• 20ats.

    Kaip itikinti vyra,kad vaikas zaislu jau turi daugiau nei pakankamai?

    tik iseina jie abu pasivaikscioti,jau ir grizta su kokiu zaislu,sako vaikas norejo..o vaikas sedi visada parduotuves pirkiniu vezime,taigi pats ten nenuvaziuoja,tete nuveza..ir vis tas pats,neva cia jau tikrai paskutinis..jau mane pykdo,tie zaislai namie,o ir vaikas jau nebekrykstauja kaip anksciau zaisliuka gaves.sakau gal cia vyrui tie zaislai labiau reikalingi?:) lyg ir nezaidzia..nenoriu kad mazius galvotu kad cia iprasta kad jam bus perkama viskas,kad vertintu,ka jau turi.o vyras vistiek su savo "jau tikrai paskutinis"..

    sandrituteŽaisliukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    O tu zaislu imk ir nesutvarkyk, tegu jie metosi ant zemes, gali net pati kazkur ismetyti specialiai daugiau, kur labiau galima uzkliuti.... Gal kur uzmins netycia, prades erzintis, kad primetyta visur. O tu ramiu veidu atsakyk, "Juk sakiau, kad jau tu zaislu per dauk"..... :)
    Siaip negerai, kad vaikui jau nebekelia dziaugsmo nauji zaisliukai, nes tai gali paversti vaika islepintu agoistu, kuris zinos, kad bet kada ir bet ka tevai duos jam. O, kad sugrazinti vaiko dziaugsma zaislam, paimk visus naujesnius zaisiukus ir juos paslepk. Mazikas tikrai bus pamirses, kad tetis nupirko, ir paduok po kiek laiko, sitas metodas turetu padeti, nes jau ne vienam vaikui padejo....

    Anonimas

  2. 3

    kai vaikas miega aš paslepiu dalį žaislų,žaidžia su tais kurie lieka,po savaitės dviejų ištraukiu paslėptus kitus paslepiu.vaikas laimingas žaidžia pasiilgęs savo žaisliukų.negerai kai vaikas kasdiena mato tuos pačius žaislus.pastebėjau,kad kuo mažiau žaislų palieku tuo daugiau žaidžia su jais.
    nesenai pirkau didelę lėlę kūdikį,tai vaikas visas lėles kiek turi tampė,numesdavo kur papuola,kai miegojo visas suslėpiau tik tą naują palikau,tai ir vežimėlyje vežiojo,maitino,migdė,gražu žiūrėti.

    emiliukas

  3. 3

    na neturiu nieko pries zaisliukus,bet anksciau vaikas gaves zaisliuka krykstaudavo,visa diena is ranku nepaleisdavo,o dabar parsinesa,ispakuoja,ta diena dar paturi ir viskas,zaislai kaupiasi,jau darzeliui uztektu matyt..

    sandritute

  4. 2

    Pas mane visiskai buvo idiliska situacija,tik VISKAS ATVIRKSCIAI :))-as turejau silpnybe nepareiti namo be zaislu :),o vyras jau pavargo man bepriekaistauti...Labai patiko bum pasakojimas :).O man paprasciau su laiku praejo tas noras pirkti zaislu,nes isties pastebejau,jog vaikui tai dziaugsmas trumpalaikis,eme nebevertinti..,t.y.,kaip buvai minejusi irgi,tiesiog nekrykstauja dziaugsmu,o ramiausiai ispakuoja ir koki pusvalandi pavartes rankose,numeta konkreciai i kampa...Manajam greitai pusantru metuku,matau,kaip smarkiai domina vaikuciai,o nebe zaislai :),tad lankome burelius tokio amziaus.Prisibuna ir su vaikais,ir su zaislais.Namo griztam,tai tik berupi pavalgyti ir pamiegoti :)

    geguziukas

  5. 2

    man irgi sunku itikinti vyra ir tevus kad dauk tu zaislu turi bet vistek perka jam

    kazenka

  6. 2

    Bandant kitą žmogų įtikinti savo teisumu, reikalingi palyginimai. Duosiu pavyzdį, gal pravers. Buvo atliktas psichologinis eksperimentas su vaikais. Vaiką pesimistą užrakino kambaryje, kur buvo pilna įvairiausių žaislų. Vaiką optimistą atitinkamai užrakino kitame kambaryje, kur buvo tik...krūva mėšlo. Po kelių valandų atrakino pirmąjį kambarį ir rado vaiką sėdintį ir verkiantį. Nei vienas žaislas nebuvo net pajudintas. Paklaustas, ko verkia, atsakė, kad aplink jį tiek žaislų, kad jis negali išsirinkti su kuo žaisti. Po to atrakino antrąjį kambarį ir nustėro - vaiko nėra. Ne, jis nedingo, jo tik nesimatė per didžiulę mėšlo krūvą, kurią jis sukasė. Paklaustas, kam jis tą mėšlą kąsa, jis atsakė: "Jei yra mėšlo, tai kažkur turi būti ir ponis". Tasai vaikas tryško džiaugsmu. Šiuo atveju išvados būtų tokios - ne nuo žaislų kiekio priklauso vaiko sugebėjimas džiaugtis, mažesnis kiekis kaip tik skatina kūrybingumą, išradingumą, o tarp didelio kiekio vaikas paprasčiausiai pasimeta, nežino ko jam imtis ir ką daryt. Gal šis pavyzdys padės tau vyrą įtikinti. O su jau esančiais žaislais ką daryti? Kaip daugelis mamyčių rašė - nereikia duoti vaikui visų žaislų iš karto, dalį paslėpk.

    bum

  7. 2

    na siulyciau suseti ir dviese apie tai labai rimtai pasikalbeti..nera tokie dalykai gerai vaiko atzvilgiu..kai vaikas paaugs bus dideesni poreikiai,tai gali ir negaleti ju ispildyti..todel nereikia nuo pat mazens vaikui visko pirkti,net kai vaikas sito nepraso

    nade

  8. 2

    Nu matyt ,tetukas labai myli savo dziaugsmeli. Bet taip vaikas isleps, nebevertins zaislu.
    Su vyru pasikalbekit apie tai.

    Linute39

  9. 2

    visiskai pritariu Sigitos nuomonei

    Benikiux

  10. 2

    man kaip tik vyras priestarauja,kad per daug zaislu.nes kai ismeto,tai nera kur kojos padet.tad daug zaislu atidaviau,o palikau tik tuos,su kuriais zaidzia

    nesvarbu