Atsakymai

  1. 3

    sveikute,
    liepos 17 d bus metai kai man darė cezarį Tauragėje. Jis buvo planinis, nes leliukas buvo 4600g, o ir kaklelis man neatsidarinėjo. Tikrai nieko nebijok. Mane net sentimentai apima kai prisimenu kaip viskas gerai buvo. Kaip jau rašė viena mamytė, - tai karalių gimdymas. Tikrai nieko nejausi. Buvau prisiskaičius, kad būna labai skausminga kol įduria epidūrą, bet kažkaip stebuklingai ir to net nepajutau.Nemaloniausias momentas buvo tada, kai vedė kateterį į šlapimo pūslę, bet tai truko labai neilgai. Operacija prasidėjo 09.35. o 09.42 jau pamačiau savo sūnelį. Jausmas nerealus, kai išgirdau jo verksmą. Operacija trunka apie gerą pusvalandį, užtrunka kol susiuva. Bet laikas neprailgsta, esi sąmoninga, viskas įdomu. aš tai su operuojančiais gydytojais kalbėjau, jie visokias istorijas man pasakojo. tiesiog šaunu. Vaikiuką kai parodė išnešė. Po operacijos apie dvi valandas reikės gulėti pooperacinėje palatoje, kol pradėsi atsigauti ir jausti kojas. Aš tai per tiek laiko neatsigavau, gal tik po kokių 4 valandų pradėjau kojas judinti. Kai parveža į palatą, atnešą vaikiuką, galėsi maitinti. Tada jau ir lankytojai pradeda rinktis. Tauragėje taip įprasta, kad neleidžia keltis parą laiko, bet tai nieko, nes jei reikėtų, tai tikrai sunku būtų. Sunkiausia tai, kad tą parą negali nieko net gerti, apie valgį tai net negalvok. Kitą dieną jau reikia keltis. man tai padėjo vyras, sesutė, buvo mama. visai neblogai su tuo susitvarkiau. o kai atsikeli, tai nors ir norisi kuo greičiau atsisėsti, bet stenkis kuo daugiau vaikščioti, tada tikrai greičiau atsigausi. Ateina gydytojai, apžiūri ir prašo parodyti kaip vaikštau. Bet tik dvi paras sunkiau buvo, o paskui jau viskas gerai. Po keturių dienų grįžom į namus. Lygiai po savaitės išėmė siūlus. Tikrai nebijok, jausi tik tiek, kiek jauti kai kanda uodas. Žaizda užgijo greitai ir gerai, jokių komplikacijų nebuvo. Tai va tokia mano istorija. Jai reikės dar, o to tikrai noriu, tai operacijos net lauksiu. Nežinau ar įkvėpiau kiek drąsos, bet gal kas padėjo. Tikrai nebijok, ir visokeriopos sėkmės tau ir tavo mažyliui ;)

    virgina

  2. 3

    man dare cezari, bet neplaninis o ekstra buvo po 20 val gimdymo , jei cezaris planinis kaip tavo atveju, tai toks gimdymas - karaliu gimdymas, nepajusi ne saremiu, nereikes kankintis..nosi aukstyn, mamyte jau tapsi rytoj, o cezaris nera tikrai baisu, tu busi samoninga, galesi bendrauti, pamatysi savo leliuka, o ir viskas trunka neilgai, pati operacija man truko apie 25min, nesijaudink tik, tik reikes trupucio laiko atsigauti po operacijos, kol sugis pjuvis,,,nusitek gerai ir viskas bus gerai:))

    Lukniukas

  3. 2

    nesijaudink..viskas bus gerai..tik maziau nerimauk:)sekmes

    nade

  4. 2

    Nesijaudink, viskas bus gerai :) Tik norejau palinketi sekmes ir kuo silciausio susitikimo su mazyliu:)

    kvapni_feja

  5. 2

    aciu uz grazius zodzius,jie man sirdele pagloste,pasiilgsiu pilvelio judesiu

    brigita

  6. 2

    nelabai galiu ka pasakyti apie cezari, nes man jo nedare... tik noriu palinketi sekmes ir siaip patarti, ka glostyk pilvuka ir megaukis vaikelio judesiukais, kuriu pasiilgsi ;) jau taip greitai supuosi kudikeli. ech kaip gera... :) niekad nepamirsiu pirmuju akimirku kai isvydau pilvelio gyventoja :) net graudu is dziaugsmo darosi... :)

    lip2kas

  7. 1

    Mano mama mane gimde per cezario pjuvi buvo pasakyta kad galim neisgyventi abi arba viena is musu ,mama tuo netikejo ir bande ...Mes isgyvenom abidvi ir esam sveikos bei laimyngos todel patariu nebijoti juk pabaiga visada buna laimynga ;)

    Karatisteaa

  8. 1

    na man ir dare cezari,nubego wandenys zali,nes lelius buwo jau panesiotas,o kaklelis neatsidarinejo,tad dare cezari ,as pasirinkau bendra narkoze,nenorejau girdet kaip ten mane operuoja,lelyte iseme greit,as po 1.5 jau buwau su ja,aisku iskart norejosi ja matyt,bet pamate pirmas tetis... po operacijos sunku,bet twert galma,pirma diena neislipau is lowos,tiesa saremiu tai ir nejauciau...sekmes wiskas gerai bus:)

    Aksana

  9. 1

    tikrai nieko baisaus,pirmus vaikus gimdziau pati,o dvynukes sedejo,taigi teko cezari daryti,tai viskas taip greit vyko:)Nieko baisaus ir skausmingo.Tik pooperacinis laikotarpis sunkesnis buna nes pjauta pilva skauda.Bet daktarai greit stato ant koju ir liepia vaiksciot ir i dusa eiti.Skmes ir nesijaudint:0

    lira1111

  10. 1

    ir man nedarė cezario - bet noriu palinkėti sėkmės - tikrai vėliau pasiilgdavau vaiko judesių - tokio artumo niekada nepakeis rankose sūpuojamas vaikelis. tik nesijaudink - kuo ramesnė būsi, tuo vaikeliui geriau - cezaris ir taip jau nenatūralu - streso jam bus. ir didelės sėkmės - tuoj pamatysi savo kūdikėlį

    Ineta_