• 12ats.

    Virksteles apsivyniojimas apie kakliuka, kodel tai ivyksta ir ar gali pakenkti?

    Kaip gime jusu vaikelis, ar buvo apsivijusi virkstele apie kakliuka? Kaip manote, ar tai gali kaip nors pakenkti vaikeliui bunant gimdoje, jei virkstele apsivyniojus, ar jis gali nuo to maziau judeti ir nuo ko tai priklauso, kad ji apsivynioja. Kaip manote?

    oksaniukas19Kiti nėštukės klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    gimstant su apsivijusia aplink kaklą virkštele kūdikiui gali pritrūkti deguonies, todėl dažnai būna pridusę. Dažnai iš karto po gimdymo reikalinga gydytojų pagalba padedant kvėpuoti. Be to, dar būnant gimdoje dėl apsivijusios virkštelės gali pablogėti medžiagų pasisavinimas, mažiau priauga svorio ir gali kilti kitos patologijos dėl nepakankamo maitinimosi.
    Gimus kūdikiui su apsivijusia virkštele, dažnai siunčiama konsultuotis pas okulistus, nes gali atsirasti pakitimų akių dugne. Dažniausiai apsiveja, jeigu būna ilga virkštelė, ir kaip jau mamos rašė, patys vaikučiai ją ir užsimeta bejudėdami.

    elegancija

  2. 4

    mano kudikiui buvo apsivijusi virkstele,tad buvo sunkiau gimdyti nes leliukas "spyruokliavo" na jau islenda galvute ir vel atgal.tas virksteles apsivijimas priklauso kaip stipriai apsiveja aplink kakliuka ir nuo to priklauso gimdymas,man sesele sake,kad ta virkstele jie patys judedami uzsimeta,dar sake,kad yra didesne galimybe kad vaikiukas uzsimeta sau virkstele ant kakliuko kai mama iskelia aukstai rankas,bet sesele pabreze kad tai tik versija ir ir kitokiu nuomoniu.

    Sagute

  3. 3

    Mano mergytei irgi buvo apsivijusi virkštelė. Tai irgi buvo sunkiau išgimdyti, kadangi kaip Sagutė sakė, vaikutis "spyruokliavo" pirmyn atgal. Kad kaip nors tas apsivijimas pakenktų dar būnant pilvelyje, tai aš dar nesu girdėjusi. O, kad apsiveja, tai dažnam, nes vistiek gi lelius pilve vartosi, tai ir apsisuka.

    trejetukas

  4. 2

    kai virkštele apsivinioja vaikas gali uždusti.

    mamyciuke

  5. 1

    as pati kaip gimiau buvo apsivyniojus pasakojo mama...nu sake daktare kad dar kelios sekundes ir negyva buciau buvus..ir gero nezadejo..bet as dabar sveika ir gyva;)daktarai klydo;)

    coliukexxxx

  6. 1

    tai yra negerai ,vaikas gali mirti,bet daktarai turi ta pamatit ir padaryt viska kad taip niebutu! vaikas gali turet melina taveta kur apsisuke buvo.negalima daug ranku kelti i virsu budama nescia.

    dominika

  7. 1

    vaikuciai kuriems virkstele apsivijusi aplink kakla gimsta pamelynave ir daznai juos tenka gaivinti,mums butent taip ir buvo.

    daina

  8. 1

    mano visiems vaikučiams buvo virkštelė apsivijusi kakliuką, bet kai gimė buvo vikriai nuimtos, man ir pačiai mama pasakojo kad buvo apsivijusi tai truputį pridusus gimiau, bet juk viskas tvarkoj, o šiaip skaičiau kad tos virkštelės pas visus būna skirtingo ilgio, jei pas kurį ilgesnė tai vaikutis besivartydamas pilve ir apsisuka aplink kaklą sau

    auvilė

  9. 1

    kai maniskis gime sake kad irkstele buvo apsivijusi tik labai nesmarkiai,nuo ko tai priklauso tikrai nezinau yra daug visokiu nuomoniu...Vieni sako kad kai mama iskelus rankas i virsu laiko,kiti sako kad tai naturalu ir visiems vaikiuciams daugiau ar maziau buna apsivijusi virkstele.

    Doviliuke

  10. 0

    Maniske gime ir su aplink kakla apsivijusia virkstele, bet man dare cezari... sake gyd kad butu buve rizikinga paciai gimdyti:( galejo uzdusti..

    zuika99