• 16ats.

    Socialinis bustas, ar yra vilties jo sulaukti?

    Gal kuri mamyte yra registruota ar gavusi soc. busta?
    Ar is viso kada nors yra kokiu vilciu jo sulaukti.
    Gal kas kokios naujesnes info turi?

    XimanaTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    na mes esame registruoti ir gyvename soc bute.na anksciau gal budavo lengviau gauti.mes dabar 3metus stovime eilej del pagerinimo,bet niekas nieko nesiulo.tiksliai nezinau,kokios pajamos turi gaut,kad gaut.nesvarbu kad ir invaliduma gauna,vistiek ziuri i pajamas.jei jos virsija nustatytas ribas,tada net nestato i eile

    nesvarbu

  2. 2

    INFORMACIJA ASMENIMS, PAGEIDAUJANTIEMS IŠSINUOMOTI SOCIALINĮ BŪSTĄ

    Vadovaujantis Lietuvos Respublikos valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti bei daugiabučiams namams modernizuoti įstatymu (Žin., 1992, Nr. 14-378; 2002, Nr. 116-5188; 2005, Nr. 47-1554) socialinis būstas nuomojamas laikantis eiliškumo šeimoms ir asmenims įrašytiems į sąrašus socialiniam būstui išsinuomoti.
    Teisę į savivaldybės socialinį būstą turi:
    1. Šeimos ir asmenys, kurių kalendorinių metų pajamos ir turtas, apskaičiuoti minėto įstatymo 4 straipsnio 1 dalyje nurodyto Tvarkos aprašo nustatyta tvarka, prieš prašymo įrašyti į atitinkamą šeimų ir asmenų, turinčių teisę į socialinį būstą, sąrašą metus ir prieš savivaldybės socialinio būsto suteikimo metus yra mažesni už pajamas ir turtą, kurių didžiausius dydžius nustato Vyriausybė, jeigu jie neturi Lietuvos Respublikos teritorijoje nuosavybės teise priklausančio būsto arba turimo būsto naudingasis plotas, tenkantis vienam šeimos nariui, yra mažesnis kaip 10 kvadratinių metrų arba yra mažesnis kaip 14 kvadratinių metrų, jei šeimoje yra asmuo, kuriam Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo nustatyta tvarka yra nustatytas sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis arba kuris yra pripažintas nedarbingu (netekusiu 75–100 procentų darbingumo) ar iš dalies darbingu (netekusiu 60–70 procentų darbingumo), arba kuris yra sukakęs senatvės pensijos amžių ir jam nustatyta specialiųjų poreikių tenkinimo reikmė, arba asmuo, sergantis lėtinės ligos, įrašytos į Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos patvirtintą sąrašą, sunkia forma.
    2. Šeima ir asmuo, gyvenantys savivaldybės išnuomotame socialiniame būste, jei jiems išnuomoto socialinio būsto naudingasis plotas, tenkantis vienam šeimos nariui, yra mažesnis kaip 10 kvadratinių metrų arba šio straipsnio 1 dalyje nustatytais atvejais yra mažesnis kaip 14 kvadratinių metrų ir jų kalendorinių metų pajamos ir turtas, apskaičiuoti minėto įstatymo 4 straipsnio 1 dalyje nurodyto Tvarkos aprašo nustatyta tvarka, prieš socialinio būsto sąlygų pagerinimo metus neviršija Vyriausybės nustatytų dydžių, turi teisę į socialinio būsto sąlygų pagerinimą. Suteikus kitą būstą ar įsigijus būstą nuosavybės teise, šeima ir asmuo privalo per mėnesį patuštinti nuomotą savivaldybės socialinį būstą.
    3. Šeimos ir asmenys, gavę valstybės remiamą būsto kreditą, už kurį įsigytą būstą prarado dėl kreditinių ar kitų įsipareigojimų ar perleido jį kitiems asmenims, ar su kuriais socialinio būsto nuomos sutartis nutraukta šiems pažeidus gyvenamųjų patalpų nuomos sutarties sąlygas, teisę į savivaldybės socialinį būstą įgyja po penkerių metų nuo būsto praradimo, perleidimo kitiems asmenims ar gyvenamosios patalpos nuomos sutarties nutraukimo dienos pagal šios dalies sąlygas.
    Asmens (šeimos), kuriam teikiama valstybės parama savivaldybės socialiniam būstui išsinuomoti ar jo sąlygoms pagerinti, metinės (kalendorinių metų) pajamos ir turtas, apskaičiuoti vadovaujantis Asmens (šeimos) metinių pajamų ir turto apskaičiavimo teikiant valstybės paramą būstui įsigyti, savivaldybės socialiniam būstui išsinuomoti ar jo sąlygoms pagerinti tvarkos aprašu, prieš prašymo įrašyti į atitinkamą asmenų (šeimų), turinčių teisę į socialinį būstą ar jo sąlygų pagerinimą, sąrašą pateikimo savivaldybės vykdomajai institucijai metus, taip pat prieš savivaldybės socialinio būsto suteikimo metus neturi viršyti šių didžiausių dydžių:
    1. asmens be šeimos, gyvenančio Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Palangos ir Neringos miestuose, Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos rajonų savivaldybėse, grynosios metinės pajamos – 13200 litų ir turtas – 32500 litų; asmens be šeimos, gyvenančio kitose vietovėse, grynosios metinės pajamos – 11000 litų ir turtas – 19500 litų;
