Atsakymai

  1. 2

    40g sviesto
    2 šaukštai miltų
    1 stiklinė vandens
    1 citrina
    2 kiaušinio tryniai
    malto muskato riešuto
    petražolių, druskos
    maltų pipirų



    Miltus pakepiname svieste. Maišant miltus pamažu supilame vandenį. Įgautą padažą įspaudžiame citrinos sultis, pasūdome, įberiame pipirų ir tarkuoto muskato riešuto. Nukaitę supilkite išplaktus kiaušinio trynius. Padažas labiausiai tinka prie žuvies patiekalų.



    SŪRIO MAJONEZAS


    (250 g majonezo)

    1 kiaušinio trynys
    150 g aliejaus
    70 g kieto fermentinio sūrio
    druskos
    maltų pipirų
    citrinos sulčių



    Trynys ištrinamas su druska ir į jį po truputį pilamas aliejus. Paskui į gaminamą majonezą įberiama pipirų, įpilama citrinos sulčių, o į gatavą įmaišoma tarkuoto sūrio. Tiekiama su balta mėsa, žuvies patiekalais




    Varškės padažas

    Sudėtis:

    *100 g varškės
    *0,2-0,75 stiklinės pieno arba sultinio
    *2-3 šaukštai aliejaus
    *druskos, garstyčių, pipirų
    *acto arba rūgščių sulčių
    *aštraus padažo

    Paruošimas:

    Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, į ją sudėti prieskonius, įpilti skysčio, aliejaus ir viską gerai išplakti. Jei varškė riebi arba padažas duodamas prie riebios mėsos, vietoj aliejaus pilti sultinio.
    Tinka prie kiaulienos, avienos, žąsienos ir antienos valgių.



    Curry padažas

    *alyvų aliejaus
    *sviesto
    *2-3 obuoliai (Obuolys)
    *1 didelis svogūnas
    *1-2 skiltelės česnako
    *1 šaukštelis kario
    *1 stiklinė balto vyno
    *0,5 šaukštelio krakmolo
    *prieskoniai sriubai
    *cukrus
    *ananasų sultys
    *tirštos grietinės

    Alyvų aliejuje ir svieste patroškinama 2-3 nuskusti ir plonai supjaustyti obuoliai, 1 didelis smulkiai supjaustytas svogūnas, 1-2 sumaigytos česnako skiltelės ir arbatinis šaukštelis kario prieskonių.
    Po to įpilama stiklinė balto vyno, padažas sutirštinamas 1 nubrauktu arbatiniu šaukšteliu atskiesto kukurūzų krakmolo ir padažas užverdamas.
    Po to padažas ištrinamas per sietelį ir pagardinamas prieskoniais sriubai, druska ir trupučiu cukraus ir ananasų sultimis ir tiršta grietine; Padažas turi būti tirštokas ir gražiai geltonos spalvos.
    Curry padažas puikiai tinka su paukštiena, kepsniais ir žuvies patiekalais.



    Labai paprastas padažas - tai majonezas susmaišytas su kečupu ir kokiais nors prieskoniukais.

    Jorkaile

  2. 2

    aš dažniausiai gaminu saldų padažą prie mėsytės ir kepsnių, nes su vyru mėgstam kinų virtuvę - dažniausiai kai troškinu mėsytę, jau į pabaigą įdedu porą šaukštų medaus (perku dirbtinį) ir dedu pora šaukštų pomidorų padažo, įsmulkinu vieną didesnę skiltelę česnako ir viską maišant užvirinu kartu su mėsyte. :) čia jau mėgėjams toks padažas ;) skanaus.

    Jogurtas

  3. 1

    as darau tik pieniska padaza,pakepu miltus,ipilu pieno

    ruta26

  4. 1
  5. 1

    paprastas is miltu ir grietines, prie visko tinka

    Auksare

  6. 1

    Aš žinau labai gerą: ketčupas

    Anonimas

  7. 1

    as dazniausiai darau grybu padaza,pakepinu svieste pievagrybius supjaustytus,supilu grietinele druskytes,patroskinu,ir greita ir skanu:)

    sandritute

  8. 1

    as zinau baltaji padaza..pakepini lasinukus su svogunais,idedi druskos..pakepini miltus ir ipeli pieno,,bet as dar visokiu morku,kecupo dedu..

    nade

  9. 1

    Zinau pora:) musu seima labai megsta:

    1. Reikia poros saukstu grietines, poros saukstu majonezo be priedu, keliu skilteliu smulkiai supjaustyko cesnako ir ziupsnelio krapu. Viska labai gerai sumaisyti. Gaunas saltas padazas labai tinkantis prie mesos.

    2. Kita receptuka pati atradau: i ikaitinta keptuve ideti gabaliuka BRIE surio (tik nupjaustyti baltus sausus krastelius, deti tik minksta vidu), ideti pora saukstu lydyto surio, ipilti slakeli grietineles. Viska kaitinti ir maisyti iki vientisos mases. Tada ideti ziupsneli baziliko ir oregano. Sis padazas lbai tinka su kotletukais. as juos apkepinu pora min keptuvej, tada sudedu i molini inda, uzpilu padazu ir dar keliom minutem i orkaite pasaunu. Vyrui net ausys lapnojas kai valgo su bulviu kose ir pakepintais sparagais :)

    ievindra