• 18ats.

    Prateskime Jurgela diskucija apie abortus. Jeigu Lietuvoje buti atviro ivaikinimo istatymas ar jus neplanuoto nestumo metu pasirinktumete aborta ar atvira ivaikinima?

    Lietuvoje kito pasirinkimo moterys neturi ir kaip Jurgelos diskucijoje "Ar jus esate uz ar pries abortus?" mamos minejo kad darytusi aborta, nors ir labai skauda, bet tiesiog negali turet daugiau vaiku, del materialines padeties..
    JAV as dirbu ivaikinimo agenturoje kur praktikuojamas tik atviras ivaikinimas, t.y. moterys atsidurusios panasioje situacijoje kada neisgali augint, bet ir negali nuzudyt atiduoda ivaikinimui t.y isrenka seima kuri ir augina ta vaikuti.. abi puses pasirenka atvira ar semi-atvira ivaikinima, atviras tai vizitai pas vaika, mes sita varijanta siulome brandesnems siemoms, kurios jau turi vaiku, o semi-atvira tai nuotraukos, blogai apie vaika jo pasiekimus, sita siulom paauglem, nes joms gali but sunku susitvarkyt su emocijomis po kievieno vizito ir tai gali trukdyt normaliai seimos hormonijai, bet is esmes seimos pacios nusprendzia.. vaikas auga, jis nenuzudomas, visa laika zino kur yra biologiniai tevai ir zino kad jie jie myli, nes atidave ivaikinimui, o ne nuzude.

    zilvintaŠeimojeĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 7

    gal pasirodisiu baisiausia mama,bet geriau pasidaryciau aborta,bet tikrai negaleciau atiduoti jau pagimdyta savo vaikeli.Man atrodo kad kuo dazniau matyciau savo vaika pas svetima moteri,tuo labiau grauzciau save,kad neauginu pati.Bent dabar taip galvoju,o jeigu is tikruju reiketu pasydaryti aborta tai nezinau ar ji pasidaryciau.sunku kazkaip dabar tai spresti.

    zuzulia

  2. 5

    ads ir negaleciau aiduoti savo vaikucio kitai seimai, aisku as ir aborto nesidaryciau, jei dievas dave burnyte duos ir duonos, toks mano ir mano vyro devizas.

    wiktoriuke

  3. 4

    na jei butu nedidelio laiko tai tikrai pasidaryciau aborta negu pagimdzius atiduot svetimiems zmnonems,o dieve bijau ir pagalvoti,negaleciau gyvent zinant kad mano vaikutis auga su kitais zmonemis,man butu geda netik nuo kitu zmoniu bet ir paciam vaikui paziuret i akis.

    sandradan

  4. 3

    tikiuosi man neteks niekada rinktis is siu dvieju dalyku,
    bet jei gyuvenime tektu as rinkciausi katik uzsimezgusios gyvybes nutraukima nei 9men savyje auginta nesiota kudiki ,savo kuna ir krauja atiduoti kazkam, kad ir kaip butu vaikas vistik yra laimingesnis augdamas su tikrais tevais.geriau tegul vaikas negimsta nei butu atiduotas kaip koks benamis kaciukas,bet is kitos puses pazvelgus ,kad ir atiduotas bet jis turetu teise gyventi...
    bet mano nuomone nuo to vaikas laimingesnis nebutu,vaikui yra geriausia augti su tikrais tevais.

    Milana69

  5. 3

    Negaleciau isnesiojusi paskui palikt..

    Jorkaile

  6. 3

    Tikrai neatiduociau vaiko atviram ivaikinimui! Geriau nutraukti ankstyma nestuma, negu isnesiojus ir pagimdzius atiduoti kazkam...

    Jurgela

  7. 3

    manau jei jau isnesiociau ir pagimdzius tikrai sirdis neleistu atiduoti

    simka

  8. 3

    na kad ir kaip butu,tikrai negaleciau isnesiojusi kudiki 9men ir pagimdziusi kam nors jo atiduot,nesvarbu,kad daznai matyciau.jau geriau versciausi per galva,bet auginciau pati

    nesvarbu

  9. 2

    Nesu ziurejusi filmu, tik nuotraukas esu maciusi, kaip atrodo vaisius po aborto... Verkti norisi prisiminus tai. As pati esu dariusis aborta, kai buvau jauna. Buvau apsisprendusi gimdyti, bet mama priverte. Sake, kitaip galesiu eiti po tiltu su savo vaiku gyventi, kad gedos jai pries zmones nedarysiu... Nes to vaikucio tevelis gyveno labai toli nuo Lietuvos, ir nebutu mums buve sansu buti kartu. Sake, kad nepades man niekaip, ir t.t... Labai issigandau, todel ir sutikau... Kokius du metus po to gyvenau, lyg nieko nebutu nutike. Informavau vaiko teva, ka padariau. Beje, mes net nedraugavome. Tik po keliu metu viena vakara pagalvojau, kad mano vaikui butu jau beveik dveji metukai, ir labai labai verkiau... Tik tada samoningai suvokiau, kas is tikruju nutiko...

    Pries keleta metu nuejau pas kuniga, norejau misias uzpirkti. Galvojau, bent tiek galiu padaryti. Bet kunigas pasake, kad dabar tas vaikutis yra angeliukas, ir kad uz ji nereikia melstis.
    Nezinau kaip kitos gyvena po to, kai pasidaro aborta, bet as kartas nuo karto apie tai prisimenu, galvoju, kiek dabar butu mano vaikui metu, ir buna taip liudna... Manau, panasios mintys mane aplankys visa gyvenima.

    Labai dziaugiuosi, kad dabar turiu sunu. Jo susilaukiau praejus 7 metams po to nutikimo... Siuo metu jam yra 10men. Labai grazus ir sveikas berniukas :)

    Gerai anksciau budavo, kai nebuvo jokiu apsisaugojimo priemoniu, moteris per gyvenima ir po 10 vaiku pagimdydavo, ir apie abortus nebuvo net minties. Aisku, is kitos puses gal ir nelabai gerai, kad nebuvo apsisaugojimo priemoniu, nes kai seimoje budavo per daug vaiku, tai nepasiturincioms seimoms budavo sunku isgyventi... O dabar visokiausiu apsisaugojimo priemoniu pilna, net tokiu, kurios naudojamos jau PO ivykusio akto. Bet proto nera, todel veliau ir darosi abortus...

    Gal tikrai reiketu, kad panasiu filmu pamatytu kuo daugiau jaunu merginu...

    Yuki

  10. 2

    niekada nesusimasciau,kad dar galima ir taip pasielgti...manau,kad negaleciau gimusio kudikio atiduoti kitai seimai...

    Anonimas