• 9ats.

    Isidarbinimas 3-iais vaiko auginimo metais ,kai esi vaiko auginimo atostogose.

    norejau paklaust,gal kuri zinote ar galima legaliai isidarbinti kitoje firmoje ,ar uzsienyje dirbti jei esi vaiko auginimo atostogose 3se metuose?kaip zinome 3metais jau nieko nebemoka,bet darboviete (jei esi parasiusi ,kad vaiko auginimo atostogose busi 3metus) saugo darbo vieta kol vaikui sukaks 3metai. ar yra galimas toks variantas,kad neparasius pareiskimo,kad iseini lauk, 3metais galima dirbti legaliai kitoje darbovieteje? gal kas taip dirbote,ar tiksliai zinote ar yra galimas toks variantas.

    Milana69Darbas ir karjeraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    legaliai isidarbinti neimanoma..,nebent tu iseitum is savo dabartinio darbo..

    nade

  2. 2

    Gali įsidarbinti, bet ta darbovietė skaitysis kaip antraeilė, todėl, nors ir negausi jokių pajamų iš ankstesnės darbovietės, bet naujoje darbovietėje tau nebus taikomas NPD. Todėl tavo alga apie 100lt visda bus mažesnė nei kitų ten dirbančių.

    trejetukas

  3. 2

    tikrai toks variantas tau neiimanomas nebent susiratum legalu nelegalu darba nors gal kaip nors juk buna zmoniu kurie dyrba keleis etatais ir viskas buna juk legalu ir teisinga.

    mamyciuke

  4. 2

    nors asmeniškai nesusidūriau su tokia situacija, bet logiškai mąstant, jei įsidarbini vienoje vietoje, tai autimatiškai netenki kitos. Neįsivaizduoju, kad būtų kitaip, nes gi visos imtume taip laimę bandyti. Nelegaliai gali taip dirbti, bet legaliai - nemanau.

    bum

  5. 1

    As tai tiesiog rasiau prasyma, kad busiu atostogose iki kol vaikui suesi dveji.

    Jorkaile

  6. 1

    As taip pat manau, kad galima, juk ir pirmais dviejais metais galima isidarbinti legaliai, tik tiek ,kad atskaitys pinigelius is Sodros.

    Indruke

  7. 1

    tikrai galima:)
    aš pati vienoje darbovietėje turiu saugomą vietą iki 3 metų o dirbu kitame oficialiai, ir mano kolegė taip darbuojasi:)
    taigi ta darbovietė nieko nepraranda ji už mane trečius metus nieko nemoka,tik laiko vietą kuri man priklauso pagal įstatymą.

    pupa34

  8. 1

    As gyvenu ne Lt,tai gal sistema kiek kitokia.Kai man mano kompanija nebemokejo pinigu,bet puse metu dar saugojo darbo vieta,as be ju zinios,susiradau noormaliai legaliai kita darba,zinoma,nepranesiau apie tai naujoj darbovietej.Buvo rizika..,bet siaip ar taip,nesinorejo grizti i senaji darba,tad maniau pasiieskosiu kur kitur per ta pusmeti.Jei butu nepavyke,buciau grizus i senaji.Ir nieko :).Susiradus nauja darba,po poros menesiu,kol apsipratau ir apsisprendziau,pranesiau senajai darbovietej,jog negriztu.Apie nauja darba neuzsiminiau,pasakiau tiesiog,kad pasilieku ilgiau sedeti su vaiku namie.Ko gero rizika,zinoma,didziausia,kad per sodra nei senoji,nei naujoji darboviete nesuzinotu apie tavo tokius bandymus darbintis...sekmes,bet kokiu atveju.

    geguziukas

  9. 0

    isidarbinti tai gali tik tai bus tau antraeiles tad askaiciuos daug nesvarbu kad is pirmos darbovietes nieko negauni, vietiek cia bus kaip antra, tad neapsimokes dirbt, na uzsienis tai kitaip gi daugelis mama Uk gyvena, ir is sodros gauna ir dirba, o ir pensininkes taip daro tad niekas nieko nenukarpo..bet lietuvoje deja isidarbinus sodra ir mokesciu inspekcija gaus parnesimus ir lieps puse algos atskaiciuot tad tikrai taip nenaudinga, nebent nelegaliai

    Anonimas