• 24ats.

    Motinystės išmoka nuo 2012 m., ką apie ją manote?

    ką manote 2012 m. numatoma motinystės išmokų pasirinkimo galimybė: moterims, nusprendusioms vienus metus išeiti atostogų, būtų mokama 100 proc. atlyginimo, jeigu eis dvejus metus-60 proc. pirmaisiais 40 proc. antraisiais.

    Dominyka26PolitikaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    ka galima pasakyti apie tokius istatymus..nieko gero..tai kas dr begimdys vaikus,jei taip darosi valstybeje.is ko tuos vaikus ismaitinti..oi kaip man pikta ant seimunu!!

    ingrandr

  2. 3

    Na kas nori auginti vaikus, tai jiems dzin ant tos pa6alpos. .. Kai kurie pastot išvis negali ir džiaugiasi pastojimu, kūdikėliu, o ne pašalpa. Kaip anksčiau augindavo? Du mėnesiai po gimdymo ir eik į darbą.. Na ir ką - vistiek gimdydavo, augindavo... Įprasim, viskas bus gerai...

    Jorkaile

  3. 3

    neesu lb patenkinta.man tai kazkaip nelogiskai skamba.tai jei dalinsi ten ta suma, tai kai kurioms mamytems,ten centai gausis,kaip ismaitinti vaikeli?kaip pragyventi?kosmaras kazkoks...kitur damoka, tik jus gimdykit,valstybe rupinasi, o cia tik ir ziuri kaip atimt..kraupu.

    bantukas

  4. 3

    oi jie nebezino ka besumastyt,kaip tik nuskriausti mazuosius kudikelius,tai isko vaika islaikyti,jei vis mazina,kokie pamperiai brangus,misineliai,o ir palepinti kartais norisi.....baisu,gerai ,kad mes su vyru abu dirbantys,o kitaip tai nezinau kaip reiktu issiversti.....basiu, visus juos lauk is seimo,tik sau naudos darosi i tiek

    Indruleeeee

  5. 2

    pritariu Ausrutei 100 proc. tai kas kad tu pieno paliksi ir išeisi į darbą, juk vakučiui tokiam amžiuj tik mamos ir tereikia

    auvilė

  6. 2

    Jurgela, vaikui reikia ne tik mamos pieno, bet ir mamos salia... sunku, kai is mamu atimama galimybe bent jau pirmaisais dvejais metais pabuti su vaiku, mokyti ji visko, galbut net pamatyti pirmuosius zingsnius, nes tikrai ne vienas vaikutis pradeda pavaikscioti jau sulaukes metuku... na nebent gerai toms mamoms, kurioms iseiti is namu, dirbti yra idomiau, nei buti su vaiku..... kadangi visa kita yra lengviau :)

    Ausrute

  7. 2

    Jorkaile, anksciau kiti laikai buvo, viskas buvo pigiau... ir nors algos buvo mazesnes, bet is vieno zmogaus galejo visa seima pragyventi... taip pat butai ne tiek kainavo, nebuvo tokiu paskolu... o vaikuti norisi net tik pagimdyti ir vos vos ismaitinti, bet ir duoti jam geresni maista, nupirkti zaisliuku, drabuzeliu... jei butu ankstesni laikai, tai to ir nereiketu, o dabar jei jau taip viska pabrangino, uzkele kainas, tai bent sioje vietoje paliktu ramybeje... gimdziau ne del pinigu, bet noriu gauti normalia pasalpa nors du metus, nes saziningai mokejau mokescius, dirbau... ir taip jau neaisku ar gausim pensijas ir kiek gausim... tai bent vaikus leistu uzauginti, nes del ko gi dar tada gyventi?.. tam kad taupytum nuo algos iki algos, kad duonytei pakaktu?

    Ausrute

  8. 2

    nepritariu, esu isitikinusi, kad vaikuciui bent jau pirmus dvejus (jei nera galimybiu 3 metukus) buti su mamytemis, o ne su auklemis ar darzeliais..... valstybei tiek mokesciu sumokam dirbdami, o jei seima nori uzauginti kelis vaikucius , tai padekim jai... vaikai yra musu ateitis... ir neziurekim, kaip kitose salyse, nes ten pasibaigus vaiko priezuros atostogoms, gaunamos kitos pasalpos, jei neinama i darba is kuriu galima geriau pragyventi nei pas mus bunant vaiko prieziuros atostogose... tai nesilygiuokim i kitus neivertine visumos... beja, yra tokiu mamyciu, kurios vaikuti nori maitinti iki kokiu 1-2 metu, o tai lengviausia daryti bunant namie... o darzeliai, tai nesibaigiancios ligos, bent jau kai toki mazyli nuvesi ir namie pagamintas mamos maistas, tikrai neatstos mamytes paruosto.. vaiku auginimas tai yra pats didziausias ir svarbiausias darbas, tad reiketu skatinti tokias mamytes, kurios pacios stengiasi auginti kuo ilgiau savo vaikucius i tai iskeisdamos kartais savo darbines ambicijas, karjera...

    Ausrute

  9. 2

    nu zinot, as buciau labai kvaila jei pirmus metus imciau ne 100 procentu. kas man trugdys antrus metus gyventi uz tu pinigeliu palukanas???

    juratele

  10. 2

    laikai keiciasi. anksciau buvo pinigu tik ju leisti nebuvo kur, o dabar atvirksciai. kazkaip neproporcingai pas mus viskas vyksta. pinigai, algos mazinamos, o viskas taip brangsta. o ir istatymai priimami nuo kitu galu nei turetu buti. gal pirma reiketu pasirupinti lopseliais, kad vaikucius butu kur palikti. juk visos neistengsim aukles samdytis, o tada galvoti apie tai kaip ka padaryti su vaikuciais. kol kas manau, kad jie paskelbdami kazkokius galbut galimus ir busimus istatymus tik nori parodyti, kad "kazka daro"

    ausra2