• 19ats.

    Ar duoti antibiotikų kudikiui, jei nekarščiuoja?

    Gydytoja skyrė antibiotikus nekarščiuojančiam kūdikiui šešių mėnesių. Umcalor nepadėjo, nors porą dienų ir gėrėm, bet kaip žinoti, kokia dozė antibiotikų reikalinga kūdikiui, jei jis kosti.

    labirintaKūdikio sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Tai antibiotikai paskirti nuo ligos, o kai karščiuoja yra kiti vaistai..

    Jorkaile

  2. 2

    jeigu gydytojas paskyrė, tai manau žino, kad antibijotikų reikia. Juk nebutinai prie temperatūros jie turi būti skiriami, gal palengvinti atsikosėjimą. O jeigu neramu, pasitarkit dar kartą su gydytoja, paklauskit, kokiu tikslu jie buvo skiriami. Ir tikrai nereikia klausyti mūsų patarimų dėl vaistų girdymo dozės, tik gydytojas yra kompetetingas tai nustatyti. Nes jeigu kils komplikacijos, bus galima reikalauti iš gydytojos pasiaiškinimo, kodėl taip atsitiko, o mūsų juk už neteisingą patarimą "nepabarsi" :)
    Galiu pasakyti iš savo patirties, kaip "neklausydama" gydytojos, savo vyresniajam vaikui skirtų antibijotikų beveik neduodavau. Nes gydytoja buvo mėgėja tik juos ir skirti (o tuo metu apie homeopatiją net girdėti neteko niekam). Ir dėl mano pačios savarankiško vaistų dozavimo, vaikui "įtaisiau" sinusitą, kurį paskui reikėjo didelėmis pastangomis ir rimtai gydyti. O man atrodė iš pradžių tokia nekalta sloga pas vaiką, kam tie antibijotikai. Tai kad gydytojai ne visada klysta skirdami antibijotikus.
    Beje, UMKALOR tikrai geras vaistas, ir jį reikėjo ilgiau vartoti nei dvi dienas. Pasiskaitykit lapelio informaciją apie vartojimą, turėtų būti išsamiau apie tai parašyta.

    elegancija

  3. 2

    Umcalor yra augalinis antibijotikas as savo mazikei kai buvo kokiu 5men.ji daviau dar pries nueinant pas gyditoja po 5 lasiukus du kartus dienoje(mano mergaite labai kosejo,net iki vemimo temperaturos neturejo o dar sventes ipuole ir daktarai nedirbo) Nuejus pas daktare nieko nepasake baisaus kad negalima ju duot ar panasiai tik pratese tais vaistais gydima dar trim dienom ir mes pradejom jaustis geriau.Taip kad manau reikia duot jei daktare ju israse bei duodamos betkoki antibijotika net ir augalini nepamirskim geruju bakteriju.

    Ermita

  4. 2

    mum ir israse sita antibijotika,mat jis silpnesnis ir nebutina jo artoti tik temperaturai,galima ir persalus,

    Indruleeeee

  5. 2

    ir dar klausimėlis,gydytoja paskyrė vartoti antibiotikus,o dozės vartojimo dozės nepaskyrė?ir jei ne paslaptis kaip vadinasi antibiotikas,kurį paskyrė gydytoja?

    emiliukas

  6. 2

    jei nėra labai rimta,aš tikrai neduočiau.
    beto umcalor reikia vartoti daugiau nei dvi dienas.lygiai taip pat antibiotikai nepadės per dvi dienas.net sloga sergama savaite dvi,o Jūs norite išgydyti per dvi dienas.

    emiliukas

  7. 1

    Pirmą kartą sužinojau apie bakterinį kraujo tyrimą, tik kodėl mums jo nerekomendavom, nesuprantu. Tai, vadinasi, kaskart vertėtų jį pasidaryti, prieš pradedeant antibiotikų kursą?

    labirinta

  8. 1

    na manau jei gyd skyre ji zino, kad ju reikia.

    mysteryy

  9. 1
  10. 1

    Kai kurie gydytojai labai atsargiai ziuri i antibijotikus, o kiti, kaip tik skiria net ir neisbande kitu gydymo priemoniu. As kazkaip neduociau, tuo labiau,kad nera temperaturos... Galbut yra galoimybe pasikonsultuoti su kitu gydytoju? Tuo labiau, kad vaikutis dar labai mazas, o antibijotikai silpnina imuniteta...

    Indruke