• 10ats.

    Kaip reguojate krizes atveju? Ar mokate priimti teisingus sprendimus net psichologinio streso metu?

    Skaiciau apie nelaime, kada metuku mazylis mamai matant ikrito i kubiliuka ir nors jis isbuvo vandenyje vos minute mama vietoj to, kad pultu jam daryt dirbtini kvepaviam skambino greitukei, o si atvykus po 10 minuciu jau niekuo negalejo padeti. Vaikai susizeidzia, vaikai springsta, krenta, ivairiu ligu metu vaikas gali nustot kvepuot ir mamos gebejimas teisingai vertint ivykiu eiga gali nulemt vaiko gyvybe.

    gertrudaVaiko sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    tas mediku neskubejimas nelabai ka keicia, nes atgaivint zmogu galima tik iki 5 minuciu jam nustojus kvepuot, na vaika galima tiket ir po 7 minuciu, nors smegenu dalis jau paprastai buna mirus tad neigalumas galimas, bet isgelbet gyvybe gal dar imanoma, deja, greitoji pagalba per trumpa laika nelabai gali atvykt.. o kad ir koks gaivinimas kad ir be rezultato jau duoda vilti isgyvent nes jo metu nors dalis deguonies pasiekia smegenis..

    gertruda

  2. 3

    nemanau kad cia krizes deka ivyko si nelaime... tiesiog ko gero mama nzn ka daryti ir viskas taip ji ivertino situacija ir jos sprendimas kaip matom buvo klaidyngas, bet tikrai nemanau kad ji tai padare tycia... manao tiek krizes tiek ir ne krizes metu jos elgesys butu toks pat... :(

    poolman

  3. 2

    Nemoku. Aš labai karštakošė. Man visada reikia laiko pagalvoti. paskubom pridarau nesąmonių.

    Jorkaile

  4. 2

    mes kažkaip irgi tinkamai suregavom ir kai raktikaulį vyresnėlis lūžo,ir mažiukui smarkiai pargriuvus,prasikirto nosytę,ir viršutinės lūpos pasaitėlį nusiplėšė nuo dantenų,gausiai kraujavo,tai nežinau kokiu greičiu atsiradau 5aukšte,plovėm šaltu vandenuku,tai greit sustabdėm kraujavimą,naktį vidui iškilo pūlinukas,jau maniau reikės vžšt priimaman,bet dėjau ramunėlių kompresiukus,tai savaime per kelias valandas trūko,dieną daviau ramunėlių gert,tai ryte nuėjus pas daktaryte,viskas jau buvo tvarkoj,neskaitant nubrozdinimų..

    tuti

  5. 2

    tikrai kai istinka tokia ir panasi nelaime pasimesti tikrai nesunku,atrodo ne karta esi skaiciusi kaip elgtis nelaimes atveju,bet tada skaitydama negalvoji kad va,man cia taip nutiks,man to prireiks..nors atrodo saugome mazuosius kaip galime,kartais tiesiog nesuspejam uzbegti nelaimei uz akiu,neseniai mano maziukas tiesiog per sekunde paciupo plauku laka ir purkstelejo sau i veida,pirma sekunde tiesiog sustingau bet iskart puoliau ikisau ji i vonia ir pradejau pilti vandeni jam ant veido,nezinojau ar pateko i akis,neklausiau jokiu jo protestu,tiesiog prausiau..kai pagaliau nusluosciau,vaikas nei akiu tryne,nieko,bet visgi paskambinau greitajai,man telefonu paaiskino kad elgiausi gerai,o jei akytes ims asaroti nueiti i vaistine akiu lasiuku.laime viskas buvo gerai.bet vistiek baisu kai taip nutinka..

    sandritute

  6. 2

    na sunku pasakyti,kaip pati elgtumeisi ttokioje situacijoje..nes paprasciausiai pasimeti tokioje baisioje situacijoje

    nade

  7. 2

    visu pirma mamos turi buti mokomos daryti dirbtinius kvepavimus ir kaip elgtis tokiose situacijose. kai laukiausi ejau i mamyciu kursus, bet to ko ten moko neuztenka, nes tik pasako, o tokius dalykus reikia praktiskai atlikti ir ne viena karta. Aisq tokiosje situacijoje kai vaikas springsta ar prigeria vandens, daznai yra pasimetama ir galvojama kad medikai gali daug labiau padeti, negu kad pati, nes o jeigu neteisingai ka padarysi, gali juk buti ir dar blogiau. dar didele problema, kad musu medikai daznai jau niekur neskuba, teko ne viena karta ir savo kailiu pajusti. kad per tiek laiko kai jie atvaziuoja ir ne viena karta numirti galima...

    Benikiux

  8. 1

    nekaltinu mamytes, o tik uzjauciu. dar labai didelis klausimas ka as daryciau , jei mano pupai panasiai nutiktu. sokas juk savo daro. o jei tai nutinka tavo vaikui, dar jautriau reaguoji, juk aplinkui tiek dabar visokiu problemu, tai zmogaus protas jau net ir mastyti tinkamai nesugeba.

    gintarep

  9. 1

    dabar toks laikmetis, kada mes visi esam dirglus, jautrus, negalim sutelkti demesio, todel nelaimes atveju pasimetame, gauname soka, tuo metu net tel. numeri ne visi gali surinkti, geriausia begti pas kaimynus, nes sokas daro savo. aisku , tai ir krize daug ka padare nes zmones neteke darbo, pinigu tampa depresuoti.

    vinipukas

  10. 1

    krize nelaimem nelabai daro itaka, nes nelaimes ir pries krize nutikdavo. tuo metu kai tai nutinka zmogus labai pasimeta,pats savo veiksmu galbut nesupranta,mum dar nera buve tokiu atveju,kad reiktu kazka gaivinti,neduok Dieve tokiu nelaimiu, todel negaliu pasakyti kaip elgciausi vienoje ar kitoje situacijoje,

    Milana69