Atsakymai

  1. 6

    Atsiradus antram vaikuciui, nori nenori, o demesi tenka dalinti jau dviems. Ir tavo "ievakizliene" dukrelei teks anksciau ar veliau su tuo susitaikyti. Svarbiausia mergaitei aiskinti, kad dabar mama turi ir broliuku rupintis, nes jis dar mazytis, bet ja vistiek myli taip pat kaip ir anksciau. Kuri laika dukrele dar tikrai pavydes to demesio, bet tikrai veliau apsipras su tuo.

    trejetukas

  2. 4

    Labai svarbu, kai turite daugiau laiko skirti mažyliui, kad vyresniajam daugiau dėmesio skirtų tėtis. Įtraukti vyresnėlius į mažojo auginimą ir priežiūrą, o ir šiaip į darbus, išmokykite dirbti kartu. Bet naudingai, o ne tik žaisti darbą - vaikai labai tai mėgsta. Na, o kai mažoji miega, stengiuosi su keturmečiu tiesiog ramiai pažaisti kaip jam patinka. Be to padėtis labai pagerėjo, kai vyresnis pradėjo eiti į darželį - ten pakankamai išsižaidžia, o namie jau pabūnam kartu.

    Giedre

  3. 3

    Pas mane kai viena tai visas demesys jai

    sandra

  4. 3

    Jeigu vyresnis vaikas iki 3 metų, tai nelabai ką ir pakeisit-jie dar "savininkai", nemoka dalintis...

    Giedre

  5. 2

    taip sutinku su tavim ausra2, mes irgi taip darem, aiskinom, kartu viska darom, kartu miega, valgo, zaidzia, labai myli broliuka, padeda ir man priziureti, ir supranta kad jis mazas.bet ne visi vaikai vienodi, vienas gal ir pavydi, bet to neparodo o kitas isvis nepavydi, o trecias pavydi ir parodo.o pas keikviena vaika kuris yra pirmagimis ir jei yra dar mazesniu broliu sesiu, visada yra kazkiek nesavanaudisko pavydo, gal tik jis neparodo.taip jau gamta sutvere.

    ievutek

  6. 2

    as savo pirmagimei nuo pat pradziu aiskinau kad kai gims sesyte ar broliukas tai reikes daugiau skirti maziukui demesio, kadangi jis yra mazas ir bejegis, pats nieko negales padaryti. laikui einant ji jau pradejo mano zodzius kartoti. kai gime antroji kazkaip ir to pavydo nera. leidziu mazaja pasirupinti ir jai. noriai eina ir pamiega kartu, valgo kartu, zaidzia. vakarais kai mazoji miega skaitau pasakas, kartu pasiziurim koki filma. manau tokiem dalykam vaikus reikia ruosti is anksto. vaikam daugiau maziau stresas kad buvo viskas jam, o dabar reikia dalintis

    ausra2

  7. 2

    labai aciu mamytems uz patarimus.lauksiu ir da patarimu.

    ievutek

  8. 2

    tai taip dazniausiai ir buna kol as uzsiemu su suneliu, vyras zaidzia su dukryte.be buna kad as viena su jais abiem:) ir tada dukryte rodo nepasitenkinima, kad as skiriu laiko jiesm abiem o ne jai vienai.pradeda pavydeti.ka daryti.?

    ievutek

  9. 1

    Na bet kokiu atveju vyresnelis lieka siek tiek nuskriaustas, bet teveliai turi buti protingi ir skirti pakankamai arba tiek kiek gali laiko vyresneliui. Pvz, vestis vien vyresni vaika kur nors pasivaikscioti ar i kino teatra, kad tas laikas tik jam butu skirtas, o ne dalintusi demesiu su mazuoju.

    Indruke