• 7ats.

    vaiko baimes

    gal kam teko susidurti su tokiu kad atveju kad nei is sio nei is to vaikas ima bijoti paprastu kasdieniu dalyku, kuriu anksciau visai nebijojo tiksliau primdavo kaip norma... pvz.: plyteliu, savo paties seselio, ir pan. dalyku?

    poolman1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    poolman gal daugeliui vaiku sitaip nutinka..nes mano vaikas niekada nebijodavo tokios dideles savo foto pakabintos remelyje ant sienos.o dbr tik pamato ta nuotrauka ima smarkiai verkti

    nade

  2. 2

    vaikui augant ima atsirasti visokiu baimiu,manasis nebijo nei tamsos nei gyvunu,bet bijo veikiancio feno ir gatve vaziuojanciu motociklu,garsiai burzgianciu,na pirmojo mes kiek imanoma vengiame kad tiesiog nestresuotu vaikas,o jei einame gatve ir praburzgia koks motociklas,visada duodu vaikui rankyte,kad as salia,tau nera ko bijoti,jis tik vaziuoja pro sali.pastebiu kad nuo tokiu kalbu jau nebesislepia uz nugaros o tik isikimba i ranka man ir palaukia kol pravaziuos,nulydi akytem..tikrai reikia kalbetis,kad tai neperaugtu i stresa vaikui,nes kai jau mazyliai is baimes ima krupcioti per miegus,slapintis i kelnaites jei to nedare jau,tada gali prireikti rimtesnes pagalbos..

    sandritute

  3. 2

    mum buvo 5m draugeliai kieme pripasakojo,kad tamsy raganų yra,tai pastebėjau,kad greik šviesą kitam kambary degė,bet užteko pasikalbėt ir viskas,tiesiog svarbiausia kalbėt,galima žaidimo forma..

    tuti

  4. 1

    pastebejau kad nuo 2m labai pradejo daug ko bijoti ir praso mamos rankos arba sekioja is paskos, tai manau naturalu, nes pradeda labiau viskuom dometis ir neaiskus objektas kelia baimę, todel stengiuosi su tuo su pazindinti kantriai pasakodama.

    vinipukas

  5. 1

    as manau, kad vaiku baimes yra labai naturalus dalykas. Jie auga, pradeda kitaip ziureti i pasauli, kai kuriu dalyku jie negali paaiskinti ir pradeda ju bijoti. Mano abu vaikai turi visokiu prigalvotu baimiu, nors tikrai ju niekas negasdino. Paskutine mano maziaus baime -siauvbas, tai signalizacijos daviklis. Tik paziuri, kad tas reaguoja i jo judesius ir i asaras :)

    mamyčiukas

  6. 1

    Na mes po kol kas tokiu problemu neturim nors mums jau ir 2 m. Stengiames jo negasdinti pvz neik ten yra baubas ir panasiai. Jo jei jau taip atsitiko, kad kazko bijo tai reikia ji padrasinti, jam aiskinti, kad to ar ano nebijotu.

    ZivileN

  7. 1

    na musu tai neverkia, jis ziuri ir sako bajau :))) nors jau dar nera 1,5 metuku :) o kas liecia pripasakojima tai na jis kaip su mumis tik ir tebuna, o mes jo negasdinam... o viskas prasidejo kad jis bevaiksciodamas turgui staiga sugalvojo kad jis bijo tokiu blizgiu plyteliu :))) ir nuo tada ant ju ne nelipa, taip ir nesupratom kas cia nutiko... nors pries tai vaikstinejo jom...

    poolman