• 7ats.

    Ar pajegtumete toleruoti mama kurios gimtoji kalba yra ne lietuviu?

    Paskaitau kai kuriu anonimiu replikas, gal klausima ne taip uzdave, gal su klaidom parase ir tos replikos ne pamokymai, bet izeidimai. As atvykus i kita sali prisijungiau prie vietiniu mamu forumo ir tikrai anglu kalba buvo silpna, tad ir klaidu buvo, o be to naujoje salyje kai kuriu istatymu nesupratau, tad dariau daug klaidu, bet niekad neisgirdau izeidimo, visada kazkas parasydavo "sorry" jus ta ar ta istatyma supratote neteisingai.. lietuviskuose forumuose, ypac supermama, bet kartais ir cia buna tokiu piktumu, na gi zmogaus nezino, o atrodo jis arkli nuo kito pavoge tokia neapykanta.. tad pagalvoju dabar tiek misriu poru, tad gal kokia mama lietuvoje laukiasi, atvykus, nori suzinot kas ir kaip toje salyje kurioje ruosias vaikuti augint, bet kalba dar tik mokosi, tad jeigu koki klausima parasytu cia ar nebutu purvais uzdrabstyta..

    zilvintaKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    tikrai toleruočiau svetimtautę. o vat dėl tavo minčių labai pritariu.. Lietuviai labai pikti ir nedraugiški

    Jorkaile

  2. 2

    toleruoju manau- kaskart, kai skaitau pasisakymus, parasytus su klaidom, kazkodel pagalvoju, kad mamyte greiciausiai kitakalbe jei tokias elementarias klaidas daro. Buvo cia uzvirusi arsi diskusija apie mamyciu rastinguma- vadinasi ne kiekviena susimasto, kaip paciai tektu kita kalba susirasinet:)

    linelis

  3. 2

    Manau, kad problema yra ne tautybėje, o apskritai vidinėje žmogaus kultūroje. Pamenu, kad buvo čia viena mamytė, prisistatė, kad gerai lietuvių k nemoka. Man asmeniškai tai sukėlė simpatijas - žmogus domisi lietuvių k, bando bendrauti. Tai pagirtina. Na, o nuo įžeidinėjimų tai nei viena nesame apsaugotos. Be to, manau, kad įžeidimus išprovokuoja ne gramatinės, kalbos klaidos, o daugiau asmeninės simpatijos-antipatijos. Juk dauguma čia esačių rašo su klaidom. Kartais liūdna, kad gimta kalba tiek nuvertinama, bet kad dėl to imti įžeidinėti - čia jau žmogaus niekšiškumas. Pritariu Sandritutei - nauja narė turi prisistatyti, jeigu ji yra kitos tautybės, ir tada nekils jokių piktumų (bent jau iš daugumos).

    bum

  4. 2

    zinoma kad pajegciau ,aplamai kitose salyse o ypac anglai yra labai malonus nepalyginsi su lietuviais skiriasi kaip diena su naktimi anglijoje ir vairuotojai ir piestieji ypac mandagus ir draugiski ,o paziurekit i lietuvius jau koks zodis nepatinka tuoj pat izeidinejimai, grasinimai ...taip pagalvojau jau mieliau padeciau anglui ,nei lietuviui

    ikmeskute

  5. 1

    Toleruoju visus, kuriu gimtoji kalba ne lietuviu, nes kalbedama kitomis kalbomis pati ir klaidu priveliu ir zodziu neistariu teisingai.

    Imbiere

  6. 1

    na tikrai toleruociau tokia mama..

    nade

  7. 1

    zinoma,tam jegu nereikia,tikrai,ir as pati i uzsieni kai isvykau gyventi visko buvo kol kalba ismokau.bet zmones buvo tikrai geranoriski,stengesi suprasti,isversti,pagelbeti..tik manau kad tokiai mamytei turbut reiketu parasyti kad yra ne lietuve,nes tikrai anonimiski komentarai gali buti uzgaulus.man asmeniskai tai nesudarytu problemu,kad tik suprastu mano atsakyma ar patarima ta mamyte:)) kartais grynu lietuvaiciu parasymai su gausybe klaidu daug labiau akis bado:)) nekalbu butent apie mamanija..

    sandritute