• 6ats.

    kaip stiprinti organizma?

    leliui beveik 9men., primaitinu zinoma, bet mano pienuka valgo kokius 5 kart per diena. mano organizmas visai "parejo" - dantys genda vienas po kito ir ne siaip sau genda, nuskyla! jau nusibodo dantistei skambinet, nagai neauga, kirpeja sake, kad plaukai irgi pagedo, melynes atsiranda is niekur - suo ibreze, jau melyna aplink, bamteliu kur nestipriai - irgi melyna iskart. svoris krenta irgi, aisku, tas smagu, bet velgi - nepigiai kainuoja siaurint viska:( geriu vitaminus maitinancioms+kalci su vitaminu d3. maitinuosi sveikai ir gausiai. zodziu, ka galit patarti?mamos, patarkit kokiu priemoniu, nes jau stogas nuvaziuos:(

    ElevinaMoters sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Imuniteto stiprinimas ilgas procesas, tad tuo reikėtų nuolat rūpintis. Imuninę sistemą stiprina grūdinimasis, tinkama mityba, sportas. Pasak gydytojos, norintieji sustiprėti turi nusistatyti tam tikrą dienos režimą, valgyti visavertį maistą ir būtinai dažniau šypsotis, sakyti daugiau gerų žodžių, pagirti aplinkinius.

    „Gera nuotaika – puikus būdas imunitetui stiprinti, nes teigiamos emocijos labai reikalingos, – šypsojosi gydytoja. – Žinoma, svarbu skirti laiko ir kitiems imuniteto stiprinimo būdams, vienas jų – pasivaikščiojimai gryname ore. Kiek laiko būti lauke, priklauso nuo temperatūros. Šaltą ir vėjuotą dieną galima būti trumpiau, svarbu šiltai apsirengti. Saulėtomis dienomis lauke reikėtų būti ilgiau, tai ypač svarbu vaikams.“

    Organizmą grūdina ir prausimasis rytais šaltu vandeniu, galima išmėginti kontrastinį dušą. „Sekundės“ pašnekovė tikino, kad grūdinimasis nėra nėrimas į eketę, ypač kai žmogus anksčiau to nedarė. Svarbu pamažu grūdinti organizmą. Šilto ir šalto vandens vonelės, kelios sekundės po šaltu dušu, nosiaryklės skalavimas gali duoti puikių rezultatų.

    Fizinis krūvis taip pat labai reikalingas. Tai išjudina visą organizmą, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, padeda išvengti sąnarių, stuburo ligų.

    Sportas, judėjimas gryname ore itin reikalingas norintiesiems stiprinti organizmą, tačiau nereikia pamiršti, jog per didelis fizinis krūvis gali alinti ir duoti ne tokį rezultatą, kokio tikėtasi.

    Vienas iš svarbesnių imuninės sistemos stiprinimo būdų – tinkama ir visavertė mityba. Organizmas turi gauti visų reikalingų medžiagų. Itin svarbūs baltymai, jų yra varškėje, kiaušiniuose, svarbu valgyti ir žuvį, daržoves, gerti įvairių sulčių.

    Svarbiausia, kad kasdienė mityba būtų visavertė: organizmas turi gauti ir angliavandenių, ir riebalų.
    „Žmogus turi valgyti kokybišką, šviežią, neriebų maistą. Rekomenduojama mažiau vartoti gyvulinės kilmės riebalų, o daugiau rinktis daržovių ir vaisių. Nereikia pamiršti, kad alkoholis, rūkymas silpnina imunitetą, tad svarbu stengtis ir bent jau apriboti žalingus įpročius

    VIKIUUUUKAS

  2. 3

    Dar:

    Nusilpusioms akims:
    Malti linų sėmenys su jogurtu, kefyru ar net grūdėta varške.


    Šviežios alijošiaus sultys
    Alavijo lapai susmulkinami, masė sudedama į kelių sluoksnių marlę ir išspaudžiamos sultys, kurios pašildomos iki virimo, perkošiama. Gaminama prieš vartojimą, nes laikant netenka veiksmingumo. Geriama po 1 arb. šaukštelį 3 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį. Taip gydoma skrandžio opaligė, didinamas atsparumas ligoms, gerinamas apetitas ir virškinimas.

    Tos pačios alijošiaus sultys daug skaniau vartojasi su medumi (medus pagal skonį).

    Na tiek..

    Jorkaile

  3. 3

    Situacija pažįstama.. Galiu pasiūlyti natūralių vitaminų:
    0,5 burokėlių sulčių
    0,5 morkų sulčių
    0,5 citrinų sulčių
    0,5 spanguolių sulčių
    0,5 medus
    0,7 viskio
    Burokėlių, morkų, spanguolių (uogas nusipirkt net maximoj galima) sultis namie galit išsispaust. Morkų, citrinų nusipirkt. Viską sumaišyt. Ir kiekvieną rytą ir vakarą išgerti po stikliuką. Savijauta po trijų dienų jau geresnė.



    Dar kai nusilpsta organizmas, dingsta ir apetitas. Pakelti apetitui ir žarnyno mikroflorai atstatyti galima namie pasidaryti jogurtą, kuriame kiek mažiau visokių E ir daugiau gerųjų bakterijų. Taigi:
    1 ltr. pieno (gali būti ir iš parduotuvės 3,5 proc. riebumo)
    Natūralus jogurtas DOBILAS mažas indelis (apie 100 ml.)
    Pieną reikia pašildyti iki apie 40 laipsnių temperatūros (jei pienas naminis, tada geriau užvirinti ir atvėsinti iki 40 laipsnių, jei iš parduotuvės, tai tik pašildyti) , supilti jogurtą, išmaišyti ir palikti šiltai. Jei vakare padarysi, ryte jau turėsit litrą jogurto. Kad toliau nerūgtų, reikia statyti į šaldytuvą. Bet galima toliau gaminti jogurtą iš šito - apie 100 ml jo vėl įmaišyti į šiltą pieną ir vėl pasigamins jogurtas.


    Labai tinka šaltalankių aliejus,tiesiog po šaukštuką kas rytą išgerk.


    Iš kaimiškų rudų kiaušinių lukštų
    reikia gerai išvirti (prieštai būtinai gerai nuplovus kiaušinius,virti 10 min būtinai) ,kai išverdame reikia nulupt kiaušinių lukštus,taip kad nebūtų tos plėvelės ir sumalti su kavamale. ir tiesiog kasdieną ant galo šaukštelio įdėti į jogurtą ir suvalgyti,nes taip taršką tarp dantų.Labai gausu geležies,magnio,kalcio ir kitų vitaminų.

    Jorkaile

  4. 2

    geriausia būtu registruotis pas gydytoją,darytis kraujo tyrimus,nes atrodo čia jau rimta.
    gal daug stresuojate,mažai ilsitės?

    emiliukas

  5. 2

    pas mane ta pati beda buvo,plaukai tiesiog kuokstais slinko,dantys ziauriai istrupejo.

    nesvarbu

  6. 1

    as duodu vaikui marsieciu sirupuka,,arba geruju bakteriju po kokios ligos,,vitamino c

    nade