas lengvas.Visi gimdymai buvo gana ilgi,isskyrus,kai gimdziau pametinukus ir gimdziau ne Lietuvoje naturaliu budu.

    vilem

  2. 4

    as tai gimdziau guledama...gal ir leistu...

    daina

  3. 3

    ziurint kur gimdysi nes ne visos gimdyklos turi sedima kede.. kauno kliniku pataloginis tai bent jau turejo is kazkokio uzsienio pirke, nors kaip patys juokavo mamos nelabai pasitiki tad reta kuri ta pageidavima isreiskia, be to jie ir vonias turi jeigu pageidauji.. man vonia labai patiko.. pirma pagimdziau vilniaus antakalnio klinikose tad nepamenu ar jie ka turejo, bet tai senai buvo, o kaunas visai neblogai europietiskame stiliuje..

    gertruda

  4. 3

    na ir as gulint negimdziau,nors Lietuvoje gimdziau,irgi per saremius jokio sedejimo,gulejimo neleido,nors labai norejau,ir gimdziau beveik sededama,ir klupant bandem,bet nutare,kad pusiau sededama man bus patogiau:)

    dzionike

  5. 3

    Normalus tavo noras. Bet nemanau,kad ligonineje i tai bus atsizvelgta.Viskas ten taip paruosta, kad moteris butu gulinti.

    Linute39

  6. 2

    man nieks neleido, paguldė, pririšo ir kentėjau 10val ant kieto stalo, nors galėjau dar namuose patogiai vartytis. Aš net nežinojau ko prašyti, nes bijojau net pajudėti, kad laidai nenukristų, kuriais tikrino vaikiuko buklę. Man išvis LT gimdymas nenormalus, nes paguldo kur nepritaikyta skirtingiems ūgiams ir liepia kojas špagatu praskėsti, todėl dauguma ir kankinasi, nes gulint iškeltom kojom, tikrai sunkiau vaikiukui slinkti, patogu tik medikams. Dar kad greičiau slinktų užgriūna kelios slaugės ,suriečia į kamuolį ir spaudžia, taip ir stuburas gali sulūžti. Baisu prisiminti. Manęs nieks net neklausė koks amžius, nematė kad klubai siauri, o kada vaiką pasvėrė nustebo, kad virš 4kg, pasirodo ir to net nenumatė. Nesuprantu kaip dar gyva likau.

    vinipukas

  7. 2

    Cia gi ne grozio salonas noriu taip o ne kitaip. gimdai taip kaip pridera ir reikia. saremiu metu gali judet kaip nori tupt stot vaiskciot. Ateina laikas gimdyt ir gimdai taip kad ir akusere ir daktarai matytu visa situacija. Idomu kur daktarai sulystu tau stovint ar tupint :)

    austeja0809

  8. 2

    Na net nežinau. Manęs kažkaip niekas ir neklausė, ko noriu, ko ne. Viską vykdžiau, kaip buvo pasakyta:-) Net nebuvo mintis priešintis:-)

    lina686

  9. 2

    Pries gimdyma man leido daryt kaip man geriau,netgi liepe pacios vaiksciot,atsiremt jei geriau,sededavau ant klazeto nes ten budavo geriausia :)))manau ar leistu daktare gimdyt klupint,priklauso nuo pacios daktares.Jei butu gera,maloni daktare tai jauciu leistu,nors as tai kazkaip bijociau gimdyt stovint ar klupint.Man atrodo pavojinga.

    Anonimas

  10. 2

    na manau visu pirma atsizvelgs i tavo ir vaikelio situacija,jei judu gerai jausites,gal ir leis,bet kazkodel kyla abejoniu.
    na nebent privacioje klinikoje

    genutester