    2. dviejų, trijų asmenų šeimos, gyvenančios Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Palangos ir Neringos miestuose, Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos rajonų savivaldybėse, grynosios metinės pajamos – 26400 litų ir turtas – 58500 litų; dviejų, trijų asmenų šeimos, gyvenančios kitose vietovėse, grynosios metinės pajamos – 22000 litų ir turtas – 39000 litų;
    3. keturių ir daugiau asmenų šeimos, gyvenančios Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Palangos ir Neringos miestuose, Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos rajonų savivaldybėse, grynosios metinės pajamos vienam asmeniui neturi viršyti 7700 litų ir turtas vienam asmeniui – 26000 litų; keturių ir daugiau asmenų šeimos, gyvenančios kitose vietovėse, grynosios metinės pajamos vienam asmeniui neturi viršyti 6600 litų ir turtas vienam asmeniui – 19500 litų.
    Piliečiai, turintys teisę ir pageidaujantys įsirašyti į šeimų ir asmenų, turinčių teisę į socialinį būstą, sąrašus, turi pateikti rašytinį prašymą savivaldybei pagal deklaruotą gyvenamąją vietą ir dokumentus, patvirtinančius teisę į socialinį būstą ar būsto sąlygų pagerinimą:
    1. Pažymą apie deklaruotą gyvenamąją vietą iš seniūnijos pagal gyvenamąją vietą (šeimos atveju - visų šeimos narių);
    2. Pažymą apie pajamas už praėjusius kalendorinius metus (šeimos atveju - visų šeimos narių);
    3. Pažymą apie Lietuvos Respublikos teritorijoje nuosavybės teise įregistruotą nekilnojamąjį turtą Valstybės įmonės Registrų centre, (šeimos atveju - visų šeimos narių);
    4. Suaugusių šeimos narių pasus ir paskutinių puslapių kopijas arba asmens tapatybės kortelę ir jos kopiją;
    5. Santuokos ar ištuokos liudijimą ir kopiją;
    6. Vaikų gimimo liudijimus ir jų kopijas;
    7. Pažymą apie šeimos sudėtį iš seniūnijos.
    PAPILDOMI dokumentai:
    8. Neįgalumo arba darbingumo lygio pažymą ir jos kopiją (jeigu į sąrašą įrašomas neįgalumą turintis asmuo).
    9. Našlaičio statusą patvirtinantys dokumentai (jeigu į sąrašą įrašomas našlaitis).
    Šeimų ir asmenų, turinčių teisę į socialinį būstą, sąrašai sudaromi pagal prašymo įregistravimo savivaldybės vykdomojoje institucijoje datą. Sudaromi šie atskiri sąrašai:
    1) jaunų šeimų;
    2) šeimų, auginančių tris ar daugiau vaikų (įvaikių);
    3) buvusių našlaičių ar be tėvų globos likusių asmenų. Į šį sąrašą įrašomi buvę našlaičiai ir be tėvų globos likę asmenys ar jų šeimos, kurie pasibaigus jų globos ar laisvės atėmimo terminui yra ne vyresni kaip 35 metų;
    4) neįgaliųjų asmenų ir šeimų, kuriose yra neįgalūs asmenys. Į šį sąrašą įrašomi asmenys, kuriems Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo nustatyta tvarka yra nustatytas sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis arba kurie yra pripažinti nedarbingais (netekusiais 75–100 procentų darbingumo) ar iš dalies darbingais (netekusiais 60–70 procentų darbingumo), arba kurie yra sukakę senatvės pensijos amžių ir jiems nustatyta specialiųjų poreikių tenkinimo reikmė, taip pat šeimos, kuriose yra asmuo, kuriam Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo nustatyta tvarka yra nustatytas sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis arba kuris yra pripažintas nedarbingu (netekusiu 75–100 procentų darbingumo) ar iš dalies darbingu (netekusiu 60–70 procentų darbingumo), arba kuris yra sukakęs senatvės pensijos amžių ir jam nustatyta specialiųjų poreikių tenkinimo reikmė, asmenys, sergantys lėtinių ligų, įrašytų į Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos patvirtintą sąrašą, sunkiomis formomis, ir šeimos, kuriose yra tomis ligomis sergančių asmenų;
    5) bendrasis. Į šį sąrašą įrašomos visos šeimos ir asmenys, nepatenkantys į 1, 2, 3 ir 4 sąrašus;
    6) socialinio būsto nuomininkų, turinčių teisę į būsto sąlygų pagerinimą.
    Dokumentai dėl socialinio būsto nuomos priimami Gyvenamojo fondo administravimo skyriuje ( J. Gruodžio g. 9 102 kab.).
    Priėmimo laikas: pirmadieniais 10-12 val.,
    trečiadieniais 13-15 val.).
    Gyvenamojo fondo administravimo skyriaus Nuomos administravimo poskyrio
    vyr. specialistės Zita Ašeriškienė, Asta Kudirkienė Tel. 42 54 46

