• 10ats.

    Kaip apskaiciuoti, kiek pinigu auginant vaika iki dvieju m. priklauso?

    as visiskai nebesuprantu, kaip yra apskaiciuojami pinigai, kur gaunam uz vaikuti, kol jam sukaks 2 metukai. As dekreto gavau beveik 5000 lt ir si menesi gavau pirma pilna imoka, kur moka kas menesi uz vaikuti ir visiskai nebesuprantu, kiek man priklauso. As tuos 5000 padalinau i keturias dalis ir gavosi po 1250 lt.tai ir galvojau, kad sitiek gausiu pirmus metus uz vaika. Bet kazkodel man uz pirma menesi isejo tik vos 900 lt, tai visiskai nesuprantu, kaip jie tuos pinigus apskaiciuoja, kad man sitiek mazai teisejo :( gal kuri mamyte zinot, kaip reikia apskaiciuot, ar kartais ne permazai man isejo...?

    viktorijazTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Anonime: pasalpa skaiciuojama is paskutiniu 12 men. praleidus viena menesi iki dekreto.

    Jolka123

  2. 1

    na visoms gi skirtingi tie mokejimai yra..gal va tiesiog tau per kelis menesius susinormalizuos mokamama suma ir gausi tiek kiek priklauso

    nade

  3. 1

    pinigai skaiciuojami uz metus laiko. jei isejai i vaiko prieziuros atostogas tarkime koki sausi nu ir jie skaiciuoja metus atgal. as isejau tarkime 2009 rugsejo 1d. tai ir skaiciavo vidurki nuo 2008 rugsejo iki 2009 rugsejo 1d. uz dekreta gavau zymiai daugiau, negu kad gaunu dabar uz vaiko prieziuros atostogas.

    Benikiux

  4. 1

    pinigus skaiciuoja is skirtingu menesiu uz dekreta ir vaiko auginimo pinigelius, nes uz dekreta skaiciuoja kaip ir uz nedarbingumo pasalpa uz praeita ketvirti, o uz vaika uz paskutinius menesius todel jiegu tavo atlyginimas buvo nevienodas arba kazkuriuo tai metu i kazkuri ketvirti ikliuvo atostogu pinigai, nedarbingumo pazymejimas kitos kokios tai ismokos kaip 13-atlyginimas ar panasiai tai ir prasikeite pinigai.. tiksliau tau sodroje paaiskintu nes jos mato koki menesi kada kokios imokos buvo padarytos, pagal tai suveda i formule ir kompas taip skaiciuoja..

    gertruda

  5. 1

    na as taip mpat pirmus du menesius gavau skirtingas pinigu sumas,o toliau kaip bus ziuresim

    Anonimas

  6. 1

    na man 4 men svaigo kol normalia ir ta pacia suma vienoda gavau..gal dar kita menesi gausi jau normaliai lt

    ingrandr

  7. 0

    jetau susimoviau 6 men :) dirbti kokia geda :( :)

    Anonimas

  8. 0

    jetau susimoviau 6 men :) dirbti kokia geda :( :)

    Anonimas

  9. 0

    mano situacija tokia 11 men dirbau,paskui invalidumas 6 men ir 4 men darbo pries dekreta. :) as suprantu kad paskutiniu metu uzdarbi skaiciuoja.bet kad as per paskutinius metus tik 4 men dibau :)

    Anonimas

  10. 0

    sveikos, norejau paklaust.stazo man uztenka,bet dirbau tik 4 men ir isejau i dekreta dekretines gavau. tai kazi man kiek pinigeliu paskaiciuos?

    Anonimas