• 12ats.

    Nestumo savaites ir menesiai. Kaip tiksliausiai suskaiciuoti nestumo menesius pagal savaites?

    Norejau paklausti, kaip tiksliausiai suskaiciuoti nestumo menesius pagal savaites? Sakoma, kad nestumas trunka 40 savaiciu - kitaip 9 menesius. Taciau jeigu skaiciuosime taip, kaip raso daugumoje straipsniu, kad menuo turi 4 menesius - tai gaunasi tik 36 savaites... Tad vadinasi pagal viska, norint suzinoti tikslu nestumo menesi pagal savaites, reikia laikyti, kad menuo sudaro 4.5 savaites? Nes 4.5 x 9 yra 40.5 savaiciu.
    Kaip skaiciuojate Jus? Man dabar lygiai 25 savaites. Kazkaip labai idomu pasidare... :)

    postera4Kiti nėštukės klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    kiek zinau tai nestumas trunka ne 9 menesius o 10 menesiu skaiciuojant savaitemis!

    cindy

  2. 2

    Apie pačias nėštumo savaites galima čia mamanijo pasiskaityt. Dešiniajame viršutiniame kampe yra nėštumo kalendorius. Labai smulkmeniškai kiekviena savaitė aprašyta.

    Jorkaile

  3. 2

    Čia nėštumo skaičiuoklė http://supermama.lt/portal/content/view/125/112/

    Jorkaile

  4. 2

    man atrodo,kad savaitės skirias,nes mėnesį kartais 4sav susidaro,kartais biškutį daugiau dienelių(4*7bus 28d)tai tas skirtumas gaunas,bet tiksliai nepasakysiu,gal ir klystu..

    tuti

  5. 2

    A6 tai tiesiog internete susirandu skaičiuoklę ir ten labai tiksliai pagal paskutinių mėnesinių pirmą dieną apskaičiuoja kiek pilvukui savaičių. Ar pagelbėt? Ar surasi pagooglinus?

    Jorkaile

  6. 1

    aš nedauginu, tik paimu kalendoriuką ir skaičiuoju, mačiau ir ginė taip darė.

    vinipukas

  7. 1

    tai nevisi menesiai vienodai turi dienu todel ir nesigauna tikslios savaites tau :)

    ikmeskute

  8. 1

    na man sita "keblu" klausimuka gydytoja labai paprastai paaiskino. kodel skaiciuojant "mediciniskai" savaiciu gaunasi daugiau, nei yra is tiesu. pvz. as zinau tiksliai kuria diena pastojau, o pagal daktariskus paskaiciavimus gaunasi dviem sav daugiau. tai va - yra sitaip - skaiciuoti imama nuo paskutiniu menesiniu pirmos dienos (sita turbut jau zino visos) :), nes svarbu yra ne nustatyti tikslu laika kada dvi lasteles (mamytes ir tetuko) susitiko ir susiliejo, o svarbu tai - kada moters kiausialaste pajudejo is kiausidziu gimdos link. zodziu prasidejo naujas ciklas. o tai ir buna musu pirmoji menesiniu diena. :)

    Meskeriotoja

  9. 1

    na smalsu cia man irgi dbr pasidare..as kazkaip taip nebuvau nestumo metu situo susidomejusi..paprasciausiai skaiciuodavau savaitelemis ir tiek:)

    ingrandr

  10. 1

    sori nedariau 10men nes ginekologai kazkaip gudrei skaicuoja

    LINOS