    trejetukas

  3. 2

    mano viena pažystama turi toki busta tai reik abiem su vyru netureti darbo o beto ji vienisa skaitosi nes nesusituokus ir eiti ir parsyti jai tai grei tai dave dar kiek viena menesi gauna maisto kažkokio kažkiekatai.

    mamyciuke

  4. 2

    Mane taip pat domina sis klausimas... ir aplamai kas gali stoti i eili del socialinio busto? kokios seimos pajamos turi buti?

    Benikiux

  5. 1
  6. 1

    jei pazystamu nera, tai ir atitinkant isvardintus punktus, negauna

    juratele

  7. 1

    nesamones kazkokios be ispejimo isbraukineti o nors kokia priezasti pasake??? As taip pat noriu stoti i eile auginu 2 men vaikeli su draugu vaikelio pavarde tecio tuoktis ruosiames kitais metais tai kaip cia man padarius ar mane pastatytu i eile??? kiek zinau vienam asmeniui turi nevirsyti 13tukst lt i metus o kaip cia dabar jei vaikeli turiu...oi reik jauciu ten nulekti ir issiaiskinti viska gal po kokiu 20 metu ir gausime buta tai nors vaikai tures kur gyventi:))))

    mamuliz

  8. 1

    labai priklauso nuo pažinčių, nes yra šeimų gerai uždirbančių, kurių tėvai turi nuosavus namus, kurie tikrai turėtų kur gyventi, bet ,dėja, per pažįstamus gauna butus. Man ir yra tekę stovėti eilėje, bet pasirodo be mano žinios išbraukė ir net nepranešė. Čia taip elgiasi Vilniaus savivaldybė.

    vinipukas

  9. 1

    na eiles tai yra nesveikos..mano vyro giminaite laukia jau 9 metai ir nieko negauna..o gyvena vienam kambaryje 6 zmones:)

    ingrandr

  10. 1

    Dar kažkur turėjau ir kiekvienos grupės pirmumo teisę procentais, bet dabar nerandu. Tai, jei rasiu, irgi įkelsiu.

    trejetukas