• 12ats.

    Kodel mes Lietuvoje negedime, nepaminime negimusiu vaiku?

    cia nekalbu apie abortu aukas, kalbu apie naturalu persileidima. jeigu vaikutis mirsta pilvelyje 6-7 menesiu tai jis turi antkapi, varduka teveliai turi vietele kur gali ji ar ja prisiminti.. o jeigu vaikelis mirsta vos 3-4menesiu daznai net lytis nezinoma, jis ar ji kazkaip net bendro antkapio kapinese nera su angeliuku kur teveliai galetu zvakute uzdegt. Kitose salyse yra tokie antkapiai ir prie ju nuolat dega zvakes..

    zilvintaReligijaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 8

    as netekau 2 kudikeliu. Pirmo nestumo metu laukiausi dvyniu tad antras mire 16 savaiciu, ir paskutinis nestumas tesesi tik 7 savaites. Kada netekau pries du metus paskutinio vaikucio suvokiau jog greiciausiai del mano amziaus buvo chromosominis defektas tad sita gyvenimo knyga teko uzverst, buvo liudna tada padarem kryzelius pirmama (netektam pries 16 metu) ir paskutiniam vaikeliui uzrasem vardukus(nors lyties as nezinojau tik motiniska nuojauta) ir pastatem ant Kryziu kalno, toks mano gedejimas del netektu kudikiu..

    gertruda

  2. 6

    Gal todel kad kaip minejo pavasarinuke ju kuneliai neatiduodami. Manau tevams turetu buti suteikiama galimybe rinktis laidoti ji ar ne, kad ir keliu men kudikelis butu

    ginnta

  3. 4

    Nezinau kodel mes to nedarome,gal del to kad ligoninese kai isima negimusi vaikuti,tai tevams dazniausiai net neatiduodamas kunelis,nors as tikrai noreciau savo kuno dalele palaidoti pati,savo seimos kape,o ne ismesti ji kaip kazkokia siuksle.

    pavasarinuke

  4. 3

    pas mus Lietuvoje daug dalyku nedaro, nera ko stebetis.juk leliuko mamos isciose net medikai neskaito zmogum iki 12sav.o po 12sav.tai laiko negimdiviniu nestumu ar pan...ir niekas nieko nedaro kad isgelbeti leliuka (dazniausiai skaito kaip persileidima ir viskas) aisku noretusi kad mamytes laidotu vaikiukus bet deja to nepadaro del jom zinomu priezasciu ar pan...manau jei jau taip nutiko(nelaime) tai sirdy vistiek liks vaikutis nepamirstas,o salia artimuju kapu galima butu ir maza kriziuka ar siaip koki malonu sirdziai atminima prideti,lankant kapus tuo paciu padeti galima butu ir savo vaikiukui...juk tai dalis musu visu gyvenimo..

    Pearl

  5. 3

    Gal kiekvienas gedi savaip. As netekau kudikio pries metus. 9 savaites buvo, aisku ten jokio kunelio nebuvo, nebuvo ka ir atiduot, bet va turejau jau rubeliu prisipirkus. Kada vaikutis turejo gimt,ta diena nunesiau tuos rubelius i kudikiu namus, tai lyg atssiveikinimas - mano vaikui nebuvo lemta gimt, bet va kitas vietoj jo gyvena.

    Anonimas

  6. 2

    Manau, kad butinai turetu buti tokie antkapiai maziems angeliukams, kurie negalejo gimti... :(

    Indruke

  7. 2

    todel kad lietuviu toks poziuris, jei dar negimes tai neaisku kas ten:((((
    gulejau ligonineje su gresianciu persileidimu, kai nestumui buvo 6savaiteles, tai atejusi sesele klausia ko cia bliaut jug dar ten nieko nera:((((
    o man jau buvo kazkas neapsakomo, aciu dievui gime nuostabus sunus:)

    erika1984

  8. 2

    gal del to,kad taip pagal istatymus tokio amziaus vaikutis dar nelaikomas zmogumi... tik vaisius ir pan...
    nors teveliam ir vienos savaites zirniukas jau yra vaikutis...
    neisivaizduoju tokio skausmo ,kaip reikia pakelti kai patiri persileidima kokiam 5-6men... na kad ir pirmom savaitem... baisu...
    bet istikro galetu buti mieste vienos kapines skirtos negimusiem angeliukam,butu saunu,
    bet manau tevu pageidavimu atiduoda vaiko kuneli

    Milana69

  9. 2

    na as manau,jog ir lietuvoje sitaip turetu buti..nesvarbu ar tas vaikas 7 men ar 4 men..bet tai visgi gyvybe gyvenusi pilvelyje..manau turetu ir cia toks tvarka buti

    nade

  10. 1

    Todel, kad kas su tuo nera susidures niekada nesupras, kam reik mineti negimusi kudiki.. Kiekviena mama savo namuose prisimena ta diena, kai jos vaikiukui nutruko gyvybe.

    Imbiere