• 10ats.

    Spirale po gimdymo, ar yra minusu?

    Ar yra tokiu, kurios naudoja spirales po gimdymo? Noreciau suzinoti jusu nuomones apie jas, ar nesigailite ar yra kokiu minusu..?

    GretaVKontracepcijaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    dėl siūlų galiu pasakyti, kad aš bent jau gerai jų ir neieškojau apčiuopti, nors gydytojas pasakė, kad galiu tai padaryti. tiesiog nebuvo noro:)) O jų tikrai kyšančių nesimato, tai ne tampono siūlas, jie iš viso tokie ploni, na gal plauko panašiai storio (gal labai jau vaizdžiai pasakiau, tokie kaip vielytės plonos, tik minkštos). Ir jie yra giliai gimdoje. Nes esant reikalui išimti spiralę (ji dažniausiai dedama 3-5 m.), už tų siūlų gydytojas ją ir ištraukia.
    Po idėjimo pirmas savaites jas vyras gali jausti. Man gyd. minėjo, kad jeigu bus nepatogumų, ateiti pas jį ir tuos siūliukus patrumpins iki leidžiamos ribos, nes dažniausiai gyd. palieka juos ilgesnius (man taip pasirodė iš jo pasakymo), kad lengviau būtų paskui tą spiralę išimti ar paprasčiausiai apžiūrėti gimdoje. Be to, po kiek laiko tie siūlai apsivelia esančiomis gleivėmis ir tampa nebejaučiamos.
    Dėl minusų, jų neturiu, nors jau esu įsidėjusi gal trečią spiralę. Visada dėjausi NOVA T, varinę. Nes man hormoninė Mirena yra per brangus malonumas, o ir dėl hormoninio poveikio nenorėčiau tokios turėti. Man su ja paprasta, saugu ir patikima. Su ja nė karto nepastojau, mėnesinės normalios, tokios kaip ir buvo, skausmų kažkokių ar nepatogumo su ja - nejaučiu. Po spiralės išėmimo po kelių mėn. pastojau, tai kad minusų neturiu, o pliusai tai tokie, kad kol kas pateisino tikslą - apsaugo nuo neplanuoto nėštumo.

    elegancija

  2. 1

    na dar beto Greta v.visokiu zinok buna spiraliu..

    Anonimas

  3. 1

    na tai gerai, nes kitur kaj paskaitau raso kad palieka, tai va ir suprask dabar :D kiek ten jo palieka ir kiek matosi :)

    GretaV

  4. 1

    nea tikrai nesimato siulelio,gali buti rami del to..:)

    ingrandr

  5. 1

    dar noreciau prie to pacio suzinoti.. rasoma,kad palieka kysoti keliu centimetru siulelis , ar jis nemaiso lytinio akto metu ? ar nera taip kad jis matosi ? :D man net juokinga skamba sis klausimas, bet man aktualu...

    GretaV

  6. 1

    na po gimdymo is karto turi laiko praeiti norint detis spirale..na kiekviena spirale turi savu minusu..ne visi organizmai jas priima ir reikia po to issiimti..

    Anonimas

  7. 0

    Mano vaikinas ištraukė man spiralė nieko nenutiks man aš galiu susilaukti vaikų

    Anonimas

  8. 0

    As irgi turiu spirale,isidejau praejus gal porai menesiuku po gimdymo,ji dedama per menesines,todel reikejo palaukti,kol jos prasides. As turiu ideta MIRENA,siaip nusiskundimu lyg ir jokiu,na kartais buna kad pateplioja,ne menesiniu metu,bet tai cia manau normalu,siaip dideliu minusu,kurie labai rukdytu,nepastebejau.

    lettucee

  9. 0

    As uz ja.Pirmaja isidejau per apziura,tai yra mazdaug po 6 savaiciu po gimdymo,ja turejau 3metus,paskui pertrauka,tabletes man netiko,o jas ir gerti reikia kasdien.Tad sutinku su Elegancija,spirale tikrai gera iseitis.
    Po treciosios maziukes nusprendem,kad leliu daugiau nebereikia.Tad si karta jau turiu Mirena,amzius ir turi itakos(savotiska investicijaji,sau!) 5metam,kol kas viskas gerai.

    Asteja

  10. 0

    ELEGANCIJA>aciukas uz labai issamia informacija :) zodziu supratau, kad galima baigt nomrmaliai lytini akta ir jokiu pastojimu ;) good. dabar belieka apsispresti ar as noriu detis ar ne, nes ma dare cezari ir siaip du metus negasleciau vaikelio,o ir nelabai antro dabarnoreciau ;)

    GretaV